Ο Κύπριος προπονητής, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι δήλωσε:

Για την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο και αν το μετάνιωσε:  «Δεν το μετάνιωσα που σταμάτησα. Αγαπάω πολύ την προπονητική. Είναι πιο μεγάλη πρόκληση από το να είσαι παίκτης. Είναι πιο πολλές οι ευθύνες».

Για τη θητεία του στην ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα: «Είχα πολλές φιλοδοξίες για αυτό το πρότζεκτ. Αυτούς τους στόχους και τις φιλοδοξίες, θεωρώ ότι φεύγοντας τους έχουμε πετύχει σχεδόν όλους. Παραδώσαμε την ομάδα με ένα καλό σύνολο και ένα καλό μείγμα. Εκτιμώ ότι ο νέος προπονητής, ο Λιάσος Λουκά, θα συνεχίσει το καλό έργο. Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα . Είναι πιο δύσκολο από την πρώτη κατηγορία. Είναι από τα από ανταγωνιστικά της δεκαετίας».

Για την αποχώρηση του: «Η προπονητική είναι δύσκολή. Πολλές φορές ένας πρόεδρος, ένα διοικητικό συμβούλιο θέλουν να αλλάξουν πράγματα. Είναι μικρές οι λεπτομέρειες. Ήταν επιλογή του προέδρου και πρέπει να την σεβαστείς. Όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα πρέπει να αναλύεις καλά την απόφαση και η δικιά μου απόφαση ήταν σωστή. Σίγουρα κάναμε λάθη και παραλείψεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Ηλία που με πίστεψε για να πάω στην ομάδα και βεβαίως τον πρόεδρο της ομάδας».

Για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας: «Είναι δύσκολο. Δεν είναι εύκολη η δεύτερη κατηγορία ούτε και για τον Λιάσο Λουκά που είναι εξαιρετικός. Ένας προπονητής δεν είναι μάγος. Εγώ καλός η κακώς ήξερα πολύ την ομάδα και προσπαθούσα να την φτιάχνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλές φορές είναι και η λεπτομέρεια. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Δυστυχώς στην Κύπρο δεν υπάρχει υπομονή. Κάνουν κακή διαχείριση οι διοικούντες των ομάδων πάνω στο συναίσθημα της ανάγκης για αντίδραση».

Ότι οι προπονητές χρειάζονται χρόνο: «Βλέπουμε αποτέλεσμα όχι μόνο στους προπονητές, αλλά και στους παίκτες. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πόσο διαφορετικός παίκτης ήμουν στον Παναθηναϊκό ή ακόμα και την δεύτερη φορά που ήρθα στον ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με την αρχή. Δεν μπορείς στον πρώτο μήνα να αλλάξεις πολλά. Βλέπουμε τον τεχνικό της Ομόνοιας που του ασκείται κριτική. Αν μείνει, πιθανόν να μην είναι ο ίδιος. Υπάρχει εμπιστοσύνη; Πως κρίνουμε έναν προπονητή;».

Για το μέλλον του: «Είμαστε σε στάση αναμονής. Έχω μεγάλη πίστη στον τρόπο που δουλεύει η ομάδα μου. Περιμένουμε μια καλή πρόταση από ομάδα που έχει πλάνο και έναν τρόπο να αφήσει τον προπονητή να δουλέψει σωστά με προγραμματισμό και ήθος».

Για τις ευκαιρίες που δίνει η Ομόνοια στους νεαρούς και ο ΑΠΟΕΛ: «Χαίρομαι τους νεαρούς της Ομόνοιας που τους δόθηκαν ευκαιρίες. Βλέπουμε τον Τζιώνη και τον Λοΐζου που πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό. Βλέπουμε επίσης τον Κακουλλή που είναι βασικός αλλά και τον Χάμπο. Το  ΑΠΟΕΛ δεν δίνει ευκαιρίες δυστυχώς. Αυτό πρέπει να είναι ένα πλάνο της διοίκησης. Αν δεν έχεις μια φιλοσοφία να βγάλεις παίκτες από την ακαδημία και να είναι στοχευμένο, δεν μπορεί να έρθει ένας προπονητής κάτω από πίεση για πρωτάθλημα, να ξεκινήσει να βλέπει παίκτες από την Κ19. Πρέπει να πιστώσουμε την διοίκηση Παπασταύρου για αυτό το πλάνο».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεδομένα τους θέλει ο Γκαγιέγο…-ThemaSports
18/05 @ 17:18

Δεδομένα τους θέλει ο Γκαγιέγο…

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των Ντάλσιο, Κβιλιτάια και Βιγιαφάνιες στον ΑΠΟΕΛ.

ΕΦΡΑΙΜ / ΑΡΣΕΝΑΛ-ThemaSports
17/05 @ 23:02

ΕΦΡΑΙΜ / ΑΡΣΕΝΑΛ

Με ανάρτηση του ο Γιώργος Εφραίμ, έκανε ένα απολογισμό της καριέρας τους και ευχαρίστησε τους πάντες.

ΕΦΡΑΙΜ:«Tο ΑΠΟΕΛ έμελλε να γίνει προέκταση της οικογένειας μου»-ThemaSports
17/05 @ 21:16

ΕΦΡΑΙΜ:«Tο ΑΠΟΕΛ έμελλε να γίνει προέκταση της οικογένειας μου»

Η ανάρτηση του Γιώργου Εφραίμ, μετά την επισημοποίηση του τέλους της καριέρας του.

Κάνει «γκελ» ο Καστέλ…  -ThemaSports
17/05 @ 21:43

Κάνει «γκελ» ο Καστέλ…

Η περίπτωση του Σέρχιο Καστέλ θα απασχολήσει τον ΑΠΟΕΛ, μετά και την πρόσληψη του Νταβίντ Γκαγιέγο.

Η άφιξη Γκαγιέγο στον «Αρχάγγελο», η χειραψία με Πετρίδη και οι υπογραφές (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 17:33

Η άφιξη Γκαγιέγο στον «Αρχάγγελο», η χειραψία με Πετρίδη και οι υπογραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε βίντεο από την άφιξη του Νταβίντ Γκαγιέγο στο προπονητικό και τις υπογραφές των συμβολαίων.

Κάποιους θα «φωνάξει» ο Γκαγιέγο…  -ThemaSports
17/05 @ 18:39

Κάποιους θα «φωνάξει» ο Γκαγιέγο…

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο αναλαμβάνει και επίσημα τον ΑΠΟΕΛ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ