Ανδρέας Σταύρου

Η αγαπημένη συνήθεια των ομάδων μας στην Κύπρο να αλλάζουν προπονητές συνεχίζεται. Ο καινούριος που πλήρωσε την νύφη και έφυγε από την ΑΕΖ είναι ο Λιάσος Λουκά, με τον Κύπριο τεχνικό να μπαίνει στο κλαμπ των απολυμένων προπονητών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολλές φορές η αλλαγή ενός προπονητή κρίνεται ως σωστή και επιβεβλημένη όταν παρατηρείς ότι τίποτα δεν δουλεύει, ωστόσο από την άλλη πλευρά υπάρχει και η ακατανόητη απόφαση να αποχωρήσει ένας προπονητής την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στα αγωνιστικά της ομάδας.Είμαστε μήνα Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, οι 9 έχουν προβεί σε αλλαγή του ανθρώπου που ηγείται της τεχνικής ηγεσίας.

 Θα το πάρουμε από τα κάτω διαζώματα εκεί όπου η Δόξα ξεκίνησε με Κώστα Σακκά αλλά η κακή πορεία έφερε την αλλαγή και στον πάγκο κάθισε ο Μάκης Σεργίδης. Σύντομη ωστόσο η θητέια καθώς άντεξε μόλις τρία παιχνίδια. Ακολούθως χρέη υπηρεσιακού προπονητή είχε ο Κύπρος Μούζουρος μέχρι και την έλευση του Γιώργου Πετράκη. Ακολουθεί η ΑΕΖ η οποία στήριξε πολλές φορές φέτος τον Λιάσο Λουκά αλλά η τεσσάρα από τον Εθνικό χθες ήταν καταλυτική για να έρθει η απομάκρυνσή του.

Τρεις προπονητές άλλαξε ο Οθέλλος φέτος. Ξεκίνημα στην χρονιά με τον Αλέξη Γαρπόζη που αν και παρουσίαζε καλή ομάδα στο γήπεδο, πλήρωσε το ότι δεν έπαιρνε την ουσία που είναι το αποτέλεσμα. Ακολούθησε ο κύριος Σκάζνι ο οποίος είχε και καλές και κακές στιγμές στην ομάδα. Αυτός μερίμνησε για τις μεταγραφές Ιανουαρίου αλλά το κύκνειο άσμα ήταν η ήττα χωρίς αντίδραση από την Καρμιώτισσα. Πλέον με Κώστα Σακκά στον πάγκο ο Οθέλλος ψάχνεται γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τρεις προπονητές.

Σαν τα πουκάμισα άλλαξαν προπονητές σε Καρμιώτισσα και ΑΕΛ. Η ομάδα των Πολεμιδιών είχε κατά σειρά Φλόριν Μπράτου, Μαρίνο Σατσιά και τώρα Χρίστο Χαραλάμπους ο οποίος με το σπαθί του παραμένει στην ομάδα κάνοντας καλή δουλειά, ενώ στην ΑΕΛ κάθισαν στον πάγκο ο νυν προπονητής της Καρμιώτισσας, ο Τόνι Κόσκελα που δεν έφερε στην τελική την τρομερή αλλαγή και εδώ και ένα δεκαήμερο νέος κόουτς των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού είναι ο Αλέξης Γαρπόζης.

Αλλαγή προπονητή είχαμε και στον Εθνικό. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ισπανό Άνχελ Λόπες (πλέον εργάζεται στον Βόλο). Ο Ισπανός προπονητής είχε αστάθεια στο να παρουσιάζει σε κάθε αγώνα την ομάδα με καλό πρόσωπο. Αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να δουλέψει, δεν του δόθηκε βέβαια και ο χρόνος και έτσι κούνησε μαντήλι για να τον διαδεχθεί ο Μαρίνος Σατσιάς. Ούτε με τον Κύπριο τεχνικό όμως ήρθαν τα αποτελέσματα για την προσφυγική ομάδα, ωστόσο αυτό που έσωσε τον Σατσιά ήταν η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Από τότε ο Εθνικός πήρε τα πάνω του και κάθε αγωνιστική που περνά είναι και καλύτερος.

Στον Απόλλωνα τώρα σύνολο 4 προπονητές κάθισαν στον πάγκο σε μία σεζόν που είχε πολύ μουρμούρα αλλά και τοξικότητα. Νωρίς αποδεσμεύτηκε ο Μπογκντάν Αντόνε, ο οποίος μετά την αποδέσμευσή του εξέφρασε βεβαιότητα για την ομάδα και ότι δεν του δόθηκε χρόνος. Ο διάδοχος του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έφερε μεγάλη αλλαγή και αισιοδοξία. Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, σε 6 αγώνες είχε 5 νίκες και μία ισοπαλία, ωστόσο όλα άλλαξαν μετά την ήττα από την Πάφο. Έκτοτε η ομάδα πήρε την κατιούσα, για 4 ματς έχανε χωρίς να σκοράρει και η αποδέσμευση ήρθε μετά το ισόπαλο 2-2 κόντρα στον Εθνικό. Ακολούθησε για τον πάγκο η λύση ανάγκης με Άγγελο Τσολάκη και από αρχές Ιανουαρίου τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας δόθηκαν στον Ισπανό Πάμπλο Ματσίν.

Πάμε τώρα στην Ομόνοια η οποία έκανε την πιο ακατανόητη αλλαγή προπονητή. Ο Σωφρόνης Αυγουστή με τα λάθη του και τα σωστά του κρατούσε την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού. Το πάθος και η ενέργειά του ήταν κομβικά για την πορεία της ομάδας ενώ και μεγάλη μερίδα του κόσμου τον αγαπούσε πολύ. Ουσιαστικά ο Κύπριος κόουτς πλήρωσε την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια από τον ΑΠΟΕΛ αλλά ήταν άδικο καθώς και η διοίκηση δεν τον στήριξε μεταγραφικά και ακολούθως να τον κρίνει.

Η ΑΕΚ είναι η 9η και τελευταία ομάδα που άλλαξε προπονητή. Η απόφαση να απομακρυνθεί ο Χοσέ Λουίς Όλτρα και να έρθει ο Ραν Μπεν Σιμόν κρίνεται άριστη και πετυχημένη. Ο Ισραηλινός τεχνικό έφερε ψυχολογία και νέο αέρα στην ομάδα και δημιούργησε μία αξιόμαχη ομάδα που παρουσιάζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά και μία σταθερότητα ανασταλτικά η οποία της έλειπε στην αρχή της σεζόν. 14 παιχνίδια χωρίς ήττα για τον Ραν Μπεν Σιμόν μέχρι στιγμής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Μόλις πέντε ομάδες δεν άλλαξαν προπονητή φέτος. Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει με Σα Πίντο, η Σαλαμίνα με Χριστοδούλου, ο Άρης με Σπιλέφσκι, η Πάφος με Καρσέδο και η Ανόρθωση με Γκαγιέχο. Για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα (BINTEO)-ThemaSports
20/05 @ 20:20

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα (BINTEO)

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα πριν τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Κύπρου για το EURO U17.

Πρεμιέρα με ήττα στο EURO U17 για την Εθνική Κύπρου-ThemaSports
20/05 @ 22:20

Πρεμιέρα με ήττα στο EURO U17 για την Εθνική Κύπρου

H εθνική Κύπρου ηττήθηκε με 5-0 από την Τσεχία για τον πρώτο αγώνα στον Α΄ όμιλο του Euro U17 που διεξάγεται στην ΑΕΚ Αρένα.

Μικρή διακοπή στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
18/05 @ 21:11

Μικρή διακοπή στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λόγω ρίψης φωτοβολίδων ο τελικός κυπέλλου διακόπηκε για λίγα λεπτά στα αρχικά στάδια του β' ημιχρόνου...

Γεμίζει το ΓΣΠ - Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή οι οπαδοί των δύο φιναλίστ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
18/05 @ 18:21

Γεμίζει το ΓΣΠ - Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή οι οπαδοί των δύο φιναλίστ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το ΓΣΠ έβαλε τα γιορτινά του και οι οπαδοί Ομόνοιας και Πάφου ετοιμάζουν κορεό στην έναρξη (20:00) του ματς.

Υπέγραψε οδηγία για τους στρατεύσιμους αθλητές ο Υπουργός-ThemaSports
17/05 @ 14:26

Υπέγραψε οδηγία για τους στρατεύσιμους αθλητές ο Υπουργός

Ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Άμυνας και του Σπύρου Νεοφυτίδη.

Σπέσιαλ γεύμα μαζί με τον Θρύλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
16/05 @ 14:40

Σπέσιαλ γεύμα μαζί με τον Θρύλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ποστάρισμα από τον Ηλία Χαραλάμπους πριν το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ