Με γκολ του Σάντος στο 83ο λεπτό, η ΑΕΚ επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 0-1 στο «Αμμόχωστος» για τη 19η αγωνιστική και έκανε βαθμολογικό άλμα, αφού ανέβηκε στους 36 βαθμούς και στην 3η θέση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μάλιστα, μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι, βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή!

Η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε παλικαρίσια εμφάνιση και έφτασε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό, λόγω αποβολής του Μπεχαράνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με αυτή την ήττα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στους 28 πόντους και στην 8η θέση.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίωρο, το ματς ήταν ισορροπημένο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, όμως η... αψυχολόγητη αποβολή του Μπεχαράνο στο 30΄, άλλαξε τα δεδομένα, με την ΑΕΚ να παίρνει την κατοχή και να βάζει πίεση, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Σολ ο οποίο από πολύ κοντά βρήκε το δοκάρι.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν σθεναρά, κλείνοντας τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Μελίσσα, με τους «κιτρινοπράσινους» να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να... λύσουν τον γόρδιο δεσμό, φτάνοντας μία ανάσα από το γκολ μόλις στο 47΄, όταν ο Πονς από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακόμα δύο καλές στιγμές στο 52΄ και 67΄.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ πίεζε περισσότερο, με τον Μπεν Σιμόν να ρισκάρει και να δικαιώνεται στο 83΄, όταν ο Σάντος που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, σκόραρε και έλυσε τον γόρδιο δεσμό, χαρίζοντας στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο, με τους γηπεδούχους όμως δευτερόλεπτα νωρίτερα, να φτάνουν κοντά στο... κόλπο γκρόσο, αφού πλησίασαν στο γκολ, αλλά τους το στέρησε ο Πίριτς!

Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

94΄+4΄ Ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα μετά από κεφαλιά του Παπαγεωργίου, μπλόκαρε σταθερά ο Πίριτς. 

83΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την ΑΕΚ, 0-1! Μετά από γύρισμα του Σολ στην περιοχή, ο Σάντος από κοντά σκόραρε με σουτ, λυτρώνοντας την ομάδα του!

82΄ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα! Μετά από κάθετη μπαλιά του Γιάνγκα, ο Νάρσινγκ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το πλασέ και ο Πίριτς απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια, αποσοβώντας το 1-0!

67΄ Δυνατό σουτ από τον Ντίμερς, εκπληκτική απόκρουση του Μελίσσα.

54΄ Κίτρινη στον Γκαρσία.

52΄ Ευκαιρία για την ΑΕΚ σε μία περιπετειώδη φάση. Μετά από γύρισμα στην περιοχή, ο Ντιακιτέ δεν βρήκε σωστά την μπαλα η οποία κτύπησε στον Σολ και πήρε τροχιά προς τα δίκτυα, με τον Μελίσσα να απομακρύνει με υπερένταση.

47΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Πονς ο οποίος έχασε το... άχαστο, αφού από πολύ κοντά και αμαρκάριστος, «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι! Οι «κιτρινοπράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

45΄+3΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Σολ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, βρήκε το κάθετο δοκάρι!

45΄ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

43΄ Ανάποδο ψαλίδι από τον Λόπεζ, η μπάλα άουτ.

34΄ Σέντρα από τον Φαράζ, κεφαλιά από τον Λόπεζ, η μπάλα άουτ.

30΄ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και κόκκινη στον Μπεχαράνο, ο οποίος πάτησε τον Γκουστάβο και αφήνει τη Νέα Σαλαμίνα με δέκα παίκτες!

26΄ Κίτρινη στον Μπεχαράνο.

20΄ Σέντρα από τον Φαράζ, κεφαλιά του Πονς, με τον Μελίσσα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

16΄ Εκτέλεση φάουλ από τον Φράγκο στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Ντάτκοβιτς να μην προλαβαίνει να βρει την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

11΄ Άστοχο σουτ από τον Φαράζ.

Σέντρα από τον Φερνάντες, κεφαλιά από τον Μιγκελίτο, λίγο έξω η μπάλα.  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74΄ Καρλίτος / 54΄ Γκαρσία, 74΄ Ρομπέρζ, 80΄ Γκιούρτσο.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπεχαράνο (δύο κίτρινες στο 26΄ και 30΄)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Χριστοδούλου): Mελίσσας, Σεργίου, Κονατέ (67΄ Κατσιαρής), Ντάτκοβιτς, Μιγκελίτο (38΄ Καρλίτος), Μπεχαράνο, Φερνάντες (67΄ Νάρσινγκ), Κονέ (56΄ Κατσικάς), Ντουρμισάι (56΄ Γιάνγκα), Φράγκος, Ντιακιτέ.

Στον πάγκο: Κίσσας, Κουζμάνοβιτς, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Έντσον, Κορομά.

ΑΕΚ (Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιονκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (61΄ Γκιούρτσο), Γκουστάβο (61΄ Γκάμα), Πονς (77΄ Τρισκόφσκι), Ντίμερς, Σολ, Λόπες, Φαράζ (69΄ Σάντος).

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Γκαλιόλο, Καπτούμ, Σάντσεζ, Μάμας.

Στάδιο: VITEX «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Kabakov Georgi Nikolov
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιμένοντας τις... επόμενες-ThemaSports
15/06 @ 21:33

Περιμένοντας τις... επόμενες

Η Ομόνοια ετοιμάζει τις επόμενες προσθήκες με τους Νταμπράουσκας και Αναστασίου να κινούνται αθόρυβα με σκοπό να αποσπάσουν τις υπογραφές που επιθυμούν.

«Ενδιαφέρον από Κύπρο για Εντέν Σαμίρ»-ThemaSports
15/06 @ 12:10

«Ενδιαφέρον από Κύπρο για Εντέν Σαμίρ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Ισραήλ προκύπτει κυπριακό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή, Εντέν Σαμίρ.

Στο «Αντωνης Παπαδόπουλος» η Ομόνοια Αραδίππου-ThemaSports
13/06 @ 10:08

Στο «Αντωνης Παπαδόπουλος» η Ομόνοια Αραδίππου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανόρθωση, ενημερώνει για τη σύναψη συμφωνίας με την Ομόνοια Αραδίππου, για την παραχώρηση χρήσης του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τη νέα περίοδο (2024-2025).

Βρήκε ομάδα ο Καταλά (Φωτογραφία)-ThemaSports
12/06 @ 21:51

Βρήκε ομάδα ο Καταλά (Φωτογραφία)

Νέος σταθμός στην καριέρα του πρώην προπονητή της ΑΕΚ και του Απόλλωνα

Πολλά τηλεφωνήματα από Ελλάδα!-ThemaSports
11/06 @ 18:56

Πολλά τηλεφωνήματα από Ελλάδα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sportime.gr» πολλά είναι τα τηλεφωνήματα που έλαβαν Αναστασίου και Νταμπράουσκας από Ελλάδα μεριά!

Ετοιμάζουν κάτι;-ThemaSports
11/06 @ 14:23

Ετοιμάζουν κάτι;

Συνάντηση... απ΄ τα παλιά!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ