Η «χαμένη μπάλα» και τα αυτονόητα…

Η «χαμένη μπάλα» και τα αυτονόητα…

Πάει καιρός που… χάσαμε την μπάλα στο νησί, σε σχέση με τους λόγους που υπάρχει βία και ανομία στα γήπεδα. Μέσα στους υπαίτιους φυσικά είναι οι παράγοντες και οι διοικήσεις των ομάδων, με τις ανακοινώσεις που εκδίδουν συχνά, όπου κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι υποθάλπουν την βία. Πριν μερικές μέρες "έπαιξε μπάλα" σε αυτό το επίπεδο και ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, με το "απίστευτο παραλήρημα" του στην εκδήλωση γενεθλίων της Ανόρθωσης.

Θα τολμήσουμε να σχολιάσουμε το χθεσινό περιστατικό στο γήπεδο «Άλφαμέγα», όπου έπεσαν αντικείμενα (μεταξύ αυτών και ένα πλαστικό κάθισμα) από την κερκίδα της ΑΕΛ εναντίον των παιχτών του ΑΠΟΕΛ.

Όταν ο Τσεμπάκ, μαζί με τους συμπαίχτες του, πήγαν κοντά σε οπαδούς των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν το 0-1. Εννοείται ότι θα έπρεπε να μην πάνε σε εκείνο το σημείο, αλλά κάπου στο κέντρο του γηπέδου ή κοντά στο βόρειο πέταλο που βρισκόντουσαν οι περίπου 40 οπαδοί της δικής τους ομάδας.

Υποστηρίζουν οι οπαδοί της ΑΕΛ, ότι ο Κβίλι τους προκάλεσε με κάποια χειρονομία. Δεν έχουμε δει βίντεο ή φωτογραφία που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, για να εξηγούμαστε.

Όμως, μας θλίβει και κάτι άλλο. Ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων (κι όχι μόνο οι ΑΕΛίστες) δεν ενοχλούνται τόσο πολύ από την ρίψη αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν είναι τόσοι πολλοί που γίνονται… έξω φρενών, με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Για το ότι ο καθένας κάνει του κεφαλιού, μη φοβούμενος ότι θα λειτουργήσει ο Νόμος και στην προκειμένη περίπτωση το κλειστό κύκλωμα να καταγράψει την πράξη του, για να κληθεί στην πορεία να πληρώσει τον λογαριασμό.   

Είναι αυτονόητο, ότι σε σοβαρές χώρες του πλανήτη, αν πάει οποιοσδήποτε Κύπριος που επιδίδεται στο «σπορ» της ρίψης αντικειμένων (ή κροτίδων και άλλων βεγγαλικών) στον αγωνιστικό χώρο, αποκλείεται να τολμήσει να κάμει τέτοιο πράγμα. Επειδή ξέρει, ότι στο πι και φι, θα τον μπαγλαρώσουν επιτηρητές ή αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο γήπεδο. 

Καταλήγοντας, φταίμε όλοι, γιατί εν έτη 2024, δεν καταφέραμε να «αναγκάσουμε» τους εκάστοτε κρατούντες (κυβερνώντες), να εφαρμόζουν μερικούς νόμους και κανόνες, που σε άλλες χώρες (είπαμε σοβαρές!) αποτελούν συνήθη πρακτική και την "αλφαβήτα" για την διατήρηση της τάξης και της ομαλότητας.

Τις περισσότερες φορές, τα «φορτώνουμε» όλα σε έναν παίχτη ή προπονητή, που προκάλεσε ή φέρεται να προκάλεσε και βγάζουμε «κούππες άπανες» τους ομοϊδεάτες μας που παρεκτρέπονται…

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αποκαλύφθηκε επίσημα το μπάτζετ της Παρτίζαν

Αποκαλύφθηκε επίσημα το μπάτζετ της Παρτίζαν

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχιαίλοβιτς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αποκάλυψε το μπάτζετ της σερβικής ομάδας και το ποσό που κοστίζουν οι Μίλτον και Πάρκερ.