Ψάχνει την ανατροπή στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ, για να αφήσει εκτός τελικού τον Παναθηναϊκό. Οι νίκες στην έδρα των «πρασίνων» για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας πάντως, δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πόσο εύκολο είναι να κερδίσει στη Λεωφόρο (21/02, 19:00) και να ανατρέψει το 0-1 της Τούμπας ο ΠΑΟΚ; Εάν ανατρέξουμε στα παιχνίδια του στην έδρα του Παναθηναϊκού, για το Κύπελλο Ελλάδας, θα δούμε ότι μάλλον αποτελεί… επικίνδυνη αποστολή!

Συνολικά, έχει κοντραριστεί εκτός έδρας με τους «πράσινους» στον συγκεκριμένο θεσμό οκτώ φορές. Μόλις σε μία περίπτωση όμως, κατάφερε να φύγει με τη νίκη! Για να το βρούμε, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε και πολύ πίσω. Ήταν τη σεζόν 2019-20, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικρατούσε με 0-1 στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 2-0 της Τούμπας, έπαιρνε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Με… χαμόγελα πάντως από το «πράσινο» γήπεδο, έφυγε σε ακόμα μία περίπτωση, έστω κι αν δεν κέρδισε. Την περασμένη περίοδο (2022-23), ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με 2-0 στη Θεσσαλονίκη, έμεινε στο 1-1 στον επαναληπτικό της Λεωφόρου και πήρε έτσι το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης!

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, με εξαίρεση το παιχνίδι του 2020, μετρά στην έδρα του «τριφυλλιού» πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δυο «ζευγαρώματα» μεταξύ των δύο ομάδων στα ημιτελικά, όπου οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση, ακόμα κι αν ηττήθηκαν στο πρώτο ματς. Ο λόγος για τις σεζόν 1984-85 και 2016/17, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε σε αμφότερες τις περιπτώσεις με 2-0 στο πρώτο ματς, αλλά έχασε με 4-0 στον επαναληπτικό.

Η διαφορά με την τρέχουσα περίσταση; Ότι και στις δύο συναντήσεις, η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στην έδρα των «πρασίνων»  και η δεύτερη στην Τούμπα!

Έτσι, ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει κάτι που, ουσιαστικά, δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά. Να ανατρέψει εις βάρος του σκορ, μακριά από το «σπίτι» του, κόντρα στον Παναθηναϊκό! Έχοντας μόνο ένα ματς ως «οδηγό», εκείνο του 2020!

Αναλυτικά, τα ματς του ΠΑΟΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού, για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας:

Σεζόν 1981/82: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 1984-85: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 1990-91: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 1993-94: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-0

Σεζόν 2006-07: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 (παρ. 3-1)

Σεζόν 2016-17: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 2019-20: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1

Σεζόν 2022-23: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

*Δεν υπολογίζεται ο τελικός Κυπέλλου το 1955, που διεξήχθη στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 2-0.

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!-ThemaSports
03/05 @ 23:23

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!

Ο Παναθηναϊκος έχει μπει πλέον δυνατά για την απόκτηση του Τζόρτζ Μπάλντοκ...

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα-ThemaSports
03/05 @ 19:41

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα

Ο Πανσερραϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Αμρ Ουάρντα για τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playouts της Stoiximan Super League.

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!-ThemaSports
03/05 @ 17:21

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!

Ούτε μία ισχυρή προσωπικότητα όπως ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, δεν μπόρεσε να τα... βγάλει πέρα με τον Αμρ Ουάρντα, με τη διοίκηση της ομάδας να φτάνει στα όρια της όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας Sportime.gr και να τον αποδεσμεύει πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα!

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία-ThemaSports
03/05 @ 08:26

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία

"Ορφανός" ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να βρεθεί ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 08:01

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν την αποστολή των "ερυθρόλευκων" μετά την νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ