Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με ανατροπή για τον Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΚ! Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-1 χάρη στα γκολ των Μ.Σάντος (22') και Μάρκες (79') ενώ για την ΑΕΚ είχε ανοίξει το σκορ στο 8' ο Γκάμα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εικόνα του αγώνα

Καλός ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη με το σουτ του Τόνγκια στο 4', ο Απόλλωνας απάντησε στο 6' με άστοχη κεφαλιά του Μάρκες και τελικά στο 8' ο Γκάμα πάγωσε το «Αλφαμέγα»!

Ο Φαράζ έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Σολ με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα και ο Γκάμα με απευθείας πλασέ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον πορτιέρο του Απόλλωνα για το 0-1 της ΑΕΚ.

Ο Απόλλωνας έδειχνε να ψάχνεται στο επόμενο δεκάλεπτο όμως σιγά σιγά κέρδισε μέτρα και μέσα από τις στημένες φάσεις έβαλε την ΑΕΚ στα καρέ της. Σε μια από αυτές, στο 22', ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Εκπολό με τριπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει όμως ο Μπρούνο Σάντος ήρθε από πίσω και με δυνατό σουτ ισοφάρισε εν μέσω αποθέωσης!

Μετά το γκολ οι κυανόλευκοι με τη βοήθεια και του κόσμου τους έδειξαν περισσότερη διάθεση για ένα δεύτερο γκολ, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο του Β' ημιχρόνου ο Απόλλωνας που έβαλε πίεση στην ΑΕΚ όμως δεν έφτιαξε τη μεγάλη φάση πέρα από ένα σουτ του Νταρίκουα.

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς μετά το 55' και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο. Πρώτα στο 62' ο Εκπολό απέκρουσε στη γραμμή την κεφαλιά του Κάσας ενώ με την εκτέλεση του κόρνερ ο Μιλίτσεβιτς έκανε την κεφαλιά από το ένα μέτρο και βρήκε το δοκάρι!

Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 67' με γρήγορη αντεπίθεση και διαγώνιο σουτ του νεοεισελθόντα Μπακένγκα όμως ο Πίριτς έκανε δύσκολη και μεγάλη απόκρουση.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 78' για τον Απόλλωνα με τον Μπακένγκα να κάνει ωραία μπαλιά από δεξιά και ο Μάρκες μέσα από την μικρή περιοχή να σκοράρει με σεντερφορίσια κεφαλιά για το 2-1!

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε στο 93' με τον Σάντος να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, όμως από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο και έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά βάφτηκε κυανόλευκη!

TO LIVE:

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

93' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Σάντος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο!

5 λεπτά καθυστερήσεις

81' Δύο αλλαγές από Μπεν Σιμόν. Έξω οι Ντίμερς και Κάσας, μέσα οι Τρισκόφσκι και Σάντος

78' ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα και 2-1! Ο Μπακένγκα έκανε ωραία μπαλιά από δεξιά και ο Μάρκες με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

 

69' Δυνατό συρτό σουτ του Σαγκάλ, άστοχο όμως

67' Γρήγορη αντεπίθεση του Απόλλωνα με τον Κολ να δίνει στον Μπακένγκα που έκανε το σουτ όμως ο Πίριτς έκανε δύσκολη και μεγάλη απόκρουση!

64' Έξω οι Σολ και Γκάμα, μέσα οι Λόπες και Πονς

63' Νέα ευκαιρία μετά την εκτέλεση του κόρνερ με τον Μιλιτσεβιτς να κάνει την κεφαλιά από το ένα μέτρο και να βρίσκει το δοκάρι!

62' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Κάσας έκανε την κεφαλιά, ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε με την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα και τον Εκπολό να διώχνει στη γραμμή σε κόρνερ

60' Δυο αλλαγές από Ματσίν. Μέσα οι Σαγκάλ και Μπακένγκα, έξω οι Σάντος και Κρμέντσικ

57' Ένα σουτ του Τόμοβιτς από το ύψος της περιοχής, πέρασε λίγο έξω

53' Πλασέ του Νταρίκουα μέσα από την περιοχή, αδύναμο όμως και ο Πίριτς μαζεύει

46' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Ρομπέρζ, μέσα ο Τόμοβιτς

ΕΝΑΡΞΗ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

44' Κίτρινη στον Κολ

41' Κίτρινη στον Κάσας

39' Ωραία ατομική προσπάθεια από τον Μάρκες, το σουτ του κατέληξε στον Πίριτς

32' Σέντρα από τον Φαράζ, η μπάλα κτυπάει στο δοκάρι και πάει έξω

30' Ο Μάρκες έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Κρμέντσικ όμως στο ένας εναντίον ενός καθυστέρησε ο Τσέχος και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα

26' Άστοχο μακρινό σουτ του Τόνγκια

22' ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα και 1-1! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Εκπολό με τριπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει όμως ο Μπρούνο Σάντος ήρθε από πίσω και με δυνατό σουτ ισοφάρισε εν μέσω αποθέωσης!

19' Φάουλ σε καλό σημείο για τον Απόλλωνα, ετοιμάζεται ο Βαλμπουενά. Πάνω από την εστία η μπάλα

16' Ψάχνεται ο Απόλλωνας μετά το γκολ και δεν έχει βγάλει ακόμη αντίδραση

15' Γρήγορη αντεπίθεση για την ΑΕΚ, κακό το τελείωμα του Φαράζ

8' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με Μπρούνο Γκάμα! Ο Φαράζ έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Σολ με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα και ο Γκάμα με απευθείας πλασέ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον πορτιέρο του Απόλλωνα

6' Ωραία μπαλιά του Βαλμπουενά από δεξιά, ο Μάρκες από δύσκολη θέση στο δεύτερο δοκάρι δεν βρήκε στόχο

4' Πρώτη απειλή στο ματς από την ΑΕΚ, με το σουτ του Τόνγκια να καταλήγει στην αγκαλιά του Λέουβενμπεργκ

19:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

 

Φοβερή ατμόσφαιρα από τους Απολλωνίστες - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Μονός αγώνας με τον νικητή να περνάει στα ημιτελικά. 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Απόλλων (Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Σάντος, Νταρίκουα, Εκπολό, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Σιέλβικ, Κρμέντσικ, Μάρκες, Βαλμπουενά, Κολ.

Στον πάγκο: Λοϊζου, Δημητρίου, Άδωνη, Πεϊμπερνς, Σαγκάλ, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Γιούρτσεβιτς, Κοστάκε, Φιλιώτης, Μπακενγκά.

ΑΕΚ (Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Κάσας, Λέδες, Τόνγκια, Φαράζ, Σολ, Γκάμα, Ντίμερς.

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι, Λόπες, Γκαρθία, Πονς, Καπτούμ, Σάντος, Ντάνι, Ναούμ, Μάμας.

Πέμπτη, 29.02.2024 / 19:00
ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού - ΑΕΚ Λάρνακας
Στάδιο: Αλφαμέγα
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαραλάμπους: «Στους τελικούς παίζει ρόλο η ψυχολογική προετοιμασία - Έχει μεγαλύτερη ποιότητα η Πάφος, αλλά...»-ThemaSports
16/05 @ 12:40

Χαραλάμπους: «Στους τελικούς παίζει ρόλο η ψυχολογική προετοιμασία - Έχει μεγαλύτερη ποιότητα η Πάφος, αλλά...»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο Κύπριος προπονητής, Χρήστος Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε για τον τελικό κυπέλλου και για το μέλλον του.

Η πιο όμορφη στιγμή: Έπαιξαν μπάλα με παίκτες Ομόνοιας και Πάφου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 12:05

Η πιο όμορφη στιγμή: Έπαιξαν μπάλα με παίκτες Ομόνοιας και Πάφου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η πιο όμορφη στιγμή στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον Σαββατιάτικο (18/05, 20;00) τελικό κυπέλλου ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πάφος FC, έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, όταν οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ, Ιωάννης Κούσουλος και Μάριος Δημητρίου, έπαιξαν μπάλα με τα παιδιά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους!

Το αντικείμενο του... ΠΟΘΟΥ για Ομόνοια και Πάφος FC! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
16/05 @ 11:27

Το αντικείμενο του... ΠΟΘΟΥ για Ομόνοια και Πάφος FC! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στη σημερινή (16/05) συνέντευξη Τύπου για τον Σαββατιάτικο (18/05, 20:00) τελικό κυπέλλου, βρίσκεται και το τρόπαιο που θα κατακτήσει ο νικητής του μεγάλου αγώνα!

Τετ α τετ Παπασταύρου-Ντουμπόφ σε πολύ καλό κλίμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
16/05 @ 11:13

Τετ α τετ Παπασταύρου-Ντουμπόφ σε πολύ καλό κλίμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι ιδιοκτήτες των φιναλίστ του τελικού κυπέλλου, Σταύρος Παπασταύρου (Ομόνοια) και Ρομάν Ντουμπόφ (Πάφος FC), συνομίλησαν για αρκετά λεπτά σε πολύ καλό κλίμα, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή (16/05) συνέντευξη Τύπου...

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του τελικού από Αναστασίου, Καρσέδο, Κούσουλο, Δημητρίου και προέδρους-ThemaSports
16/05 @ 11:20

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του τελικού από Αναστασίου, Καρσέδο, Κούσουλο, Δημητρίου και προέδρους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/05) το πρωί στο οίκημα του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό στη Λευκωσία, η συνέντευξη Τύπου του Σαββατιάτικου (18/05, 20:00) τελικού κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πάφος FC.

«Οι αποφάσεις της Αστυνομίας δεν είναι προβλέψιμες -  Υπήρχε λόγος να μην υπάρχουν οπαδοί;»-ThemaSports
08/05 @ 14:12

«Οι αποφάσεις της Αστυνομίας δεν είναι προβλέψιμες - Υπήρχε λόγος να μην υπάρχουν οπαδοί;»

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0, o άνθρωπος του ΓΣΠ μίλησε για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ της Ομόνοιας και της Πάφος FC, αλλά και για τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ που θα κρίνει το πρωτάθλημα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ