Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την Τετάρτη (31/1) στις περισσότερες χώρες και από τα ποσά που δαπανήθηκαν προκύπτει η λίστα με τις 20 ακριβότερες μεταγραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι περισσότερες ομάδες «χτίζονται» στην προετοιμασία του καλοκαιριού και τον χειμώνα είθισται απλώς να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις. Έτσι και φέτος οι σύλλογοι ήταν δραστήριοι, ωστόσο τα ποσά που δαπανήθηκαν δεν ακολούθησαν τις προηγούμενες τεράστιες οικονομικές επενδύσεις.

Ο μέσος όρος ηλικίας 21,4 δείχνει πως, τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι ομάδες επένδυσαν περισσότερο στο μέλλον και λιγότερο στην άμεση επιτυχία που μπορεί να φέρει μια νέα μεταγραφή.

 



Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, που επιχείρησε να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα αγοράζοντας το 18χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Ατλέτικο Παραναένσε Βίτορ Ρόκε έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου, που έδωσε 30 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλατασαράι για το Γάλλο δεξιό αμυντικό Σάσα Μπόε.

Ο ακριβότερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, Ράντου Ντραγκούσιν, αποτελεί την τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή της περιόδου, αφού η Τότεναμ έβγαλε από τα ταμεία της 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει στον άλλοτε στόπερ της Τζένοα.

Με μικρή διαφορά στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Ελίφ Ελμάς και Ρέναν Λόντι. Ο πρωταθλητής Ιταλίας, με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, αποκτήθηκε από τη Λειψία έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ από τη Νάπολι, ενώ ο Βραζιλιάνος πλάγιος αμυντικός ταξίδεψε προς τη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Αλ-Χιλάλ για ένα εκατομμύριο λιγότερο από τη Μαρσέιγ.

Η πρωταθλήτρια των μεταγραφών Παρί Σεν Ζερμέν αγόρασε δύο νεαρούς Βραζιλιάνους, προσφέροντας από 20 εκατομμύρια ευρώ για τον καθέναν. Ο λόγος γίνεται για τον άλλοτε αμυντικό της Σάο Πάολο Λούκας Μπελάρντο και για τον κεντρικό μέσο της Κορίνθιανς Γκάμπριελ Μοσκάρντο.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται από τους Μάρκος Λεονάρντο, Άρθουρ Βερμίρεν και Σιρίλ Ενγκονζέ που μοιράζονται τη θέση, αφού οι αγορά τους κόστισε 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έφυγε από τη Σάντος με προορισμό την Μπενφίκα, ο Βέλγος μέσος αποχώρησε από την Αντβέρπ για την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Βέλγος φορ, με καταγωγή από το Κονγκό, μετέβη από την Ελλάς Βερόνα στη Νάπολι.

Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Συνεχίζοντας, στην ενδέκατη θέση βρίσκεται ο 18χρονος Βέλγος ακραίος επιθετικός Μαλίκ Φοφανά, αφού η μετακίνησή του από την Γάνδη στη Λιόν κόστισε 17 εκατομμύρια ευρώ. Οι επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται υπό κατάληψη από δύο 25χρονους ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος Άζορ Ματουσίβα μετέβη από τη Ρεμς στην επίσης γαλλική Ρεν για 15,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για 500 χιλιάδες λιγότερα ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Αρτούρ έφυγε από τη Σάντος για να ενταχθεί στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η Ρίβερ Πλέιτ πρόσθεσε στα ταμεία της 29 εκατομμύρια ευρώ, αφού πούλησε δύο μεσοεπιθετικούς παίκτες με ποσό 14,5 για τον κάθε ένα. Με το προσωνύμιο ο «νέος Μέσι», ο Κλαούντιο Ετσεβέρι αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Ουρουγουανός Νικολάς Ντε Λα Κρους ταξίδεψε για τη Φλαμέγκο.

Στη 16η θέση βρίσκεται ο 21χρονος Κοσταρικανός επιθετικός Μάνφρεντ Ουγκάλδε που η αγορά του από την Σπαρτάκ Μόσχας κόστισε στο ρωσικό σύλλογο 13 εκατομμύρια ευρώ. Τις επόμενες τρεις θέσεις μοιράζονται δύο Βραζιλιάνοι και ένας επιθετικός με καταγωγή από τη Νιγηρία. Η ουκρανική Σαχτάρ αγόρασε τον ακραίο επιθετικό Κέβιν από την Παλμέιρας και τον κεντρικό μέσο Μάρλον Γκόμεζ της Βάσκο Ντα Γκάμα δίνοντας από 12 εκατομμύρια ευρώ , ενώ η Λιόν επένδυσε αντίστοιχο ποσό για τον Γκιφτ Ορμπάν της Γάνδης.

 

Τελευταίος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Γκανέζος αμυντικός της Κλερμόν Aλιντού Σεϊντού που παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, ωστόσο πλέον θα αγωνίζεται στη Ρεν, η οποία αφαίρεσε από τα ταμεία της 12 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Οι 20 ακριβότερες μεταγραφές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 16:21

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μεγάλα κέφια ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δεν φίλτραρε τίποτα από τα λεγόμενα του! Σχολίασε το πρόγραμμα που είχε η ομάδα του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και τόνισε πως πολύ θα ήθελε να παρακολουθεί τα γέλια στις συνεδριάσεις όταν αποφασίζουν πως οι «κόκκινοι» θα παίζουν Σάββατο στις 14:30 μετά από μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις!

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 13:45

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

Και τότε ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Και με βαρύτερο σκορ εις βάρος της ομάδας του, αφού ίσχυε διαφορετικός κανονισμός για τα εκτός έδρας γκολ. Και τότε με το δεύτερο παιχνίδι σε εχθρικό έδαφος. Κι όμως τα κατάφερε! Ο Έμερι έχρισε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη...

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!-ThemaSports
03/05 @ 00:57

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ η Τσέλσι, πλησιάζοντας τις θέσεις της Premier League που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:18

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατηγόρησε ευθέως τον αγγλικό Τύπο, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο βγάζει… στο σφυρί όλο του το ρόστερ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ