Η υπερηχητική Λίβερπουλ διέλυσε την Τσέλσι με χαρακτηριστική άνεση και το... κολακευτικό για τους - απογοητευτικούς - Μπλε 4-1 και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της Premier League, ανεβαίνοντας στο +5 από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν η... μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίσει σε αυτές τις ταχύτητες, τότε πράγματι οι καλύτερες αναμνήσεις του Γερμανού τεχνικού στα «κόκκινα» βρίσκονται στο μέλλον! Η Λίβερπουλ δίχως καν να ζοριστεί - και παρά τα τέσσερα (!!!) δοκάρια και το χαμένο πέναλτι του Νούνιες - ταπείνωσε με τεσσάρα την Τσέλσι (4-1) βροντοφωνάζοντας πως δεν αστειεύεται, πως θέλει αυτό το πρωτάθλημα λυσσασμένα.

Με το τρίποντο οι Ρεντς «πέταξαν» στο +5 από τους διώκτες τους, αφήνοντας σε απόσταση ασφαλείας τόσο τη Μάντσεστερ Σίτι (που έχει ματς λιγότερο), όσο και την Άρσεναλ! Τέλος στο νικηφόρο σερί των απογοητευτικών Μπλε, οι οποίοι εμφανίστηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μεγάλο ματς και παραμένουν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Θεμέλια νίκης με Ζότα και Μπράντλεϊ

Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν την ενέργεια του κατάμεστου σταδίου σε... καύσιμο και άναψαν από νωρίς τις μηχανές τους, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους στους Λονδρέζους. Μόλις στο 8' το ευθύβολο σουτ του Νούνιες από το όριο της περιοχής... έγλειψε το οριζόντιο μετά την επαφή του Πέτροβιτς, ενώ δέκα λεπτά μετά το εναέριο τελείωμά του με το αριστερό μετά τη φοβερή μπαλιά του Κονατέ είχε ακριβώς την ίδια τύχη αφού με ωραία επέμβαση ο Σέρβος γκολκίπερ της Τσέλσι έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του. Το γκολ πάντως δεν άργησε να έρθει.

Στο 23΄ ο Ζότα με πολύ ωραία ενέργεια τρύπησε την μπλε άμυνα και εκτέλεσε με από κοντά για το 1-0. Οι Ρεντς συνέχιζαν να απειλούν και να υποχρεώνουν την ομάδα του Ποτσετίνο σε ρόλο κομπάρσου και στο 39' διπλασίασαν τα τέρματά τους, χάρη στη φοβερή κούρσα και το δυνατό τελείωμα του νεαρού Μπράντλεϊ που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νούνιες σημάδεψε - ξανά - το δοκάρι από την άσπρη βούλα, σπαταλώντας την ευκαιρία για το 3-0.

«Σκότωσαν» τα όνειρα της Τσέλσι οι Σόμποσλαϊ και Ντίας

Ο Ποτσετίνο προσπάθησε να σώσει όσα - ελάχιστα - μπορούσαν να σωθούν με τρεις αλλαγές στο ημίχρονο. Στην πρώτη του καλή στιγμή ωστόσο, ο Μούντρικ, που μόλις είχε περάσει στο ματς, αστόχησε ολομόναχος μέσα από την περιοχή και δεν μπόρεσε να δώσει σφυγμό στους Μπλε.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και ανέβαζε στροφές κατά βούληση. Στο 65' ο Σόμπσοσλαϊ με φοβερή κεφαλιά από τη σέντρα του Μπράντλεϊ πέτυχε το αναπόφευκτο τρίτο γκολ. Παρά τη μείωσε του Ενκουνκού με ωραία ατομική ενέργεια στο 71', η Τσέλσι δεν έδειξε ικανή να φτάσει σε ένα ενδεχόμενο θαύμα και παραδόθηκε στις διαθέσεις των Ρεντς. Στο 75ο λεπτό, ο Νούνιες με το κεφάλι «πέτυχε» το... τέταρτο δοκάρι του, ενώ στο 79' σέρβιρε στον Ντίας που από κοντά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Gazzetta.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ