Ο Απόλλωνας πήρε αυτό που ήθελε στον εξ αναβολής αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ και προκρίθηκε στους «8», εκεί όπου θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ στο «Αλφαμέγα», σε μονό παιχνίδι που θα κρίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θεωρητικά, η Λεμεσιανή ομάδα έχει το προβάδισμα, αφού θα παίξει στην έδρα της μπροστά στο ένθερμο κοινό της, όμως φέτος παραδόξως, παρά το ότι οι «Φυγάδες» κάνουν το «Αλφαμέγα» καυτή έδρα, αυτό δεν είχε θετική επίδραση στην ομάδα τους στον αγωνιστικό χώρο στο πρωτάθλημα, αφού μετά την ολοκλήρωση της Α' φάσης, ο απολογισμός στα ντέρμπι είναι καλύτερος εκτός έδρας παρά εντός!

Συγκεκριμένα, στο «Αλφαμέγα» κόντρα στις ομάδες με τις οποίες έδωσε μάχη για την εξάδα, οι «κυανόλευκοι» είχαν τα εξής αποτελέσματα (σ.σ. δεν υπολογίσαμε τα παιχνίδια με τον Άρη λόγω κοινής έδρας):

ΕΝΤΟΣ

9η αγωνιστική: Απόλλων-Πάφος FC 0-3

11η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΕΚ 0-1

12η αγωνιστική: Απόλλων-Ανόρθωση 0-1

17η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 2-2

23η αγωνιστική: Απόλλων-Ομόνοια 1-2

ΕΚΤΟΣ

4η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-1

10η αγωνιστική: Ομόνοια-Απόλλων 2-0

22η αγωνιστική: Πάφος FC-Απόλλων 1-1

24η αγωνιστική: ΑΕΚ-Απόλλων 1-2

25η αγωνιστική: Ανόρθωση-Απόλλων 2-0

- Όπως βλέπουμε, στο «Αλφαμέγα» η Λεμεσιανή ομάδα είχε απολογισμό τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας τα πήγε καλύτερα, αφού μέτρησε μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Βέβαια, αυτό δεν λέει κάτι ενόψει του αγώνα της 29ης Φεβρουαρίου, αφού είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, όμως έχουν τη δική τους σημασία.

Μένει να δούμε αν το βράδυ της επόμενης Πέμπτης θα... σπάσει το αρνητικό «κυανόλευκο» σερί ή αν θα συνεχιστεί στο κύπελλο αυτή τη φορά. Σε τέτοια περίπτωση, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα πουν ότι θα ήταν καλύτερα για τον Απόλλωνα η κληρωτίδα να τον έστελνε στην «Αρένα» για να κυνηγήσει την πρόκριση, εκεί όπου πρόσφατα κέρδισε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και της έσπασε το αήττητο σερί...

Υ.Γ.: Επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι... αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι, ο γηπεδούχος σε αυτό το μεγάλο και αμφίρροπο ζευγάρι, αλλά και γενικά σε όλα τα ντέρμπι, θα πρέπει να έχει έγνοια και άγχος μην τυχόν και βρεθεί έστω και ένας ανεγκέφαλος που θα ρίξει στο γήπεδο κροτίδα, φωτοβολίδα ή άλλο αντικείμενο και σημαδέψει κάποιον, κάνοντας τεράστια ζημιά στην ομάδα του. Ας ελπίσουμε για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου, να μη γίνουμε «μάρτυρες» νέων τραγελαφικών καταστάσεων, γιατί τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έφτασε στο... απροχώρητο.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύσκολη και απαιτητική αρχή-ThemaSports
03/07 @ 12:42

Δύσκολη και απαιτητική αρχή

Με τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι θα ξεκινήσει ο Απόλλωνας τη νέα σεζόν.

«Πληρώνει» τις δύο τελευταίες σεζόν...-ThemaSports
03/07 @ 10:44

«Πληρώνει» τις δύο τελευταίες σεζόν...

Μιλώντας στον Super Sport FM ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα, Φάνος Κιννής, τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος και ως εκ τούτου, ενδέχεται να μην κάνουν 17 μεταγραφές για τον Κατάλογο Α.

Κιννής: «Ο προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος φέτος, όμως τα λεφτά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο»-ThemaSports
03/07 @ 10:27

Κιννής: «Ο προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος φέτος, όμως τα λεφτά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε αντιπρόεδρος του Απόλλωνα, Φάνος Κιννής, ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος και ως εκ τούτου, ενδέχεται να μην κάνουν 17 μεταγραφές για τον Κατάλογο Α.

Μαζεμένες ανακοινώσεις -ThemaSports
02/07 @ 20:06

Μαζεμένες ανακοινώσεις

Ο Απόλλωνας το τελευταίο 24ωρό προχώρησε στην ανακοίνωση τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Ντιόν: «Βάζω την ομάδα πρώτα και μετά τον εαυτό μου»-ThemaSports
02/07 @ 18:12

Ντιόν: «Βάζω την ομάδα πρώτα και μετά τον εαυτό μου»

Το μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, Μπαμπακάρ Ντιόν, συστήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Βίντεο καλωσορίσματος του Ντιόν-ThemaSports
02/07 @ 17:55

Βίντεο καλωσορίσματος του Ντιόν

Ο Απόλλωνας δημοσίευσε βίντεο από τις υπογραφές του νέου αποκτήματος της ομάδας, Μπαμπακάρ Ντιόν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ