Live: Καρμιώτισσα – ΑΕΚ
Η Καρμιώτισσα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο Αμμόχωστος Επιστροφή στις 17:00 ενόψει της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και το ThemaSports θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τον τίτλο του Κυπέλλου Γυναικών back to back πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός.
Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στο παρκέ νικώντας με 87-62 τις Εσπερίδες στον τελικό που έγινε στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές.
Η ομάδα της Καλλιθέας πρόβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού στη συνέχεια η υπεροχή των «πράσινων» σε μέγεθος έκανε τη διαφορά και τις οδήγησε στο τρίτο Κύπελλο στην ιστορία τους.
MVP η Τζίλιαν Αλέιν, που έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια με 22π. και 13 ριμπ., ενώ την ακολούθησαν η Τζάζμιν Τζόουνς με 27π. και η Αντριγιάνα Τσβίτκοβιτς με 14π., 7 ριμπ. και 5 αιστ.
Για τις Εσπερίδες, που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πέμπτο τους Κύπελλο (και πρώτο μετά το 2009) ξεχώρισαν η Αλίγια Πάτι (20π.-8 ριμπ.), η Κέιλα Χιλάιρ (12π., 6 ασίστ) και η Σιέρα Μουρ (11π.-8 ριμπ.-4 ασίστ).
Το ματς
Παυλοπούλου, Σταμολάμπρου, Τσβίτκοβιτς, Τζόουνς, Αλέιν από τη μια και Χιλάιρ, Μουρ, Κορρέ, Μπενέκη, Πάτι ήταν οι δύο πρώτες πεντάδες εκατέρωθεν. Ο Παναθηναϊκός είχε εμφανή πρόθεση από την αρχή να περάσει την μπάλα στην Αλέιν, η οποία με 8 γρήγορους πόντους κρατούσε την ομάδα της σταθερά μπροστά (6-2, 11-8), ωστόσο οι Εσπερίδες έβρισκαν τις λύσεις με πλουραλισμό για να παραμένουν κοντά (14-12). Με ένα 6-0 οι πράσινες αποσπάστηκαν με 20-12, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο και να αρχίσει το δεύτερο με τρίποντα της Χιλάιρ (20-18).
Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη απάντησε με διαδοχικούς πόντους της Τσβίτκοβιτς (28-22), ενώ οι αιφνιδιασμοί της Τζόουνς και το τρίποντο της Σωτηρίου εκτόξευαν τη διαφορά στο +13 (38-25). Ο Παναθηναϊκός με όπλο την υπεροχή του σε μέγεθος έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 9 επιθετικά ριμπάουντ και με διαφορά 12 πόντων, 42-30.
Με την Τσβίτκοβιτς… on fire οι «πράσινες» ξέφυγαν με 49-33 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Πάτι και Χιλάιρ προσπάθησα να μειώσουν την απόσταση για τις Εσπερίδες (55-44), αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να διατηρεί τον έλεγχο και αποσπάστηκε στο +19 (63-44), 2:28 πριν το τέλος του δεκαλέπτου.
Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη καθάρισε το ματς με την Τζόουνς να διαμορφώνει το 69-46 στο φινάλε της περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Διαιτητές: Τσαρούχα, Αγραφιώτης, Χριστινάκης
Δεκάλεπτα: 20-15, 42-30, 69-46, 87-65.
Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr