Πανηγυρική δικαίωση για τον Χουανκάρ και τον Παναθηναϊκό, με το σκεπτικό του CAS να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση για τον τραυματισμό του Ισπανού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Νωρίτερα έγινε γνωστή η απόφαση του CAS, το οποίο δικαίωσε απόλυτα -όπως φάνηκε- τις θέσεις του Παναθηναϊκού για την υπόθεση του διακοπέντος ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έπειτα τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που πέταξε οπαδός των Πειραιωτών.

Μπορεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης να επέστρεψε τον έναν βαθμό στους Ερυθρόλευκους, αλλά η κατακύρωση του αγώνα υπέρ των Πρασίνων παρέμεινε κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό.

Εξάλλου, και το σκεπτικό της απόφασης του CAS δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί ο τραυματισμός του Ισπανού αριστερού μπακ, δικαιώνοντας απόλυτα τη στάση του Τριφυλλιού να αποχωρήσει από το γήπεδο, μιας και δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί ο παίκτης.

Όπως ξεκαθαρίζεται από το CAS, ο τραυματισμός του Χουάνκαρ συνιστά «σωματική βλάβη», όπως αυτή εννοείται από το άρθρο 115 του ΠΚ της ΕΠΟ, ενώ έχει ενδιαφέρον το σημείο που αναφέρει το Δικαστήριο πως ο νυσταγμός περιλαμβάνει την ακούσια κίνηση των οφθαλμών και επομένως είναι εύλογο να βεβαιωθεί ότι δεν θα μπορούσε να γίνει προσποιητά από τον Ποδοσφαιριστή.

Ακόμη σημείωνεταια ότι το CAS, εξετάζοντας τις εκθέσεις του αγώνα, έκρινε πως η απόφαση του Ιταλού ρέφερι να τον διακόψε, δεν προήλθε από τη συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού που εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα χαρακτηρίζει ως "ανυπόστατο" τον σχετικό ισχυρισμό του Ολυμπιακού.

Τέλος, στο σκεπτικό του CAS αναφέρεται ότι δεν υφίστανται στοιχεία που να δείχνουν ότι ο διαιτητής έδωσε διορία πέντε λεπτών στους παίκτες του Παναθηναϊκού για να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε γίνεται αναφορά στο γεγονός με τις πίτσες, το οποίο είχε προβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά στο σκεπτικό του CAS σημειώνεται πως:

101. Κατά τη γνώμη του Δικαστηρίου, ο Γιατρός του Αγώνα βεβαίωσε ότι ο Ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε από την έκρηξη της κροτίδας που έριξε οπαδός του Ολυμπιακού.

103. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι ο τραυματισμός που βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα (νυσταγμός και προσωρινή απώλεια ακοής), όπως καθορίσθηκαν στην Έκθεση του Γιατρού του Αγώνα, δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ ρητώς από τον Εφεσιβάλλοντα. Στην πραγματικότητα, αφενός από τις Εκθέσεις Αγώνα (Έκθεση Διαιτητή, Έκθεση Γιατρού και Έκθεση Παρατηρητή) δεν συνεπάγεται ότι ο γιατρός του Ολυμπιακού αρνήθηκε την ύπαρξη τραυματισμού ο οποίος βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα και αφετέρου, ο Ολυμπιακός, παρ' όλο που κάνει αναφορά σε έναν "φερόμενο τραυματισμό" δήλωσε μόνο ότι ο Γιατρός του Αγώνα δεν βεβαίωσε ότι ο Ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά ούτε επιβεβαίωσε ρητώς ότι δεν υπήρχε ο ανωτέρω τραυματισμός ή δεν βεβαιώθηκε από τον Γιατρό του Αγώνα, δίδοντας στοιχεία για την εν λόγω βεβαίωση.

104. Κατά τη Γνώμη του Δικαστηρίου, ο εν λόγω τραυματισμός συνιστά "σωματική βλάβη" εντός της σημασίας του Άρθρου 115 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, εφόσον αποτελούν βλάβες σε ένα πρόσωπο που επηρεάζουν την υγεία ή την άνεση του εν λόγω προσώπου και δεν είναι απλά φευγαλέες ή μηδαμινές. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι ο νυσταγμός περιλαμβάνει την ακούσια κίνηση των οφθαλμών και επομένως είναι εύλογο να βεβαιωθεί ότι δεν θα μπορούσε να γίνει προσποιητά από τον Ποδοσφαιριστή (όπως επιβεβαιώθηκε στην ακροαματική διαδικασία από τον Δρ. Αλεξανδρόπουλο) ενώ είναι μία πραγματική και συμπαγής βλάβη, όπως βεβαιώθηκε και από τον Γιατρό του Αγώνα.

109. Όπως σωστά αναφέρθηκε από τον Καθ' ου και από τον μάρτυρα της υπεράσπισης, το περιεχόμενο της Έκθεση του Διαιτητή και η απόφαση του Διαιτητή να διακόψει οριστικά τον Αγώνα, καθώς και το περιεχόμενο της Έκθεσης του Γιατρού του Αγώνα και του Παρατηρητή Αγώνα θα πρέπει να θεωρηθούν οριστικά και δεσμευτικά, καθώς ο Ολυμπιακός δεν ήγειρε ποτέ ενστάσεις ως προς αυτές και δεν τις αμφισβήτησε εντός της προθεσμίας που παρέχεται από το Άρθρο 23 του ΚΑΠ της ΕΠΟ.

110. Το Δικαστήριο, εξετάζοντας τις επίσημες εκθέσεις του Αγώνα, κρίνει ότι η απόφαση του Διαιτητή να διακόψει τον Αγώνα δεν προήλθε από τη συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού που εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο.

115. Για χάριν πληρότητας, το Δικαστήριο παρατηρεί ότι τα επιχειρήματα του Εφεσιβάλλοντος ότι η διακοπή του Αγώνα οφειλόταν στο γεγονός ότι οι Ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και οι αξιωματούχοι αυτού εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο είναι σε κάθε περίπτωση ανυπόστατα.

117. Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι στην Έκθεση του Διαιτητή δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Διαιτητής έδωσε στους Ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού διορία πέντε (5) λεπτών για να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το "γεγονός με τις πίτσες".

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετοιμάζεται για Super League o Λεβαδειακός - Πέρασε και από τα Σπάτα με 0-2 επί της ΑΕΚ Β'-ThemaSports
14/04 @ 17:13

Ετοιμάζεται για Super League o Λεβαδειακός - Πέρασε και από τα Σπάτα με 0-2 επί της ΑΕΚ Β'

Μία ανάσα από την επιστροφή στη Super League ο Λεβαδειακός που πέρασε με το «διπλό» από τα Σπάτα επικρατώντας με 0-2 της ΑΕΚ Β' και άνοιξε την διαφορά στους 10 βαθμούς από την ΑΕΛ.

ΠΑΟΚ: Στη διάθεση του Λουτσέσκου ο Μουργκ, εκτός με ίωση οι Μπράντον Τόμας, Μάρκος Αντόνιο-ThemaSports
14/04 @ 13:50

ΠΑΟΚ: Στη διάθεση του Λουτσέσκου ο Μουργκ, εκτός με ίωση οι Μπράντον Τόμας, Μάρκος Αντόνιο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη ρεβάνς με την Μπριζ στην Τούμπα την Πέμπτη (18/4) με τον Μουργκ να είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου αλλά τους Μπράντον Τόμας και Μάρκος Αντόνιο να μένουν εκτός λόγω ίωσης.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Χρειαζόμαστε τη δύναμη της έδρας, όσοι βρεθούν στις εξέδρες να έχουν αρμόζουσα συμπεριφορά"-ThemaSports
14/04 @ 13:20

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Χρειαζόμαστε τη δύναμη της έδρας, όσοι βρεθούν στις εξέδρες να έχουν αρμόζουσα συμπεριφορά"

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να έχουν την ενδεδειγμένη συμπεριφορά για να μην τους στερηθεί η ομάδα στα τελευταία και πλέον καθοριστικά παιχνίδια, εξέδωσε -ενόψει του αγώνα με την Λαμία- η πράσινη ΠΑΕ.

ΑΕΚ: Στροφή στον Άρη για τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή - Το πλάνο του Αλμέιδα-ThemaSports
14/04 @ 12:27

ΑΕΚ: Στροφή στον Άρη για τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή - Το πλάνο του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ κάνει στροφή στο παιχνίδι με τον Άρη στην OPAP Arena (14/04, 20:30) για την πέμπτη αγωνιστική και έχει υποχρέωση νίκης για να συνεχίσει στη μάχη του τίτλου.

Σειρήνες από Πρέμιερ Λιγκ για Κωνσταντέλια - Η ομάδα που τον παρακολούθησε από κοντά-ThemaSports
14/04 @ 14:19

Σειρήνες από Πρέμιερ Λιγκ για Κωνσταντέλια - Η ομάδα που τον παρακολούθησε από κοντά

Μεταγραφική αποστολή της Γουέστ Χαμ για Κωνσταντέλια στα ματς του ΠΑΟΚ με ΑΕΚ και Κλαμπ Μπριζ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα του με τη Λαμία κι αυτή τη φορά ψάχνει πολύ καλύτερο «βαθμό» στο κυνήγι του τίτλου-ThemaSports
14/04 @ 12:41

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα του με τη Λαμία κι αυτή τη φορά ψάχνει πολύ καλύτερο «βαθμό» στο κυνήγι του τίτλου

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διάθεση για "δώρα" στο σημερινό (14/4, 17:00) παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο, ψάχνοντας την τρίτη σερί νίκη του που θα τον φέρει πάνω απ’ τον ΠΑΟΚ και θα μεταφέρει έξτρα πίεση στην ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ