Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο επεισόδιο «Kick Off» της Cablenet ο Σέρβος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ράντοσαβ Πέτροβιτς, μίλησε μεταξύ άλλων για την παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας, τη ζωή στην Κύπρο, τον Ρικάρντο Σα Πίντο, την πρόταση του ΑΠΟΕΛ επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ εξέφρασε την πίστη του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, βρίσκουμε λύσεις και παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν προβλήματα, αλλά όταν είμαστε στο γήπεδο τα ξεχνάμε όλα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η εμπειρία και το πνεύμα στην ομάδα είναι το πλεονέκτημα. Με τα όσα δείχνουμε, είμαστε η πιο ισχυρή ομάδα».

Για τον Ρικάρντο Σα Πίντο: «Στο ποδόσφαιρο όλα αρχίζουν από τον προπονητή, είναι άγραφος κανόνας. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι πάνε στον προπονητή. Επιμένει καθημερινά ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε τον τρόπο μας να είμαστε πρώτοι και πρέπει να τον διατηρήσουμε, γι’ αυτό επιμένει. Δεν είμαστε όλοι οι καλύτεροι φίλοι μεταξύ μας, αλλά έχουμε σεβασμό και μεταξύ μας και με τον προπονητή. Η ομάδα αρχίζει από αυτόν. Αν δεν τον ακολουθούμε, κάτι δεν πάει καλά».

Για τη συνεργασία με τον προπονητή και πόσο δύσκολο ήταν όταν έμεινε μακριά από τον πάγκο λόγω τιμωρίας: «Ήταν μία περίεργη κατάσταση. Ήξερα πολύ καλά ποιος είναι, είναι μεγάλο όνομα στην Πορτογαλία και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Έπαιζα στην Σπόρτινγκ κι εκεί είναι θρύλος. Δεν τον ήξερα σαν προπονητή, έφυγα από τη Σερβία όταν πήγε στον Ερυθρό Αστέρα. Όταν δουλεύεις καθημερινά μαζί του, δεν είναι τόσο δύσκολος. Μερικές εβδομάδες μετά όταν τον γνωρίσαμε, έφυγε από τον πάγκο. Ήταν έκπληξη για εμάς η τιμωρία των τεσσάρων μηνών. Είναι διαφορετικό να τον έχεις στον πάγκο, στη γραμμή και άλλο να είναι 100 μέτρα μακριά. Μας θύμωσε όλους η τιμωρία, αλλά αποδεχθήκαμε την κατάσταση και προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι όλα είναι ίδια και μετά από δυο εβδομάδες συνηθίσαμε».

Για το ότι τον ήθελε πολύ ο Σα Πίντο το καλοκαίρι: «Το έμαθα. Ίσως να είχε κάποιος πληροφορίες για εμένα από την Πορτογαλία».

Για τον ΑΠΟΕΛ του Γιοβάνοβιτς τον οποίο αντιμετώπισε το 2009 και την πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ το 2012: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν θετικές. Ήμουν στην Παρτίζαν και μας απέκλεισαν. Οι οπαδοί ήταν θυμωμένοι και μας περίμεναν στο γήπεδο. Ξέραμε τι ομάδα ήταν ο ΑΠΟΕΛ του Γιοβάνοβιτς, στη Σερβία όμως δεν το ήξεραν. Όλοι περίμεναν ότι θα κερδίζαμε 2-0 στη Λευκωσία και 3-0 στο Βελιγράδι. Όταν με ήθελε ο Γιοβάνοβιτς ήμουν στην Μπλάκμπερν. Ήμουν στην Αγγλία, ήταν αδύνατον, αλλά ποτέ δεν είναι αργά».

Για το αν μίλησε με άλλους Σέρβους ποδοσφαιριστές πριν υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ: «Πολλοί Σέρβοι παίζουν εδώ στην Κύπρο. Με τον Μάρκο Τσέποβιτς ήμασταν μαζί στην Παρτίζαν. Όταν έγινε η προσφορά, έγιναν όλα γρήγορα. Ήξερα ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο, ήξερα τη ζωή εδώ και ότι οι Σέρβοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Κύπρο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, η ζωή είναι εξαιρετική, καλός καιρός, η νοοτροπία είναι κοντινή με εμάς. Τα παιδιά μου άρχισαν να μαθαίνουν ελληνικά. Αν μείνω εδώ, θα αρχίσω κι εγώ μαθήματα ελληνικών».

Για τους συμπαίκτες του που είναι φίλοι και περνούν χρόνο μαζί: «Τον περισσότερο χρόνο εκτός γηπέδου τον περνώ με τον Σούσιτς και τον Μπέλετς, είναι σαν αδέλφια μου. Με βοήθησαν πολύ όταν ήρθα, οι οικογένειες μας είναι πολύ κοντά. Είμαι ευγνώμων σε όλους. Έχω καλούς φίλους από την ομάδα, αλλά είμαι φίλος και τον Τόμοβιτς της ΑΕΚ, ήμασταν μαζί στην Εθνική και τον Τρισκόφσκι τον ξέρω πολλά χρόνια».

Για τη μάχη του τίτλου και αν βλέπει και άλλες ομάδες πέραν του Άρη και της ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστές: «Άρης και ΑΕΚ είναι κοντά. Σε δύο εβδομάδες όμως μπορούν να αλλάξουν όλα. Για την ώρα είναι αυτές οι δύο ομάδες. Δεν θα είναι έκπληξη αν η Πάφος FC κάνει καλά αποτελέσματα, αλλά πιστεύω σε εμάς, στην ομάδα μας».

Για την περίοδο που υπέγραψε  στην Παρτιζάν και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα: «Δεν ήξερα τι υπέγραφα, ούτε τη χρονική διάρκεια, ούτε την αμοιβή μου. Ήταν το όνειρο μου. Υπέγραψα ένα χαρτί και τους είπα δώστε μου τη φανέλα. Όλα τα παιδιά στη Σερβία ονειρεύονται να παίξουν στην Παρτίζαν ή στον Ερυθρό Αστέρα».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο πιο κάτω βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεδομένα τους θέλει ο Γκαγιέγο…-ThemaSports
18/05 @ 17:18

Δεδομένα τους θέλει ο Γκαγιέγο…

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των Ντάλσιο, Κβιλιτάια και Βιγιαφάνιες στον ΑΠΟΕΛ.

ΕΦΡΑΙΜ / ΑΡΣΕΝΑΛ-ThemaSports
17/05 @ 23:02

ΕΦΡΑΙΜ / ΑΡΣΕΝΑΛ

Με ανάρτηση του ο Γιώργος Εφραίμ, έκανε ένα απολογισμό της καριέρας τους και ευχαρίστησε τους πάντες.

ΕΦΡΑΙΜ:«Tο ΑΠΟΕΛ έμελλε να γίνει προέκταση της οικογένειας μου»-ThemaSports
17/05 @ 21:16

ΕΦΡΑΙΜ:«Tο ΑΠΟΕΛ έμελλε να γίνει προέκταση της οικογένειας μου»

Η ανάρτηση του Γιώργου Εφραίμ, μετά την επισημοποίηση του τέλους της καριέρας του.

Κάνει «γκελ» ο Καστέλ…  -ThemaSports
17/05 @ 21:43

Κάνει «γκελ» ο Καστέλ…

Η περίπτωση του Σέρχιο Καστέλ θα απασχολήσει τον ΑΠΟΕΛ, μετά και την πρόσληψη του Νταβίντ Γκαγιέγο.

Η άφιξη Γκαγιέγο στον «Αρχάγγελο», η χειραψία με Πετρίδη και οι υπογραφές (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 17:33

Η άφιξη Γκαγιέγο στον «Αρχάγγελο», η χειραψία με Πετρίδη και οι υπογραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε βίντεο από την άφιξη του Νταβίντ Γκαγιέγο στο προπονητικό και τις υπογραφές των συμβολαίων.

Κάποιους θα «φωνάξει» ο Γκαγιέγο…  -ThemaSports
17/05 @ 18:39

Κάποιους θα «φωνάξει» ο Γκαγιέγο…

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο αναλαμβάνει και επίσημα τον ΑΠΟΕΛ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ