Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Πορτογάλος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2008 και πλέον, 16 χρόνια μετά, έχει αγωνιστεί με τους Θεσσαλονικείς συνολικά 322 φορές. Έχει συνδέσει το όνομά του με τον ΠΑΟΚ και εύλογα είναι ένας από τους αγαπημένους των φίλων της ομάδας, με μεγάλη συνεισφορά στο σύλλογο.

Παρότι έφυγε από τον «Δικέφαλο» για να αγωνιστεί στη Βόλφσμπουργκ, επέστρεψε μια πενταετία μετά, και ήδη έχει «γράψει» ιστορία με την ομάδα. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει όσο... μεγαλώνει.

Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Βιεϊρίνια έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μετά το γκολ που πέτυχε στην ανατροπή κόντρα στην Αμπερντίν στη Σκωτία (26/10, 2-3). Με τον τρόπο αυτό άφησε πίσω του τον Γιώργο Κούδα.



Παράλληλα, στην αναμέτρηση με τη Χαρτς για τα προκριματικά του Europa Conference League (31/8, 4-0), έγινε επίσης ο γηραιότερος που έχει αγωνιστεί σην Ευρώπη.

Στα 38 του πλέον, ο Βιεϊρίνια ετοιμάζεται για ακόμη ένα ρεκόρ. Να γίνει ο μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημη αναμέτρηση. Ρέκορντμαν μέχρι και σήμερα, είναι ο Κώστας Χαλκιάς (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών), με τον Πορτογάλο να αναμένεται να τον ξεπεράσει στο επόμενο ματς που θα παίξει.

Αυτό θα γίνει όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε στους γλουτούς, ο οποίος του έχει στερήσει τη συμμετοχή στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας του, παίζοντας για τελευταία φορά απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (07/01, 2-1).

Ίσως αυτό να μη γίνει στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (28/1, 20:30), καθώς η παρουσία του κρίνεται ακόμη αμφίβολη, όμως το σίγουρο είναι ένα: πως κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ, αποδεικνύοντας πως όσο κι αν μεγαλώνει θα εξακολουθεί να αφήνει τη «στάμπα» του στο σύλλογο που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μπάλντοκ!-ThemaSports
05/05 @ 19:41

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μπάλντοκ!

Κίνηση ενίσχυσης του ελληνικού κορμού με βασικό παίκτη της εθνικής Ελλάδας και 83 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Παναθηναϊκό. Ο 31χρονος πλάγιος αμυντικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη μετά τον Μαξίμοβιτς.

Ποια συμβόλαια λήγουν - Η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ-ThemaSports
05/05 @ 17:22

Ποια συμβόλαια λήγουν - Η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ

6+1 «ασπρόμαυρα» συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και ήδη υπάρχει μία πρώτη εικόνα της επόμενης ημέρας στον ΠΑΟΚ: Το κεφάλαιο Βιεϊρίνια, οι δανεικοί και οι συζητήσεις που ακολουθούν, το SDNA ανοίγει τον φάκελο των συμβολαίων.

Παναιτωλικός: Κρατά Πετράκη και προχωρά στον σχεδιασμό-ThemaSports
05/05 @ 16:08

Παναιτωλικός: Κρατά Πετράκη και προχωρά στον σχεδιασμό

Ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να παραμείνει στο Αγρίνιο και τη νέα σεζόν.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό-ThemaSports
05/05 @ 14:20

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Ουνάι Έμερι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Εμιλιάνο Μαρτίνες στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη.

Έτσι αποχώρησε ο Ουάρντα από τον Πανσερραϊκό-ThemaSports
05/05 @ 12:15

Έτσι αποχώρησε ο Ουάρντα από τον Πανσερραϊκό

Ολόκληρο το παρασκήνιο της αποχώρησης του Αμρ Ουάρντα από τον Πανσερραϊκό.

Στη λίστα της Σαν Ντιέγκο FC ο Αλμέιδα!-ThemaSports
05/05 @ 12:00

Στη λίστα της Σαν Ντιέγκο FC ο Αλμέιδα!

Δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ και το Μεξικό θέλουν τον Ματίας Αλμέιδα να είναι στο στόχαστρο της Σαν Ντιέγκο FC.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ