Μεγάλη νίκη πήρε η Μακάμπι επί της Μπολόνια με 95-78 έπειτα από «ξέσπασμα» της ομάδας του Όντεντ Κάτας στην τρίτη περίοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τεράστια νίκη που την ανεβάζει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία πήρε η Μακάμπι η οποία επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 95-78.

Κορυφαίος για τους νικητές, που «ξέσπασαν» στην τρίτη περίοδο «τρέχοντας» επιμέρους σκορ 24-15, ήταν ο ΝτιΜπαρτολομέο με 16 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπάλντγουιν με 22. Για τους ηττημένους ο Μπελινέλι είχε 24 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «ζεστά» την αναμέτρηση και συμβάδιζαν στο σκορ, με την Μακάμπι να παίρνει προβάδισμα τριών πόντων, 10-7, με τον Κορντινιέ να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους πόντους και να δίνει προβάδισμα στους Ιταλούς με 10-11, μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα κάνοντας σερί 6-0, αλλά η ομάδα του Μπάνκι απάντησε με δικό της σερί, 0-8 και πήρε προβάδισμα με 16-19, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 18-21.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κυρίως λόγω της ευστοχίας τους από μακριά, με τον Μάρκο Μπελινέλι να αποτελεί την κυριότερη απειλή για την ομάδα του Κάτας. Οι Ιταλοί μπήκαν μπροστά στο ματς με 20-28 και 26-35 με τον Ιταλό σούπερ σταρ να μετράει 4/5 τρίποντα και να είναι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά.

Όσο οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να μειώσουν, οι αντίπαλοί τους συνέχιζαν να βρίσκουν λύσεις από το τρίποντο, (33-39 με 7/14) και οι παίκτες του Κάτας απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Σόρκιν και Κόλσον με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφεραν το ματς στα ίσια, ο Μπάλντγουιν έδωσε προβάδισμα και η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 46-45.

Ο ΝτιΜπαρτολομέο έκανε τη διαφορά

Στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι έστω και με αρκετές δυσκολίες κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Παίκτης «κλειδί» για την ομάδα του Κάτας ήταν ο ΝτιMπαρτολομέο που έκανε όλη τη διαφορά στο δεκάλεπτο.

Στο 25’ το ματς ήταν στο 56-50, και στη συνέχεια ο ΝτιΜπαρτολομέο το πήρε… πάνω του, πήγε το σκορ στο 65-57 και το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τη Μακάμπι προηγούμενη με 70-60.

Η Μακάμπι είχε βρει ρυθμό και συνέχιζε να ανεβάζει τη διαφορά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, 75-62, με τους Ιταλούς να μοιάζουν να μην έχουν τις λύσεις και τις δυνάμεις για να μείνουν στο ματς.

Στην υπόλοιπη διάρκεια ο Κάτας είχε την ευκαιρία να κάνει… συντήρηση δυνάμεων, με την Μακάμπι να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 95-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 46-45, 70-60, 95-78.

Δείτε ΕΔΩ τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτζώκας: «Έχουμε την ίδια δίψα όπως και πριν δύο χρόνια - Θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας ολόκληρης χρονιάς»-ThemaSports
07/05 @ 16:37

Μπαρτζώκας: «Έχουμε την ίδια δίψα όπως και πριν δύο χρόνια - Θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας ολόκληρης χρονιάς»

Για το αυριανό (08/05, 22:00) «τελικό» με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να στέκεται στη δίψα και στο κίνητρο που έχει η ομάδα του.

Πιστεύει στο... «θαύμα» ο Κάτας: «Μπορούμε να νικήσουμε ξανά στο ΟΑΚΑ - Θα δούμε για Μπόλντγουιν»-ThemaSports
06/05 @ 15:37

Πιστεύει στο... «θαύμα» ο Κάτας: «Μπορούμε να νικήσουμε ξανά στο ΟΑΚΑ - Θα δούμε για Μπόλντγουιν»

Ο Όντεντ Κάτας εξέφρασε την πίστη πως η Μακάμπι μπορεί να πάρει το Game 5 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αν δεν σπάσει ούτε φέτος η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παράδοση, ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ομάδες του Final 4 στο Βερολίνο!-ThemaSports
06/05 @ 15:10

Αν δεν σπάσει ούτε φέτος η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παράδοση, ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ομάδες του Final 4 στο Βερολίνο!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, προκρίθηκε με «σκούπα» (3-0 νίκες) επί της Μπασκόνια και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της για το Final 4 του Βερολίνου.

Οι ΜΥΘΙΚΕΣ επιδόσεις Σλούκα και Ναν στα πλέι-οφ με τη Μακάμπι που τον... στέλνουν στο Final 4!-ThemaSports
06/05 @ 11:04

Οι ΜΥΘΙΚΕΣ επιδόσεις Σλούκα και Ναν στα πλέι-οφ με τη Μακάμπι που τον... στέλνουν στο Final 4!

Ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν «οργιάζουν» στα playoffs απέναντι στη Μακάμπι κι οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο Final 4.

Τελευταίο ποντάρισμα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για το... ραντεβού τους στο Βερολίνο-ThemaSports
06/05 @ 09:00

Τελευταίο ποντάρισμα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για το... ραντεβού τους στο Βερολίνο

Σκέφτονται διαφορετικά, θέλουν το ίδιο πράγμα. Την πρόκριση τους στο Final Four του Βερολίνου. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το τελευταίο ποντάρισμα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη ρουλέτα των πλέι-οφ.

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 23:34

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς το μέρος του Κερίμ Ραχμί Κοτς, γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ