Το Μαρούσι έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις λύσεις στο φινάλε, επικρατώντας με 93-87.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην εντός έδρας αναμέτρησή του με το Μαρούσι για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 93-87 ο Ολυμπιακός!

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί τιμωρώντας την αμυντική νωχελικότητα των γηπεδούχων, είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και επέστρεψαν από το -16 (72-56) στην τέταρτη περίοδο, πριν οι «ερυθρόλευκοι» βρουν τις λύσεις στο φινάλε, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 16-2, πριν ριχτούν στη μάχη του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη, το Μαρούσι έπεσε στο 5-13 και θα συνεχίσει τη μάχη για του για την παραμονή.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γουίλιαμς-Γκος (16π), Πετρούσεφ (15π), Μήτρου-Λονγκ (13π) και Λαρεντζάκης (13π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Χιλ (25π), Ραντούλιτσα (16π, 7 ριμπ) και Γιαννόπουλος (14π).

Το ματς

Με Γουόκαπ, Λούντζη, Μπραζντέικις, Πίτερς και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος άφησε εκτός για λόγους rotation τον Κάνααν και δεν είχε διαθέσιμο τον ΜακΚίσικ, ενώ ο Βετούλας, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αμαρουσίου, επέλεξε τους Χιλ, Κόσεϊ, Γιαννόπουλο, Τζούστον και Ραντούλιτσα για την αρχική του πεντάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γουόκαπ να σκοράρει για τρεις και με τον Γιαννόπουλο να απαντάει άμεσα για το 3-3. Το Μαρούσι πήρε το πρώτο του προβάδισμα (5-6), αυτή τη φορά με τρίποντο του Κόσεϊ, ενώ ο Φαλ κάρφωσε μπροστά στον Ραντούλιτσα, παίρνοντάς του και το φάουλ, αλλά αστόχησε στη βολή για το 7-6.

Ο Ραντούλιτσα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 7-10, ο Πίτερς ευστόχησε σε τρίποντο για το 10-12, ενώ ο Ράιτ πέρασε στο παρκέ και έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας τέσσερις σερί πόντους για το 14-14. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή εικόνα αμυντικά και δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό επιθετικά στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με το Μαρούσι να προηγείται με 20-18!

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Πετρούσεν να βάζει…. Αυτοκαλάθι στην προσπάθειά του να πάρει ένα ριμπάουντ, ενώ το Μαρούσι συνέχισε να παίζει με ανεβασμένη ψυχολογία, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +7 (22-29), χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Γούνταρντ. Σε εκείνο το σημείο του ματς ο Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τον Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά στον Ολυμπιακό, φτάνοντας τους 11 προσωπικούς πόντους και ισοφαρίζοντας σε 33-33.

Ο Ραντούλιτσα έγινε και εκείνος διψήφιος, βάζοντας ξανά μπροστά το Μαρούσι, ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 40-38, έχοντας βελτιώσει κατά πολύ την αμυντική του λειτουργία και παίρνοντας το πρώτο του προβάδισμα μετά το 7-6 και τα πρώτα λεπτά. Ο Λερεντζάκης με τρίποντο «έγραψε» το 43-38, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται μπροστά με 46-40.

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε για πρώτη φορά στο ματς διψήφιο προβάδισμα (55-45) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, δια χειρός του πολύ δραστήριου και στις δύο πλευρές του παρκέ, Μήτρου-Λονγκ, ο Πετρούσεφ διαμόρφωσε με λέι απ στον αιφνιδιασμό το 60-48, ενώ ο Γιαννόπουλος ευστόχησε στο τρίτο αποψινό του τρίποντο, μειώνοντας σε 60-53, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, με τον Παπανικολάου να σκοράρει τους πρώτους του πόντους για το 67-55, ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος έφτασε τους 16, πριν ο Χιλ διαμορφώσει με τρίποντο το 72-59 της τρίτης περιόδου.

Παρότι βρέθηκε στο -16, το Μαρούσι δεν τα παράτησε και ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με υπέρ του επί μέρους σκορ 18-4, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (76-77), με 5:45 να απομένουν για το φινάλε, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός «έδεσε» την άμυνά του και δεν δέχθηκε ούτε καλάθι στα επόμενα τρία λεπτά, φτιάχνοντας σερί 9-3, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (85-79). Ο Γούνταρντ με συνεχόμενους πόντους του μείωσε σε 85-81, 1:39 πριν το τέλος, με τον Λαρεντζάκη να βάζει κρίσιμο τρίποντο για το 89-81 και με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τελικά τη νίκη με 93-87.

Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί η πρώτη του αναμέτρηση για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, κόντρα στο Περιστέρι bwin (16/2, 18:00), ενώ επόμενο παιχνίδι για το Μαρούσι θα είναι εντός έδρας κόντρα στον ουραγό Απόλλων Πάτρας (2/3), για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 46-40, 72-59, 93-87.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ