Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα  μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, σχετικά με τα όσα άσχημα γεγονότα διαδραματίστηκαν χτες στο Απόλλων - ΑΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Εδώ και δέκα ημέρες δεχόμασταν και είχαμε πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο στάδιο θα γινόταν τόπος στον οποίο θα υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ των φιλάθλων. Η Αστυνομία όντως κατάστρωσε επιχειρησιακό πλάνο γι'  αυτό τον αγώνα. Έγινε το τι έγινε. Εγώ όμως ανέμενα στο μεσοδιάστημα, όχι μόνο η Αστυνομία να ετοιμάσει τα πλάνα της, αλλά ανέμενα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προειδοποιούν τους λεγόμενους χούλιγκαν ή ταραξίες φιλάθλους τους, πως ούτε τα σωματεία, ούτε οι αρχές των γηπέδων, ούτε η ΚΟΠ, θα ανεχθούν να υλοποιηθούν οι πληροφορίες που υπήρχαν για συγκεκριμένα επεισόδια το βράδυ της Τέταρτης».

«Έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι και το πώς μπήκαν μπορεί οποιοσδήποτε να το αντιληφθεί και να το κατανοήσει. Όταν θέλουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, θα βρουν τρόπο να τα κάνουν. Η ουσία είναι άλλη. Ότι φθάσαμε στο σημείο να κινητοποιείται ολόκληρη αστυνομική Δύναμη, προκειμένου να αποφύγει μάχη με εκατοντάδες ή χιλιάδες πλέον οπαδούς, κάτι το οποίο για εμένα είναι απαράδεκτο και πέραν από κάθε λογική. Από την πρώτη στιγμή με οδηγίες του Προέδρου, έχω ταχθεί να λάβω άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε σαν πολιτεία μια δύσκολη κατάσταση».

«Είμαστε μπροστά σε μια έξαρση της οπαδικής βίας και έχουμε δυο επιλογές. Η Αστυνομία σε κάθε αυξημένης επικινδυνότητας αγώνα, να μπαίνει σε μια μάχη με τους λεγόμενους φιλάθλους, με όλα τα ενδεχόμενα τραυματισμού, σύλληψης αλλά και παράπλευρες συνέπειες σε οικογένειες που έρχονται με τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν το άθλημα που αγαπούν, είτε να μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία και να υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής των αγώνων, μέχρι οι φορείς να συνεννοηθούν και να πάρουν αυστηρά μέτρα. Δεν είναι δυνατό να επιρρίπτεται η ευθύνη στην Αστυνομία και εμμέσως πλην σαφώς, να μπαίνει στο τραπέζι ότι η Αστυνομία δεν λαμβάνει μέτρα, με αποτέλεσμα να βάζουμε την Αστυνομία σε μάχες με τους χούλιγκαν προκειμένου να επιβάλει την τάξη».

«Δεν είναι δυνατό να αφήνεται στην Αστυνομία και να είναι ως ο μόνος υπεύθυνος παράγοντας για τη διεξαγωγή των αγώνων. Μετά τα νέα επεισόδια, θα συζητηθεί το θέμα και θα υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση με την ΚΟΠ».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για το 2023-ThemaSports
09/05 @ 18:38

ΚΥΠΡΟΣ: Οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για το 2023

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της τις οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για την χρονιά 2023.

Τα ΧΡΗΜΑΤΑ που έδωσαν οι κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες - Ο Άρης το πιο ψηλό ποσό-ThemaSports
09/05 @ 18:20

Τα ΧΡΗΜΑΤΑ που έδωσαν οι κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες - Ο Άρης το πιο ψηλό ποσό

Η ΚΟΠ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τα ποσά που έδωσαν οι Κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες.

Οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής (10/5)-ThemaSports
09/05 @ 14:33

Οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής (10/5)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 14ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το δεύτερο όμιλο.

«Δεν έχει πλεονέκτημα ο ΑΠΟΕΛ -  Φοβάμαι πολύ το ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα»-ThemaSports
09/05 @ 11:58

«Δεν έχει πλεονέκτημα ο ΑΠΟΕΛ - Φοβάμαι πολύ το ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρυλική μορφή του Ολυμπιακού Πειραιώς, Σταύρος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, ο Κύπριος προπονητής και παλαίμαχος άσος της ΕΠΑ, αναφέρθηκε στο σημερινό επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα, όπως και στον «τελικό» πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (08/05)-ThemaSports
08/05 @ 22:32

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (08/05)

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

Τα στατιστικά των ομάδων #39 (Β' γκρουπ)-ThemaSports
08/05 @ 22:55

Τα στατιστικά των ομάδων #39 (Β' γκρουπ)

Δείτε τι έγινε στην 39η αγωνιστική (13η πλέι άουτ) του πρωταθλήματος για την σεζόν 2023/24 και τα στατιστικά των ομάδων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ