Ηταν στις 25 Ιανουαρίου του 1984.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Γιατί ο Ντιέγκο, δεν ήταν μόνο ο καλύτερος στα γήπεδα...

Ηξερε απο φτώχεια και ανέχεια.
Ο φιλανθρωπικός αγώνας, σε ένα λασπωμένο γήπεδο, για να σωθεί ένα παιδί.

Ήταν το 1984, ο Πιέτρο Πουτσόνε,ενας επιθετικός της Νάπολη, ήρθε σε επαφή με έναν πατέρα απο την Ατσέρα.

Ήταν ένας απελπισμένος πατέρας που ήθελε να κάνει ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι για να βγάλει λεφτά για το άρρωστο μωρό του. Αυτό το αγόρι, είχε μια επείγουσα ανάγκη να κάνει μια εγχείρηση που θα του έσωζε τη ζωή, αλλά η οικογένεια ήταν φτωχή και δεν ήξεραν πώς να πληρώσουν γι ‘ αυτό.

Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Νάπολι, αλλά ο πρόεδρος δεν συμφώνησε με το αίτημα.

Η φωνή ήρθε στα αυτιά του Μαραντόνα, που επαναστάτησε εναντίον του προέδρου.



Ο Ντιέγκο αποφάσισε να πάει σ ‘ εκείνο το λασπωμένο χωράφι των προαστίων, ξεχασμένο από τον Θεό και επίσης να ρισκάρει τραυματισμό στη μέση του πρωταθλήματος και να πάει κοντρα στους χορηγούς.

Τα λόγια του Μαραντόνα ήταν..

“Αυτό το παιχνίδι πρέπει να γίνει, γι ‘ αυτό το μωρό “.

Πήγε σε αυτό το παιχνίδι ο Ντιέγκο…

Πήγε ανάμεσα στους ανθρώπους του,για έναν ευγενή σκοπό και έπαιξε χωρις να λογαριάζει τραυματισμούς και χωρις ίχνος βεντετισμού.
Ολα πήγαν καλά για το μωρό!

Τον Μάρτιο του 1985 ο Λούκα Κουάρτο δεν είχε συμπληρώσει καλά, καλά τον πρώτο του μήνα εν ζωή όταν για χάρη του έφτασε στην γενέτειρα του Ατσέρα, ο πιο διάσημος επισκέπτης που έχει βρεθεί στην πόλη των 60.000 κατοίκων.

Ο λόγος για τον αείμνηστο (το γράφουμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε) Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος αν και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο βρέθηκε στο γραφικό (και λασπωμένο) γηπεδάκι της τοπικής ομάδας, ως επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας των παικτών της Νάπολι προκειμένου να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι για τον Λούκα.

Ο μικρός τότε Λούκα είχε γεννηθεί με μια σπάνιας μορφής δυσπλασία στα χείλη (και όχι με κάποια άλλη ασθένεια σύμφωνα με το μύθο που κυκλοφόρησε) και η οικογένεια του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσει τα χρήματα για την εγχείριση.

 
Ο Πιέτρο Πουτσόνε, συμπαίκτης του Ντιέγκο στη Νάπολι και φίλος της οικογένειας μίλησε στον Αργεντίνο, ο οποίος προσπέρασε όλα τα εμπόδια που έβαλε η διοίκηση (πληρώνοντας τα ασφάλιστρα από την τσέπη του) και τα χρήματα που μαζεύτηκαν υπερκάλυψαν τα έξοδα με τον Λούκα να μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή.

 

Luca
 

 

Ο Λούκα έκτοτε δεν μπόρεσε να συναντήσει ποτέ τον σωτήρα του, αν και το 2002 συμμετέχοντας σε ιταλικό τηλεοπτικό σόου (το αντίστοιχο «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου) προσπάθησε αλλά αρκέστηκε στο να του απευθύνει ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Σήμερα ο 35χρονος Λούκα ιδιοκτήτης εποχιακού καταστήματος στο Ρίμινι μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων λέγοντας συγκινημένος για τον Ντιέγκο: «Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω. Αισθάνομαι σα να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Άρσεναλ έχει περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004! -ThemaSports
13/05 @ 11:39

Η Άρσεναλ έχει περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004!

Η μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-1) έφερε τη συγκομιδή της φέτος στις 27 νίκες στην Premier League.

Εικόνες ντροπής στο Old Trafford: H βροχή έφερε... πλημμύρα (BINTEO)-ThemaSports
13/05 @ 11:18

Εικόνες ντροπής στο Old Trafford: H βροχή έφερε... πλημμύρα (BINTEO)

Αδιανόητες καταστάσεις στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το Old Trafford να παρουσιάζει για ακόμη μια φορά εικόνες εγκατάλειψης!

Λουίς Ενρίκε: «Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό»-ThemaSports
13/05 @ 11:00

Λουίς Ενρίκε: «Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό»

Ο προπονητής της Παρί, Λουίς Ενρίκε μετά το τελευταίο ματς του Κιλιάν Μπαπέ μπροστά στο κοινό των Παριζιάνων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο επιθετικό.

Απίστευτη ιστορία στη Ρουμανία: Παίκτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου κατηγορείται πως έβαλε τον δίδυμο αδερφό του να παίζει-ThemaSports
13/05 @ 10:38

Απίστευτη ιστορία στη Ρουμανία: Παίκτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου κατηγορείται πως έβαλε τον δίδυμο αδερφό του να παίζει

Στην Ντιναμό Βουκουρεστίου έχουν βάσιμες υποψίες ότι παίκτης τους έβαζε τον δίδυμο αδερφό του να παίζει αντι γι' αυτόν!

«Βόμβες» Ρούνεϊ για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ: «Προσποιούνται τους τραυματίες!»-ThemaSports
13/05 @ 09:36

«Βόμβες» Ρούνεϊ για τους παίκτες της Γιουνάιτεντ: «Προσποιούνται τους τραυματίες!»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έκρυψε τον έντονο εκνευρισμό του για την εικόνα που παρουσιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πετώντας τα... βέλη του σε ποδοσφαιριστές των «Κόκκινων Διάβολων».

Επική δήλωση Χάβερτς: «Είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της Τότεναμ!»-ThemaSports
13/05 @ 08:36

Επική δήλωση Χάβερτς: «Είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της Τότεναμ!»

Ο Κάι Χάβερτς με δηλώσεις του στο στο «Sky Sports» έδειξε πόσο πολύ θέλουν όλοι στην Άρσεναλ το πρωτάθλημα και τι θα κάνουν γι' αυτό!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ