Τα δύο μεγάλα δρομικά αγωνίσματα εκτός σταδίου θα είναι και τα πρώτα που θα προσφέρουν βαθμούς στους Γυμναστικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο του 105ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών και του 67ου Γυναικών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη διεξαγωγή του Παγκύπριου Ημιμαραθωνίου, στις 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Στρόβολο, σειρά παίρνει ο Παγκύπριος Μαραθώνιος, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στους δρόμους της Πάφου, στο πλαίσιο του 26ου Logicom Cyprus Marathon.

Με αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού και τερματισμό το Κάστρο της Πάφου, οι δρομείς του Μαραθωνίου μπορούν να απολαύσουν μία υπέροχη στρωτή διαδρομή με θέα τη θάλασσα της Μεσογείου, καλύπτοντας τα 42,195 χιλιόμετρα, όπως φαίνονται στη φωτογραφία.

Όπως αναφέρει στην προκήρυξη της η ΚΟΕΑΣ, στους αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Ομοσπονδίας. Κάθε Γυμναστικός Σύλλογος δικαιούται να λάβει μέρος με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, όλοι οι αθλητές / αθλήτριες των Γυμναστικών Συλλόγων έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δύο (2) ατομικά αγωνίσματα και ένα (1) ομαδικό ή δύο (2) ομαδικά και ένα (1) ατομικό αγώνισμα στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών.

Εξαιρούνται οι αθλητές / αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων και των σύνθετων αγωνισμάτων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρία ατομικά αγωνίσματα που θα επιλέξουν οι ίδιοι ως ακολούθως:

* Αθλητής / αθλήτρια που συμμετείχε στον Παγκύπριο Μαραθώνιο, στα 10.000μ. και στον Μισό Μαραθώνιο, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών.

* Αθλητής / αθλήτρια που συμμετείχε στον Παγκύπριο Μαραθώνιο και στα 10.000μ. έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών.

* Αθλητής / αθλήτρια που συμμετείχε στον Παγκύπριο Μαραθώνιο και στον Μισό Μαραθώνιο, έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών.

* Αθλητής / αθλήτρια που συμμετείχε στον Μισό Μαραθώνιο και στα 10.000μ. έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε ένα αγώνισμα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών.

* Αθλητής / αθλήτρια που συμμετείχε σε ένα αγώνισμα εκ των Μαραθωνίου, Μισού Μαραθωνίου και 10.000μ., έχει δικαίωμα συμμετοχής και σε δύο αγωνίσματα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών.

* Σε καμία περίπτωση αθλητής / αθλήτρια στα συγκεκριμένα αγωνίσματα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε περισσότερα από τρία αγωνίσματα. Επιτρέπεται μόνο η περίπτωση χρησιμοποίησής του σε ομαδικό αγώνισμα (4Χ100μ. ή 4Χ400μ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά στο cyprus.opentrack.run μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα ισχύουν οι Διεθνείς κανονισμοί της ΙΑΑF. Με βάση τους κανονισμούς επιτρέπεται η συμμετοχή στον Μαραθώνιο Δρόμο σ’ όσους αθλητές / αθλήτριες έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2023.

* Η διαδρομή θα επισημανθεί με ευκρινή σήματα και θα τοποθετηθούν οι ανάλογοι δείκτες και σταθμοί υγρών, σφουγγαριών και αναψυκτικών.

* Σύμφωνα με τους κανονισμούς όλοι οι αθλητές / αθλήτριες που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα το Δελτίο Υγείας τους του ΚΟΑ. Αθλητής / αθλήτρια που δε θα παρουσιάσει Δελτίο Υγείας του ΚΟΑ θα του απαγορευτεί η συμμετοχή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η βαθμολογία που θα ισχύσει για την κατηγορία Ανδρών και για την κατηγορία Γυναικών είναι 6-5-4-3-2-1 και θα προστεθεί στην τελική βαθμολογία του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών.

* Ως ώρα εκκίνησης του Παγκύπριου Μαραθώνιου Δρόμου ορίζεται η 07:00π.μ. Οι αθλητές / αθλήτριες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης στην ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ στις 06:00π.μ.

* Σε περίπτωση που αθλητές / αθλήτριες επιθυμούν να κάνουν χρήση ατομικών ποτών, θα πρέπει να τα παραδώσουν στη γραμματεία των αγώνων μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση.

Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ