Τα σημαντικότερα σημεία από την ισοπαλία με 1-1 στο ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα, με τους «ασπρόμαυρους» να παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 51 πόντους, ρίχνοντας στην 3η θέση την «Ένωση» με 49 πόντους και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός με το «τρίποντο» στις Σέρρες ανέβηκε δεύτερος με 50 βαθμούς.

Το δυνατό ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων» στις αρχές του δευτέρου μέρους με το γκολ του Ελίασον, η βελτίωση του ΠΑΟΚ με τις αλλαγές του Λουτσέσκου και η «απάντηση» με τον Κεντζιόρα μέσω των πολλών στατικών φάσεων είναι μερικά από τα σημεία που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη...

Ο φουριόζος ΠΑΟΚ και η «απάντηση» της ΑΕΚ που άλλαξε την εικόνα
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει πιο δυνατά στο ντέρμπι, με την εντολή του Ραζβάν Λουτσέσκου για πίεση ψηλά να αποδίδει στο μέγιστο. Οι γηπεδούχοι, έχοντας πάρει το… μάθημά τους από τη φοβική εικόνα στον πρώτο γύρο κόντρα στην ΑΕΚ, τοποθετήθηκαν πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, έβγαζαν μεγάλη έντασή και έκαναν δύσκολο το έργο της «Ένωσης» στην προσπάθειά της να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Ωστόσο, μία φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει την εικόνα του ντέρμπι. Συγκεκριμένα, στο 15ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν με εντυπωσιακό τρόπο την πίεση του ΠΑΟΚ, βγήκαν πολύ γρήγορα μπροστά εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους, κερδίζοντας το κόρνερ.

Από εκεί και μετά, ο «δικέφαλος του Βορρά» οπισθοχώρησε, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή (61%-39% υπέρ της στο 26’), να πιέζει ψηλά, έχοντας σημείο αναφοράς τον Πινέδα που έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο με ασταμάτητα κλεψίματα και... επιδρομές με την μπάλα στα πόδια.

Το «καυτό» ξεκίνημα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος
Με το πρώτο ημίχρονο να έχει ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες και την τακτική να κυριαρχεί παρά τον έλεγχο που είχε η ΑΕΚ, η «Ένωση» μπόρεσε να μπει στο δεύτερο μέρος με το πόδι στο γκάζι και να προηγηθεί. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Πινέδα με μία εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με κενό χώρο εκμεταλλεύτηκε την έκρηξή του και γύρισε ιδανικά στον Ελίασον, που με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Η «Ένωση» ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς και έβρισκε τους τρόπους να βρίσκεται κοντά στην περιοχή των «ασπρόμαυρων», αλλά, όπως φάνηκε στη συνέχεια με την ισοφάριση που δέχτηκε, θα έπρεπε να ρισκάρει πιο πολύ στο καλό της διάστημα, προκειμένου να βρει και δεύτερο γκολ.

Από το τέρμα των «κιτρινόμαυρων» κρατάμε, επίσης, την εκπληκτική παράδοση που έχει χτίσει ο Ελίασον απέναντι στον ΠΑΟΚ: σκόραρε στην Τούμπα, ενώ είχε γκολ και στον πρώτο γύρο στο 2-0 της OPAP Arena. Επίσης, στο περσινό «τρίποντο» της ΑΕΚ με το ίδιο σκορ (2-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Σουηδός εξτρέμ είχε τις δυο ασίστ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Η οπισθοχώρηση της «Ένωσης» και οι στατικές φάσεις των γηπεδούχων
Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει τα πατήματά του μετά το κάκιστο ξεκίνημά του στο δεύτερο μέρος, είχε την ευκαιρία να ανεβάσει την απόδοσή του, εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν μέτρα στον αντίπαλό τους και πολλές στατικές φάσεις: στο 56ο λεπτό ο Σαμάτα έχασε μοναδική ευκαιρία από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Κουλιεράκης είχε τη στιγμή του στο 64ο λεπτό.

Ο Αλμέιδα δεν ήθελε να δει την ομάδα του να κλείνεται πίσω, κάτι που φάνηκε από τις αλλαγές του, ωστόσο, δεν μπόρεσε να το αποτρέψει και στο τέλος το πλήρωσε. Οι κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο έδωσαν φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος με στατική φάση κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Συγκεκριμένα, στο 88ο λεπτό ο Κάλενς είδε την κάρτα για κράτημα στον Τόμας, η περιοχή της ΑΕΚ γέμισε από ασπρόμαυρες φανέλες, με τον Κεντζιόρα να αξιοποιεί την εκτέλεση φάουλ του Τάισον και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι πολύτιμες αλλαγές του Λουτσέσκου
Οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού στην μεσοεπιθετική τριάδα και στη θέση του φορ στο αρχικό σχήμα δεν τον δικαίωσαν. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν αισθάνθηκε απειλή από τον Σαμάτα, ο οποίος έκανε μόλις μία τελική όσο αγωνίστηκε και σε αυτή το τελείωμα του ήταν κάκιστο, ενώ οι Μουργκ και Ζίβκοβιτς ήταν σε κακή μέρα, μη μπορώντας να φανούν επικίνδυνοι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Παρόλα αυτά ο Λουτσέσκου κατάλαβε νωρίς το πρόβλημα και το διόρθωσε. Η έλευση των Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια (προοριζόταν για βασικός, αλλά ανέβασε πυρετό) και Τόμας άλλαξε εντελώς την εικόνα του ΠΑΟΚ επιθετικά και αυτό φάνηκε σε αρκετές στιγμές, με τον Βούλγαρο να απειλεί στο 68ο λεπτό, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε την τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι. Ο Κωνσταντέλιας αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων με ενδεικτική την ενέργεια και το σουτ στο 80ο λεπτό, ενώ ο Τόμας κέρδισε το φάουλ στο τέλος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ που παρέμεινε στην κορυφή και η αήττητη ΑΕΚ στα ντέρμπι
Με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μείνουν στην κορυφή με 51 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναθηναϊκό με 50 πόντους, ενώ διατήρησαν το +2 από την ΑΕΚ (49). Έτσι, μετά το τέλος των δυο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε πρωτοπόρος και υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην έδρα του, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του.

Από την άλλη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν καταφέρει να είναι η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη στα ντέρμπι τη φετινή σεζόν, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και στη διαδικασία των playoffs θα κριθεί (και) φέτος ο τίτλος. Συνολικά σε επτά παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη μετρούν τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ απομένει το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ΑΕΚ στη σχετική βαθμολογία είναι στην κορυφή με 15 πόντους, ενώ υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, ένα στοιχείο που μπορεί να φανεί καθοριστικό για την υπεράσπιση του πρωταθλήματος.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 18:57

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού – Συμμετέχει στις αποφάσεις για επεισόδια.

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός-ThemaSports
01/05 @ 17:55

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σε ποιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν γκολκίπερ τύπου Λιβάκοβιτς; Ένα σενάριο και μόνο υπάρχει...

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα-ThemaSports
01/05 @ 15:30

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα

Για το θέμα που αντιμετώπισε με το αλκοόλ μιλάει ο Ματίας Αλμέιδα στην εισαγωγή της αυτοβιογραφίας του, υπογραμμίζοντας ότι τον έφερε δύο φορές σε κατάσταση να αισθάνεται ότι θα πεθάνει.

 Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου-ThemaSports
01/05 @ 13:37

Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου που μιλά ανοιχτά για τα πάντα. Γιατί άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς, γιατί δε μιλά πλέον με τον Μαρινάκη, η επένδυση, η εξάντληση από τα στραπάτσα.

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα! -ThemaSports
01/05 @ 19:23

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα!

01/05/1988: Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας σκοράρει ένα απίθανο γκολ, η ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ νικάει τον Ηρακλή με 1-0 και εξασφαλίζει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία αλησμόνητη Πρωτομαγιά για τους Λαρισαίους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ