Οι ελληνικές ομάδες ανέκαθεν δυσκολεύονταν απέναντι σε εκείνες του Ισραήλ, με τον Ολυμπιακό να έχει μερικά από τα χειρότερα νούμερα – όντας και αυτός με τις περισσότερα... ανταμώματα με Ισραηλινούς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρ’ όλα αυτά, η κλήρωση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα έπρεπε να φέρει ιδιαίτερη απογοήτευση στις τάξεις του συλλόγου, αφενός λόγω της παρουσίας ομάδων όπως η Άστον Βίλα, η Φιορεντίνα και η Λιλ στους υπόλοιπους πιθανούς αντιπάλους (που αποφεύχθηκαν) και αφετέρου λόγω της πολύ βελτιωμένης εικόνας που παρουσιάζει το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Άλλωστε υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τα άλλα οκτώ ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός ενάντια σε ισραηλίτικους συλλόγους και αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανένα εξ αυτών δεν ήταν σε νοκ άουτ μετά τη φάση των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 1-3-4 κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα και Χάποελ Μπερ Σεβά, με έξι από τα ματς να είναι σε καλοκαιρινά προκριματικά – με απολογισμό 3/3 αποκλεισμούς.

Η δε πρώτη συνάντηση με τη Χάιφα, το 2002, ήταν στη φάση των ομίλων του Champions League, με την παρέα του Γιακούμπου Αγεγκμπένι να συνεχίζει ως 3η στο Κύπελλο UEFA, αφήνοντας 4ο τον Ολυμπιακό – με την ΑΕΚ αργότερα να την αποκλείει με νίκες μέσα-έξω.

Για πρώτη φορά φέτος, οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν σύλλογο από το Ισραήλ μετά από τις γιορτές, ήτοι σε προχωρημένη φάση ευρωπαϊκές διοργάνωσης και καλούνται να σπάσουν το κακό σερί προκειμένου να επιστρέψουν σε ευρω-οκτάδα μετά από 25 χρόνια.

Sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το συγκινητικό «αντίο» του Παναθηναϊκού στον Μπερνάρ: «Από τους πλέον αγαπητούς παίκτες - Ευελπιστούμε οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν»!-ThemaSports
27/05 @ 19:07

Το συγκινητικό «αντίο» του Παναθηναϊκού στον Μπερνάρ: «Από τους πλέον αγαπητούς παίκτες - Ευελπιστούμε οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν»!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, αποχαιρέτισε τον Μπερνάρ ευχαριστώντας τον Βραζιλιάνο για τη συνεισφορά του στο σύλλογο.

Τζόρτζεβιτς στον Κόκκαλη: «Αξέχαστα όσα ζήσαμε, για πάντα ευγνώμων»-ThemaSports
27/05 @ 16:47

Τζόρτζεβιτς στον Κόκκαλη: «Αξέχαστα όσα ζήσαμε, για πάντα ευγνώμων»

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Σωκράτη Κόκκαλη.

Μεντιλίμπαρ: «Ο Αλμέιδα με συνεχάρη για ό, τι έχω κάνει για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο!»-ThemaSports
27/05 @ 17:46

Μεντιλίμπαρ: «Ο Αλμέιδα με συνεχάρη για ό, τι έχω κάνει για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο!»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε συνέντευξη στην UEFA, όπου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της φετινής πορείας του Ολυμπιακού, καθώς και σε μια ξεχωριστή συνομιλία που είχε με τον Ματίας Αλμέιδα.

Λουτσέσκου: «Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League - Εμείς το πάμε βήμα-βήμα»-ThemaSports
27/05 @ 16:36

Λουτσέσκου: «Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League - Εμείς το πάμε βήμα-βήμα»

Σε Μέσο της πατρίδας του μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και αναφέρθηκε τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ιβάν Σαββίδη.

Το εντυπωσιακό εικαστικό της UEFA για τον Ολυμπιακό: "Ψάχνει να γράψει ιστορία"-ThemaSports
27/05 @ 10:15

Το εντυπωσιακό εικαστικό της UEFA για τον Ολυμπιακό: "Ψάχνει να γράψει ιστορία"

Ο λογαριασμός του Conference League στο Twitter ετοίμασε ένα άκρως εντυπωσιακό εικαστικό για τον Ολυμπιακό ενόψει του τελικού απέναντι στη Φιορεντίνα

ΠΑΟΚ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League-ThemaSports
27/05 @ 10:00

ΠΑΟΚ: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται και το παζλ των προκριματικών του Champions League συμπληρώνεται σιγά σιγά. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ