Εκτέλεσε την Τουλούζ ο Ντεμπελέ και κράτησε… αποστάσεις η Παρί
Νίκη 3-1 για την Παρί επί της Τουλούζ.




Η προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής σταμάτησε νωρίς για τη Σενεγάλη, που έμεινε εκτός θεσμού χάνοντας 5-4 στα πέναλτι από τη διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού μετά το 1-1 σε 120' αγώνα.
Οι κάτοχοι του τίτλου μπήκαν ιδανικά στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με τον Ντιαλό, ωστόσο οι διοργανωτές ισοφάρισαν με πέναλτι του Κεσί στο 86'.
Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση, με την πρόκριση να κρίνεται στη... ρουλέτα, εκεί όπου ο Νιακατέ ήταν ο μοιραίος για τους Σενεγαλέζους, με την Ακτή να επικρατεί 5-4 και να περνά στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει Μάλι ή Μπουρκίνα Φάσο.
Νωρίτερα, το εισιτήριο για την οκτάδα πήρε και το Πράσινο Ακρωτήρι, που επιβλήθηκε 1-0 της Μαυριτανίας.
Το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον Μέντες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και μαζί την εθνική ομάδα της πατρίδας του στα προημιτελικά.
sport-fm.gr
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις