Πόλυς Χαραλάμπους

Πέτυχε διπλό στην «ΑΕΚ Αρένα» ο Απόλλωνας. Το έχει κάνει ξανά κατά το παρελθόν, η πρώτη φορά ήταν με τον Σωφρόνη Αυγουστή, πριν από 7 χρόνια. Το ξεχωριστό είναι ότι τερμάτισε το αήττητο της ομάδας του Ραν Μπεν Σιμόν, το οποίο «έτρεχε» από το ματς του πρώτου γύρου με τον ΑΠΟΕΛ…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την χαρά για την χθεσινή επιτυχία με τον Απόλλωνα, την μετριάζει το ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να προλάβουν το τρένο της πρώτης εξάδας. Υπάρχει περίπτωση να κάνουν διπλό επί της Ανόρθωσης την επόμενη Τετάρτη και νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί του Εθνικού, αλλά να μην τους φτάνουν οι έξι πόντοι. Με δεδομένο ότι η Κυρία έχει στο χέρι και το εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΖ. 

Θέλουμε να σταθούμε λίγο παραπάνω στο… κεφάλαιο Πάμπλο Ματσίν. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αναλάβει μερικές μέρες πριν φύγει το 2023 την Λεμεσιανή ομάδα. Το βιογραφικό του έκανε «γκελ» στον κόσμο, αλλά υπήρχαν επιφυλάξεις κατά πόσον θα έδειχνε έργο στην τρέχουσα σεζόν. Λαμβάνοντας υπόψη τα καλοκαιρινά λάθη στον σχεδιασμό, όπως και την απουσία πολλών παιχτών με προσωπικότητα.

Κι όμως ο Ισπανός τεχνικός, με το έμψυχο υλικό που βρήκε, συν τις προσθήκες των χειμερινών μετεγγραφών, δείχνει να βάζει μια τάξη στην ομάδα. Στα τρία τελευταία ματς, με ομάδες της πρώτης εξάδας, είχε απολογισμό μια ισοπαλία με Πάφο εκτός, μια ήττα εντός από Ομόνοια και το χθεσινό «διπλό» στην Λάρνακα.

Παρουσίασε μια ομάδα στο γήπεδο, που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτε αυτές τις ομάδες. Εκείνο που δεν βελτίωσε ο Ματσίν, είναι να μπορεί η ομάδα να αξιοποιεί τον παράγοντα έδρα.

Το ότι χθες βρήκε τον τρόπο να «εγκλωβίσει» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, τους ποιοτικούς παίχτες που έχει η ΑΕΚ από την μέση και μπροστά (όπως φάνηκε έξι μέρες πριν στο ντέρμπι που είχαν με τον ΑΠΟΕΛ), αποτελεί απόδειξη, ότι ξέρει να διαβάζει σωστά τον αντίπαλο.

Θα είναι λίγο… άχαρη η διαδικασία για τον ίδιο και τους παίχτες, αν η ομάδα μείνει οριστικά στο δεύτερο γκρουπ. Υπάρχει φυσικά ο δρόμος του κυπέλλου, όπου η απόφαση του αθλητικού δικαστή την Παρασκευή, δίδει στους κυανόλευκους το δικαίωμα να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους οκτώ.

Δεν έχει μεγάλη σημασία, ότι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι με την ΑΕΛ, λαμβανομένου υπόψη ότι ο Απόλλωνας, στην φετινή σεζόν, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την παρουσία του κόσμου του στις κερκίδες.

Επιστρέφοντας στον Ματσίν, είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Κι αν θα πρέπει ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, να του δώσει περισσότερες «εξουσίες» στο κεφάλαιο επιλογής παιχτών. Είναι ζήτημα που θα το κοιτάξουν εν ευθέτω χρόνο.

Είναι πρόωρο επίσης, να προβούμε σε εκτιμήσεις (από τον Φεβρουάριο) για τους παίχτες που δεν θα είναι στο ρόστερ την επόμενη χρονιά. Το δεδομένο είναι πως βρίσκονται όλοι υπό αξιολόγηση.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης! -ThemaSports
29/04 @ 09:58

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης!

Κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΑΠΟΕΛ του Ρικάρντο Σα Πίντο χθες η Ομόνοια, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Οι στατιστικολόγοι, πήγαν πίσω 14 χρόνια, για να βρουν ότι οι πράσινοι, η προηγούμενη φορά που νίκησαν τρεις φορές σε αιώνιο ντέρμπι (στο πρωτάθλημα) ήταν την σεζόν 2009-10. Με τον «Σερ Τάκη» (Λεμονή) στην τεχνική ηγεσία…

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»-ThemaSports
29/04 @ 09:19

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»

Προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, το ότι δεν διατήρησαν το δικαίωμα να παίζουν για δυο αποτελέσματα στον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία, στις 11 Μαίου.

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»! -ThemaSports
29/04 @ 08:52

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»!

Διέψευσε ξανά η Ανόρθωση, την συντριπτική πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της νήσου! Η πρώτη φορά, ήταν πριν μερικές εβδομάδες, όταν πετύχαινε το διπλό επί του ΑΠΟΕΛ, μπροστά σε τρεις γεμάτες κερκίδες του ΓΣΠ, με οπαδούς των γηπεδούχων...

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι! -ThemaSports
28/04 @ 11:15

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι!

Δεν προλαβαίνει να «εισπράττει» μπράβο και συγχαρητήρια από την πατρίδα ο Ηλίας Χαραλάμπους. Για την μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα, καταφέρνοντας να οδηγήσει στην Στεάουα, μετά από 9 χρόνια, στην κορυφή του Ρουμανικού ποδοσφαίρου!

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...-ThemaSports
26/04 @ 09:10

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...

Καλογραμμένη ήταν η ομιλία του νέου προέδρου Κώστα Κωνσταντίνου, στην πρώτη του γνωριμία με τα μέλη του σωματείου, στη διάρκεια της ψεσινής συνέλευσης.

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται… -ThemaSports
25/04 @ 10:23

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται…

Οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών και όχι μόνο, αναμένεται να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε σχέση με την έδρα της Κυρίας στην προσφυγιά. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ