Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τον πρώην πλέον προπονητή της ΑΕΛ, Τόνι Κόσκελα, λίγες ώρες μετά το διαζύγιο του με τους γαλαζοκίτρινους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μιλώντας στο MTV Urheilu αναφέρθηκε στην πορεία του με την ΑΕΛ, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τα οικονομικά προβλήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσα έζησε σε 3 μήνες γίνονται σε ένα... μπεστ σέλερ.

Τι είπε:

«Υπάρχει πολλή πολιτική σε αυτές τις χώρες και το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη. Στο τέλος της ημέρας, δεν ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί σύμφωνα με τις προσδοκίες του συλλόγου, ακόμα κι αν ήταν ρεαλιστικοί λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του συλλόγου», είπε αρχικά ο Κόσκελα στο MTV Urheilu μέσω τηλεφώνου.

«Προσωπικά μας είδα να αποδίδουμε στο αναμενόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου. Κερδίσαμε τους μικρομεσαίους, αλλά δεν μπορέσαμε να σταθούμε καλά απέναντι στις 6 πρώτες ομάδες. Υπήρχε επίσης κακή τύχη σε μερικά παιχνίδια, και σε μερικά άλλα παίξαμε άσχημα, όπως συμβαίνει μερικές φορές με καλύτερους παίκτες».

Για τις 4 νίκες σε 13 ματς: «Ακόμα και από την αρχή, όταν δέχτηκα αυτή τη θέση, ήξερα ότι ήταν δύσκολη αποστολή. Βασικά είδα ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα να κερδίσουμε εδώ. Σκέφτηκα ότι αν όλα πήγαιναν καλά, θα ήταν μια καλή εγγραφή στο βιογραφικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Για τα προβλήματα με την καταβολή των μισθών της ομάδας: «Από την άλλη, όταν τα πράγματα πάνε «κανονικά», όλοι γνωρίζουν ακόμα τη δυσκολία του περιβάλλοντος. Σε αυτούς τους τρεις μήνες, υπήρχαν τόσα γεγονότα και εμπειρίες όσο σε ένα μπεστ σέλερ. Λειτουργούσαμε στο σύλλογο σε μια εποχή που άρχισαν να αποκαλύπτονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες».

«Ως προπονητής, πρέπει να σκέφτεσαι τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες όταν υπάρχουν παίκτες στην ομάδα των οποίων οι μισθοί μένουν πολύ πίσω, όπως συνέβη εδώ. Πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες θα είναι χρήσιμες και στο μέλλον, και σίγουρα είμαι καλύτερος προπονητής σήμερα από όταν ξεκίνησα εδώ τον Οκτώβριο».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος και την Κύπρο: «Περάσαμε υπέροχα στην πόλη και στην εξοχή. Το πρωτάθλημα είναι υποτιμημένο. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί παίκτες και ως προπονητές υπάρχουν αρκετοί προπονητές με δυνατό βιογραφικό, οι οποίοι έχουν ένα υπόβαθρο μέχρι την ισπανική La Liga. Οι top-6 ομάδες έχουν μεγάλη ικανότητα με την μπάλα και ποιότητα στην επιθετική κατεύθυνση. Φυσικά, η επιρροή των προφίλ των παικτών μπορεί να θεωρηθεί και ως απειθαρχία - ειδικά στην αμυντική κατεύθυνση. Κάθε ομάδα έχει σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Αυτό επηρεάζεται επίσης από την συχνή αλλαγή τόσο στους παίκτες όσο και στους προπονητές».

«Είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνουμε πρωταθλήματα, αλλά θα έβλεπα ότι η Κυπριακή λίγκα προηγείται της Φινλανδικής Veikkausliiga. Φυσικά, υπάρχουν και πολύ περισσότερα χρήματα σε χρήση. Αν έπρεπε να γίνει μια αξιολόγηση, θα υποθέσω ότι θα ήταν επίσης δύσκολο για την HJK σε μια μεγάλη σειρά να φτάσει στις 6 πρώτες θέσεις του Α' γκρουπ».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά-ThemaSports
03/05 @ 17:04

Η προσεγμένη επιλογή ενός... ικανού Τεχνικού Διευθυντή, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την επόμενη χρονιά

Από την στιγμή που η νέα διοίκηση της ΑΕΛ αποφάσισε να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή για την επόμενη σεζόν (2024-2025) για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, προκειμένου να έχει εκείνος το κουμάντο στο κεφάλαιο του προγραμματισμού, θα πρέπει να περάσει από... «κόσκινο» όλους τους υποψήφιους, ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ-ThemaSports
27/04 @ 11:00

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ

Έχει παρθεί η απόφαση στην ΑΕΛ, ότι θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!-ThemaSports
26/04 @ 20:00

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!

Από ενημερωμένες πηγές μάθαμε, ότι έχουν καταλήξει σε λίστα με τρεις υποψήφιους, αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΛ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ