Το ντέρμπι δικεφάλων δεν είχε νικητή. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ελίασον στο 49ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κετζιόρα στο 89ο λεπτό και παρέμειναν στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ντεσπόντοφ στο 81'.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΚ κρατούσε στα χέρια της το τρίποντο χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ελίασον στο 49', όμως ο Τόμας Κετζιόρα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε και το ντέρμπι της Τούμπας δεν είχε νικητή (1-1).

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του, όμως ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή με τον Μεϊτέ στις καθυστερήσεις που απέφυγε ωραία τον Γιόνσον, αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε με ωραίο σουτ.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στην πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος με τον Σουηδό μετά από υπέροχο γύρισμα του Γκαρσία και βαθιά μπαλιά του Πινέδα. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση. Η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 81' με το σουτ του Ντεσπόντοφ, το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 89' βρήκε το γκολ με τον Κετζιόρα μετά την εκτέλεση φάουλ του Τάισον.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση με 51 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πλέον δεύτερος έχοντας 50 και η ΑΕΚ ακολουθεί τρίτη έχοντας 49.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Κωνσταντέλιας ανέβασε πυρετό και έμεινε στον πάγκο στην αρχή του ματς, όπως ενημέρωσε ο Δικέφαλος, ενώ ο Ζίβκοβιτς προτιμήθηκε αντί του Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα στην κορυφή αντί του Τόμας.

Από την άλλη πλευρά ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Γκαρσία για την κορυφή της επίθεσης, κρατώντας τον Πόνσε στον πάγκο. Ο Πήλιος πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά σε ντέρμπι, ενώ ο Αλμέιδα είχε δύο απρόοπτα με τους Μουκουντί και Φερνάντες που έμειναν εκτός 20άδας.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε για μεγαλύτερο διάστημα στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία
Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν τις δύο εστίες, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικές, καθώς οι δύο άμυνες ανταπεξήλθαν εξαιρετικά στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, όμως δεν ανησύχησε σε καμία στιγμή τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Μετά το 15ο λεπτό η Ένωση πήρε μέτρα και την κατοχή στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική.

Μέχρι και το 40ο λεπτό είχε κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα, όμως δεν μπόρεσε να κάνει επικίνδυνες τελικές στα καρέ του Κοτάρσκι. Στο 40' ο Γκατσίνοβιτς με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Οζντόεφ βρήκε λίγο κενό χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 42' ήταν η σειρά του Κάλενς να απειλήσει με κεφαλιά, μετά από γέμισμα του Γκατσίνοβιτς, όμως ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 45+1' ο ΠΑΟΚ είχε τη σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους με τον Μεϊτέ. Ο Γάλλος πήρε την μπάλα στην περιοχή, απέφυγε όμορφα τον Γιόνσον και πλάσαρε από δύσκολη γωνία, όμως ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Ελίασον, ο ΠΑΟΚ πίεσε και ισοφάρισε με τον Κετζιόρα
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στην πρώτη της τελική. Ο Πινέδα έκανε τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία πετάχτηκε και έκανε το γύρισμα στον Ελίασον, ο οποίος πλάσαρε και σκόραρε.

Μετά το γκολ της Ένωσης ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όντας πίσω στο σκορ. Η πρώτη καλή του στιγμή ήταν στο 56ο λεπτό, όταν ο Σαμάτα με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από αδυναμία της ΑΕΚ να απομακρύνει την μπάλα, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τα καρέ της ΑΕΚ, είχε και δοκάρι με τον Ντεσπόντοφ, αλλά βρήκε το γκολ με τον Κετζιόρα στο 89' και έσωσε την παρτίδα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (76' Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (76' Τόμας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (82' Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι), Τσούμπερ (82' Αραούχο), Γκαρσία (73' Πόνσε).

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 18:57

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού – Συμμετέχει στις αποφάσεις για επεισόδια.

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός-ThemaSports
01/05 @ 17:55

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σε ποιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν γκολκίπερ τύπου Λιβάκοβιτς; Ένα σενάριο και μόνο υπάρχει...

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα-ThemaSports
01/05 @ 15:30

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα

Για το θέμα που αντιμετώπισε με το αλκοόλ μιλάει ο Ματίας Αλμέιδα στην εισαγωγή της αυτοβιογραφίας του, υπογραμμίζοντας ότι τον έφερε δύο φορές σε κατάσταση να αισθάνεται ότι θα πεθάνει.

 Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου-ThemaSports
01/05 @ 13:37

Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου που μιλά ανοιχτά για τα πάντα. Γιατί άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς, γιατί δε μιλά πλέον με τον Μαρινάκη, η επένδυση, η εξάντληση από τα στραπάτσα.

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα! -ThemaSports
01/05 @ 19:23

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα!

01/05/1988: Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας σκοράρει ένα απίθανο γκολ, η ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ νικάει τον Ηρακλή με 1-0 και εξασφαλίζει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία αλησμόνητη Πρωτομαγιά για τους Λαρισαίους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου! -ThemaSports
01/05 @ 19:44

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ρόδα είναι και γυρίζει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από αρχής καταβολής του (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) έως και τη σημερινή διοργάνωση της Stoiximan Super League, έχουν συμμετάσχει ομάδες και ομάδες, με κάποιες εξ’ αυτών να έχουν εμφανίσεις-πυροτεχνήματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι με μακρά ιστορία που βολοδέρνουν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες αλλά … δεν ανήκουν εκεί.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ