Πόλυς Χαραλάμπους

Μετά από πολλή καιρό ο ΑΠΟΕΛ «απώλεσε» την μοναξιά της κορυφής. Πλέον έχει παρέα στο ρετιρέ, τον επόμενο του αντίπαλο και βασικό ανταγωνιστή του για τον τίτλο, τον Άρη του Αλεξέι Σπιλέφσκι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν βρήκαν τον τρόπο να αποδράσουν από το «Άλφαμέγα», ούτε στην χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ, αν και προηγήθηκαν στα μέσα του ημιχρόνου με τον Τσεμπάκ. Είναι η μοναδική ομάδα από αυτές της πρώτης εξάδας, που παραμένει χωρίς νίκη, στις επισκέψεις της στο νέο γήπεδο της Λεμεσού από τότε που άνοιξε (Δεκέμβριο του 2022).

Δεν έχασε μόνο δυο βαθμούς στην ψεσινή αναμέτρηση η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Έδειξε κουρασμένη από ένα σημείο και μετά, δεν είχε την νοοτροπία και την καρδιά πρωταθλητή άλλων αγώνων που πήγαν σε «κλειστό» σκορ, όπου εύκολα – δύσκολα, έβρισκε τον τρόπο να τα κερδίζει.

Δεν βοήθησαν καθόλου ούτε οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Σαρφό συνεχίζει να κινείται στην μετριότητα. Τους Γουίλσον Εντουάρντο και Δώνη, δεν τους ένιωσε καθόλου η αντίπαλη άμυνα. Ούτε ο Ιρανός Μεχρί, έκανε αισθητή την παρουσία του.

Φάνηκε παρά πολύ η απουσία του Βούλγαρου Κωνσταντίνοφ (δεν ήταν στην αποστολή λόγω ίωσης), ίσως ο πιο κομβικός παίχτης της ομάδας στην μεσαία γραμμή. Κουρασμένος ήταν ο Ντάλτσιο, κάποιες καλές ενέργειες είχε στο πρώτο ημίχρονο ο Βιγιαφάνες, στην επανάληψη ήταν κρυμμένος.

Φτωχή ήταν η προσφορά των ακραίων επιθετικών Μαρκίνιος και Εντογκαλά. Ο Κβιλιτάια κινήθηκε στην μετριότητα. Με το χέρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στα τελευταία λεπτά, σωστά δεν μέτρησε το γκολ. Είχε σηκώσει τη σημαία (και) για οφ σάιτ ο βοηθός διαιτητή.

Οι γαλαζοκίτρινοι την Πέμπτη στο ντέρμπι κορυφής με τον Άρη στο ΓΣΠ, δεν θέλουν τη νίκη μόνο για να αποσπαστούν μόνο στο ρετιρέ, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Αν νικήσουν τους περσινούς πρωταθλητές, θα επανακτήσουν την δυναμική που είχαν μέχρι πριν μερικές εβδομάδες. Οι δυο τελευταίες ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΑΕΛ, είναι λογικό να έχουν επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και την πίστη του κόσμου προς την ομάδα.

Μετά τα δυο τελευταία ματς, υπάρχει μια ανησυχία μέσα στον κόσμο, ότι η ομάδα πιθανόν να μην καταφέρει ούτε φέτος να τερματίσει την ξηρασία σε τίτλους από το 2019 κι έπειτα.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα... -ThemaSports
02/05 @ 15:44

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα...

Ο ΑΠΟΕΛ έριξε τα πυρά του προς Αστυνομία αλλά και την ΑΕΚ μετά την αρνητική απάντηση για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στο ΓΣΠ.

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»-ThemaSports
02/05 @ 14:29

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»

Ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε μετά την άρνηση της αστυνομίας στο αίτημα για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της-ThemaSports
02/05 @ 13:47

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της

Η αστυνομία με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την απόφαση της να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ για παραχώρηση της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα-ThemaSports
01/05 @ 21:05

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα

Τη στιγμή που εκκρεμεί η οριστική απόφαση με το θέμα της βόρειας κερκίδας στον «Αρχάγγελο» ασχολούνται αποκλειστικά με τον τελικό της 11ης Μαΐου.

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...-ThemaSports
01/05 @ 16:14

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ντιεμερσί Ντονγκαλά, είναι αναμφίβολα από τους πολυτιμότερους παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα είναι δεύτερος σε συμμετοχές, πίσω μόνο από τον τερματοφύλακα Μπέλετς που αγωνίστηκε και στα 35 παιχνίδια!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ