Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να κόπιασε, να ίδρωσε και να αγχώθηκε, αλλά έκανε το 2/2 στα προκριματικά του EuroBasket 2025 με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο κόντρα στην Ολλανδία (72-74).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Εθνική Ελλάδας φιλοξενήθηκε από την Ολλανδία στη Χάγη για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του EuroBasket 2025 και έφυγε με τη νίκη κάνοντας το απόλυτο 2/2 στα παράθυρα.

Το πρώτο δεκάλεπτο η «γαλανόλευκη» έκανε σωστά την δουλειά της δίνοντας έμφαση στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, την άμυνα. Με πρωτοστάτη τον Κώστα Αντετοκούνμπο που «κατέβασε τα ρολά» στους αντιπάλους του τρεις φορές μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διατηρούταν σταθερά μπροστά στο σκορ (12-16).

Η δεύτερη περίοδος είχε εντελώς διαφορετική εικόνα για την Εθνική που είδε την Ολλανδία να βρίσκει απαντήσεις και να αλλάζει 180 μοίρες τη ροή του παιχνιδιού. Με ένα απίστευτο σερί 17-0 οι γηπεδούχοι όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά πήραν και διψήφιο προβάδισμα για το 31-18. Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής είχε πληγεί και αντιμετώπιζε πρόβλημα και στα ριμπάουντ αφού οι Ολλανδοί είχαν μαζέψει 20 στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με τα 12 της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη» μπόρεσε να… ροκανίσει τη διαφορά με τη βοήθεια του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μειώνοντας στους 7 (39-32).

Μετά την ανάπαυλα, ο Βασίλης Τολιόπουλος με μακρινό τρίποντο έδωσε ξανά ρυθμό στην Εθνική (41-35), όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν την υπεροχή τους με την ευστοχία τους από τα 6.75 (51-42). Δεν άρχισε να έρθει η ισοφάριση δια χειρός Δημήτρη Μωραΐτη για το 53-53.

Ο Τολιόπουλος, που βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, με ακόμη ένα τρίποντο έβαλε την Ελλάδα ξανά σε θέση οδηγού (53-56), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ολλανδία παρέμεινε πιεστική περνώντας και πάλι μπροστά με τη βοήθεια του Γιανίκ Φράνκε από τη γραμμή των βολών (63-62).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έσβησε τα... φώτα στον Φράνκε με ένα απίστευτο μπλοκ και ο Καλαϊτζάκης έβαλε ξανά την Εθνική μπροστά (63-64). Με τρίποντο του Μωραΐτη η «γαλανόλευκη» πήρε ξανά προβάδισμα (68-69) και ο διεθνής ψηλός με ένα ακόμη εκπληκτικό μπλοκ εμπόδισε τους Ολλανδούς από το να βγάλουν την επίθεση.

Σε... θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη και να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το τέλος, όπου ο Τολιόπουλος, που στην τέταρτη περίοδο είχε σιγήσει, έβαλε το καθοριστικό καλάθι για το 71-72 και με κάρφωμα του Μιχάλη Λούντζη γράφτηκε το τελικό 72-74

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Βιλντόσα διετίας στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
02/07 @ 19:50

Επίσημο: Βιλντόσα διετίας στον Ολυμπιακό!

Από τα πράσινα στα… κόκκινα ο Λούκα Βιλντόσα!

Ο Μπαρτζώκας αποκάλυψε τον παίκτη που θα ήθελε από τον Παναθηναϊκό και εξήγησε γιατί δεν έμεινε ο Κάνααν-ThemaSports
02/07 @ 20:21

Ο Μπαρτζώκας αποκάλυψε τον παίκτη που θα ήθελε από τον Παναθηναϊκό και εξήγησε γιατί δεν έμεινε ο Κάνααν

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε στο Proteas Hoop Lab και απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν οι νεαροί αθλητές.

Χτίζεται η Ρεάλ της νέας σεζόν: Ανακοινώνονται Ιμπάκα, Φελίς, Ράταν-Μέις και ανανεώνουν Ταβάρες, Χεζόνια-ThemaSports
01/07 @ 23:17

Χτίζεται η Ρεάλ της νέας σεζόν: Ανακοινώνονται Ιμπάκα, Φελίς, Ράταν-Μέις και ανανεώνουν Ταβάρες, Χεζόνια

Η Ρεάλ ετοιμάζεται για... μπαράζ ανακοινώσεων τόσο σε μεταγραφές όσο και σε ανανεώσεις συμβολαίων, ξεκινώντας το χτίσιμο για τη νέα σεζόν.

Χτίζεται η Ρεάλ της νέας σεζόν: Ανακοινώνονται Ιμπάκα, Φελίς, Ράταν-Μέις και ανανεώνουν Ταβάρες, Χεζόνια-ThemaSports
01/07 @ 23:17

Χτίζεται η Ρεάλ της νέας σεζόν: Ανακοινώνονται Ιμπάκα, Φελίς, Ράταν-Μέις και ανανεώνουν Ταβάρες, Χεζόνια

Η Ρεάλ ετοιμάζεται για... μπαράζ ανακοινώσεων τόσο σε μεταγραφές όσο και σε ανανεώσεις συμβολαίων, ξεκινώντας το χτίσιμο για τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κλείνει τον Λούκα Βιλντόσα-ThemaSports
01/07 @ 17:54

Ο Ολυμπιακός κλείνει τον Λούκα Βιλντόσα

Από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ κατηφορίζει ο Λούκα Βιλντόσα, που αποδεσμεύεται από τον Παναθηναϊκό για να παίξει στον Ολυμπιακό.

Εθνική ομάδα: Αυτή είναι η 12άδα του Σπανούλη για το Προολυμπιακό του ΣΕΦ-ThemaSports
30/06 @ 13:30

Εθνική ομάδα: Αυτή είναι η 12άδα του Σπανούλη για το Προολυμπιακό του ΣΕΦ

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την 12αδα με την οποία θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ (2-7/7) διεκδικώντας την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να δεσπόζει στο ρόστερ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ