Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ 1, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Με την ιστιοπλοΐα αν ασχολείται ακόμα: «Ασχολούμαι με θαλάσσια σπορ, αλλά όχι με την ιστιοπλοΐα. Συμμετείχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ. Όλη η οικογένεια μου ασχολήθηκε με αυτό το άθλημα και μάλιστα οι δυο θείοι μου συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα».

Πως βρέθηκε στην ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ βρέθηκα εξ ανάγκης και όχι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πριν 10 χρόνια υπήρχε μια άσχημη κατάσταση. Βοηθούσε οικονομικά και άλλοσπως και φτάσαμε σε ένα σημείο πολύ κακής κατάστασης και με κάλεσαν να κάνουμε μια αναδιοργάνωση. Μπήκα με την προοπτική δυο μηνών. Κλείσαμε δυο χρόνια και πλέον είμαι εδώ δέκα χρόνια και συνεχίζω. Όταν φύγω θα μπορώ να απαντήσω αν ήταν σωστή η απόφαση. Ήθελα να προσφέρω στην κοινωνία της Λάρνακας. Θα κλαίεις οκτώ φορές και θα χαίρεσαι δυο στην ΑΕΚ μου είπε ένας φίλος, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκε. Δεν μετάνιωσα ποτέ για ότι κάνω, αν ήταν σωστή η απόφαση θα δείξει. Έδωσα πάρα πολλά για να φτάσει εδώ η ομάδα, όπως και οι συνεργάτες μου».

 

Για τη πορεία μέχρι τώρα: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά μέτρια. Είχαμε περισσότερες προσδοκίες, αλλάξαμε προπονητή και το τελευταίο διάστημα έχουμε εξαιρετική πορεία και ελπίζω να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όπως θέλουμε.

Θέλουμε κάτι περισσότερο από την έξοδο στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, μας αρέσουν τα δύσκολα. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά ο στόχος είναι να τα κερδίσουμε όλα. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κατακτούμε. Έχουμε πολύ πιο μικρό μπάτζετ από τους αντιπάλους μας, το έβδομο, όγδοο του πρωταθλήματους, έχουμε λιγότερους φιλάθλους και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υπέρβαση αυτό που κάνει η ΑΕΚ».

 

Πόσα είναι ο προϋπολογισμός: «Στα 6.5 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της ομάδας, ο πιο ψηλός στην ιστορία».

Για τους στόχους της ομάδας: «Η ομάδα εχει τα φόντα να διεκδικήσει μέχρι το τέλος. Αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα δεν θα είναι αποτυχία. Είναι επιτυχία να είμαστε εκεί και να πολεμάμε. Αν δεν βγούμε στην Ευρώπη, δεν θα έλεγα είναι αποτυχία, αλλά το θέλουμε, επειδή τα τελευταία εννέα χρόνια, βγήκαμε τις εφτά.

Είμαστε περήφανοι για ότι πετύχαμε. Ο κόσμος να ξέρει ότι θα γίνουν λάθη, αλλά θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο της ομάδας».

Για την ποιότητα του πρωταθλήματος: «Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τον καιρό που είμαι στην ΑΕΚ. Υπάρχουν έξι ομάδες που μπορούν να το κατακτήσουν όλες, η κάθε μια με διαφορετικές πιθανότητες. Μπορούν να συμβούν όλα, ακόμα και στον υποβιβασμό. Ανέβηκε το επίπεδο, το χάσμα μειώθηκε και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

 

Για τη διαιτησία: «Δεν είχαμε πολλά προβλήματα και φωνές. Λάθη θα γίνονται πάντα. Νομίζω η έλευση ξένων θα βοηθήσει, μειώθηκε η προκατάληξη και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Η διαιτησία θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο. Νομίζω δεν έχει κάποια ομάδα που να αδικείται από τη βαθμολογική θέση της λόγω διαιτησίας».

Για τη βία στα γήπεδα: «Είναι φαινόμενο πολλών χρόνων. Η ΚΟΠ πήρε μια απόφαση απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Ήταν η πιο ανώδυνη απόφαση. Να δώσουμε χρόνο να δούμε αν υπάρχουν αποτελέσματα και δεν πρέπει να κάνουμε προχειρότητες ή βεβιασμένες κινήσεις. Δεν είναι λύση να κλείσουμε τα γήπεδα. Δεν μπορούν οι λίγοι να στερήσουν από τους πολλούς. Κατά τη δική μου άποψη αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν δουλέψουμε οργανωμένα και ίσως να πρέπει να φέρουμε εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό που έλυσαν τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και να εφαρμόζονται, ώστε όλοι να γνωρίζουν το κόστος των πράξεων τους».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Χτίσαμε οίκημα φιλάθλων μέσα στο σωματείο για να είναι κοντά μας ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Εμάς είναι πιο λίγοι. Κάποιες εκατοντάδες. Σήμερα τους ενημερώσαμε ότι οι πράξεις τους θα έχουν κόστος για το σωματείο και μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν οτιδήποτε που θα βλάψει την ομάδα. Σε άλλες ομάδες που είναι χιλιάδες είναι πιο δύσκολο».

Για την αλλαγή προπονητή: «Είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτές. Δεν διώχνουμε εύκολα προπονητές. Θεωρούμε στην ΑΕΚ ότι αν απολύσουμε προπονητή κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ήδη αποτυχία. Ξεκίνησε η χρονιά με τον κ. Όλτρα που έκανε εξαιρετική δουλειά και έκανε αυτά που έκανε πέρυσι. Δεν σημαίνει ότι έφταιγε ο προπονητής. Μπορεί να ήταν άλλα πράγματα. Δεν σημαίνει ότι όταν αλλάζεις προπονητή λύνεις τα προβλήματα ή πετυχαίνεις. Μας βγήκε η αλλαγή, μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον. Γνωρίζαμε τον Μπεν Σιμόν από την πρώτη του θητεία στην ομάδα. Ο κ. Σιμόν άλλαξε τη ψυχολογία. Όλες οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες είναι όπως προηγουμένως. Η ομάδα βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς. Επανήλθε η πίστη και βλέπουμε τα αποτελέσματα».

Τι λάθη έκανε ο κ. Όλτρα: «Καλύτερα να μην σχολιάσω αυτό το θέμα διότι δεν είμαι σίγουρος αν δεν διαχειρίστηκε σωστά θέματα. Δεν γνωρίζω αυτή την απάντηση».

Αν είναι καλά στελεχωμένη η ΑΕΚ: «Ναι. Προσπαθούμε να κάνουμε 1-2 κινήσεις τις τελευταίες ημέρες και να είναι κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε».

Για την κριτική στον Ρόκα: «Σίγουρα ασκήθηκε άδικα η κριτική. Δουλεύει πολλές ώρες, μπορεί να έφερε 100 παίκτες και να του βγήκαν οι 95. Το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ υψηλό. Κάποια μερίδα οπαδών προσπάθησε να διώξει τον Ρόκα και ήταν για αυτο το λόγο που είπα ότι αν φύγει ο κ. Ρόκας θα φύγω και εγώ. Δεν μπορεί μια μικρή μερίδα να κάνει πολιτική. Να κάνεις κριτική, αλλά όχι να ωθήσεις κάποιον στην έξοδο. Ο κ. Ρόκα έχει το ελεύθερο να διαλέξει προπονητή και παίκτες. Ο άνθρωπος συζητά μαζί μας, αλλά αυτός είναι ο αρμόδιος να πάρει τις αποφάσεις. Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη».

Για το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή: «Το βρήκα στην ομάδα. Το θεωρούμε  πολύ επιτυχημένο. Εξαρτάται πως το εφαρμόζει η κάθε ομάδα».

Για τη δήλωση του Τρισκόφσκι ότι θα ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα, ακόμα και από άλλο πόστο: «Υπαρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους, αλλά αυτά τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής. Είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους της ομάδας. Έχουν γνώση οι φύλακες και θα προχωρήσουμε όταν πρέπει».

Απουσιάζει το πρωτάθλημα: «Είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήταν η ομάδα όταν την παραλάβαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, ούτε στο κράτος και είμαστε το μοναδικό σωματείο. Έχουμε γήπεδο και κάνουμε πρωταγωνιστικές πορείες. Χάσαμε 1-2 φορές το πρωτάθλημα λόγω απειρίας, 1-2 φορές από εξωγενείς παράγοντες. Δεν γίνεται κάποιοι φίλοι της ομάδας όπως για παράδειγμα ένας άνθρωπος 75 χρονών να έρχεται και να μου λέει ”είσαι βλάκας, γελούσου και χάνεις το πρωτάθλημα”. Θέλουμε και εμείς ένα πρωτάθλημα, πολύ περισσότερο από τον κόσμο. Τα λεφτά που βάλαμε στην ΑΕΚ τα χαρίσαμε. Ούτε μετοχές πήραμε, ούτε τα δανείσαμε. Αν θεωρεί κάποιος ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, του παραχωρώ τη θέση μου και να τον στηρίξω οικονομικά. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πολύ περήφανοι για ότι κάναμε στην ΑΕΚ».

Αν ειναι ευχαριστημένος από τον κόσμο: «Από την πλειοψηφία είμαι πολύ ευχαριστημένος, υπάρχουν κάποιοι που ότι και να κάνεις. Άλλοι κάνουν καταστροφική κριτική. Κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Αποκτήσαμε τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Σίγουρα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μεγαλώσει η ομάδα».

Η πρώτη ομάδα που απέκτησε ιδιόκτητο γήπεδο: «Η κατασκευή του ΑΕΚ Αρένα ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Το είχα δηλώσει από την αρχή. Με το ΓΣΖ ποτέ δεν θα μπορούσαμε να έχουμ έδρα και νομίζω το ΑΕΚ Αρένα βοήθησε σε αυτό».

Το οικονομικό: «Οικονομικά είμαστε πολύ καλά διότι συνεισφέρουμε και γίνεται σωστή οικονομική διαχείριση. Παράδειγμα με τα λεφτά της Ευρώπης φώναζαν να φέρουμε παίκτες. Εμείς δώσαμε στις ακαδημίες, στο γήπεδο και στην ομάδα. Εχουμε διπλασιάσει τα οργανικά έσοδα της ομάδας χωρίς τη συνεισφορά μας. Βάλαμε το σωματείο σε μια υγιή βάση. Υπάρχει το υπόβαθρο για να έρθουν στο μέλλον κάποιοι και να αναλάβουν χωρίς χρέος».

Πόσα λεφτά έβαλε στην ΑΕΚ: «Αυτό θα το πω όταν φύγω από την ΑΕΚ».

Στη συνέχεια ο κ. Καραπατάκης ανέφερε ότι το επόμενο βήμα στην ΑΕΚ Αρένα είναι να γίνει μια αίθουσα πολλαπλής χρήσεως και πρόσθεσε: «Η είσοδος μας σε ομίλους θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ακόμα ένα έργο στην ΑΕΚ».

Σκέψεις για επενδυτές: «Ήμασταν πολύ κοντά σε επενδυτή. Μετά ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις και τέλειωσε. Αλλά αυτό είναι στην ατζέντα μας. Στα μεγάλα σωματεία είναι δύσκολο να έρθει επενδυτής και να κάνει ότι θέλει».

Αν αγκαλιάστηκε η ΑΕΚ από τον κόσμο της Λάρνακας μετά την ενοποίηση: «Η ενοποιήση ήταν επιβεβλημένη. Θα έκλειναν και οι δυο. Στην πορεία επειδή ήταν δύσκολα τα πρώτα χρόνια χάσαμε πολλούς φιλάθλους. Η ενοποίηση δεν άρεσε σε όλους. Κατά την άποψη μου σωστή. Είχαμε απώλειες, αλλά τώρα υπάρχει η προοπτική. Αν ήταν και η Αλκή μαζί μας θα ήταν ακόμα καλύτερα».

Πότε θα αποχωρήσει: «Υπάρχουν προκλησεις που με ενδιαφέρουν. Δεν αποφάσισα πότε θα αποχωρήσω. Όταν το κάνω θα το μάθουν πρώτοι οι συνεργάτες μου και η οικογένεια μου. Η μεγαλύτερη χαρά ήταν η είσοδος στους ομίλους το 2018. Η μεγαλύτερη απογοήτευση που χάσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι. Η ομάδα πήγαινε πάρα πολύ καλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο και σε μια εβδομάδα άλλαξαν όλα. Δεν το περίμενα με τίποτα».

Η σχέση με την ΚΟΠ: «Έχουμε διαφωνίες αλλά είναι πολύ καλή η σχέση μας. Η μεγαλύτερη διαφορά που βλέπω στην ΚΟΠ είναι ότι το πρωτάθλημα είναι δίκαιο».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους φιλάθλους μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας. Όσοι έχουν ιδέες είναι ευπρόσδεκτοι. Να μείνουν κοντά μας και είμαστε σίγουροι θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Tags
ΑΕΚ
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την δευτεραθλήτρια Ουγγαρίας-ThemaSports
19/06 @ 16:20

Με την δευτεραθλήτρια Ουγγαρίας

Η Πάκσι FC είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους της ΑΕΚ στο Κόνφερενς Λιγκ

Κορβίνουλ Χουνεντοάρα - Από την β' κατηγορία, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ!-ThemaSports
19/06 @ 15:29

Κορβίνουλ Χουνεντοάρα - Από την β' κατηγορία, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ!

Η Κορβίνουλ Χουνεντοάρα είναι πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ στον β' γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι 7 Πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ (Φωτογραφία)-ThemaSports
19/06 @ 09:29

Οι 7 Πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ (Φωτογραφία)

Έγινε η προκλήρωση για την ΑΕΚ ενόψει του 2ου προκριματικού γύρου στο Κόνφερενς Λιγκ

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε βοηθό προπονητή-ThemaSports
18/06 @ 12:35

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε βοηθό προπονητή

Ο Αιτόρ Φερνάντεζ θα είναι ο βοηθός του Φεράντο στην ΑΕΚ

Θερμή χειραψία και... πρώτη πόζα Ρόκα-Φεράντο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
17/06 @ 12:28

Θερμή χειραψία και... πρώτη πόζα Ρόκα-Φεράντο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου της ΑΕΚ, όπου παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ο νέος προπονητής της ομάδας, Χουάν Φεράντο, είχε μία θερμή χειραψία με τον Τεχνικό Διευθυντή, Τσάβι Ρόκα και αμφότεροι πόζαραν στο φωτογραφικό φακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ