Ανδρέας Σταύρου

Τα ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλων είναι πάντα ιδιαίτερα αλλά την τελευταία τριετία είναι γεμάτα ισοπαλίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος είναι πολύ πολύ σημαντικό από την άποψη ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θέλει νίκη για να παραμείνει στην εξάδα και από την άλλη η ομάδα της Λεμεσού παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μπει εξάδα.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε διαφορετική κατάσταση. Η Μεγάλη Κυρία διανύει ένα μεγάλο ντεφορμάρισμα και από την άλλη οι γαλάζιοι είναι σε μία καλή κατάσταση που έφερε σημαντικούς βαθμούς στα τελευταία ματς. Φυσικά αυτά σε ένα ντέρμπι δεν παίζουν πάντα τον ρόλο τους γιατί καμιά φορά η νικήτρια ομάδα θα βγει μέσα από την θέληση της στο συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι με βάση τι έκανε στα προηγούμενα.

Για το αποψινό ντέρμπι μπορούμε να βρούμε πολλά στατιστικά και το τι κάνουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους γενικά, ωστόσο ένα συγκεκριμένο στατιστικό πραγματικά σου τραβάει την προσοχή. Από τον Μάρτιο του  2021 μέχρι και σήμερα, Ανόρθωση και Απόλλωνας αναμετρήθηκαν 9 φορές στον θεσμό του πρωταθλήματος. Από αυτά τα 9 ντέρμπι υπήρξαν 6 συνεχόμενες ισοπαλίες λες και το είχαν προγραμματίσει από πριν οι ομάδες, με μοναδική εξαίρεση τα τελευταία τρία ματς όπου ο Απόλλωνας χαμογέλασε δύο φορές και η Ανόρθωση μόλις μία.

Το πιο πάνω στατιστικό είναι ξεχωριστό αλλά σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει ότι η ισοπαλία θα είναι και πάλι το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι και αλλιώς το μοίρασμα του ενός βαθμού δεν βολεύει κανένα, έστω και αν η Ανόρθωση θα πάρει μαξιλαράκι ασφαλείας. Στόχος και των δύο είναι ξεκάθαρα η νίκη.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!-ThemaSports
02/05 @ 17:38

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Cablenet, ενημερώνει ότι το μεγάλο ντέρμπι της 11η Μαϊου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-2024, θα μεταδοθεί ζωντανά πέραν από το αθλητικό κανάλι της CablenetSports1 και σε ανοικτή ζώνη με παράλληλη σύνδεση μέσω του Άλφα Κύπρου!

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)-ThemaSports
02/05 @ 10:25

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)

Άλλαξε η ώρα στο παιχνίδι Δόξα - Εθνικός

Κούρσα για τρεις!-ThemaSports
01/05 @ 10:20

Κούρσα για τρεις!

Μεγάλη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στον δεύτερο όμιλο

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων-ThemaSports
30/04 @ 15:36

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων

Ανακοινώνεται από την ΚΟΠ ότι εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων ομάδων και ο αγώνας ΑΕΖ-Απόλλων θα αρχίσει στις 18:00, αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά ορισμένος.

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!-ThemaSports
29/04 @ 19:33

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!

Και όμως...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ