Δημοσίευμα της «Mundo Deportivo» θεωρεί δεδομένη την παρουσία ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague τη σεζόν 2024-25, με 150 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία της λίγκας!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δημοσίευμα ιστορικής σημασίας από το ισπανικό Μέσο, που αναφέρει πως έχει παρθεί η απόφαση από τη νέα σεζόν να συμμετάσχει ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague, κάτι σημαίνει πως στα ταμεία της λίγκας θα μπει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, αλλάζοντας όπως είναι φυσικό το στάτους της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που βασίζεται και σε δηλώσεις του Παούλιους Μοτεγιούνας, CEO της Euroleague, στο «basketnews», όπου ανέφερε: «Το ποσοστό της επόμενης καμπάνιας που έρχεται είναι 50%».

Η τελική συμφωνία πάρθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, όταν όλες οι ομάδες-μέτοχοι, πλην της Μακάμπι, συμφώνησαν στο άνοιγμα της Euroleague και στη συμμετοχή μίας ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση από τη νέα σεζόν.

Αυτό θα φέρει 150 εκατ. ευρώ στα ταμεία της λίγκας, με τις ομάδες να εισπράττουν 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 5 έτη, κάτι που προφανώς αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα στη διοργάνωση.

Το Ντουμπάι ζήτησε τη διοργάνωση δύο σερί Final Four, κάτι που οι ομάδες αρνήθηκαν, με τη λύση ενός νεοσύστατου Super Cup να φαίνεται πως προπορεύεται και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Η νέα ομάδα του Ντουμπάι ωστόσο θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να μην αλλοιώσει την Euroleague με την είσοδό της πιθανότατα να έχει κάποιο δημοσιονομικό περιορισμό.

Επιπλέον, η ομάδα του Ντουμπάι θα αγωνίζεται επίσης σε ένα άλλο πρωτάθλημα, όπως πχ. η Αδριατική Λίγκα, για να διατηρήσει έναν ρυθμό ανταγωνισμού και κούρασης όχι πολύ διαφορετικό από τους αντιπάλους της.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιστεύει στο... «θαύμα» ο Κάτας: «Μπορούμε να νικήσουμε ξανά στο ΟΑΚΑ - Θα δούμε για Μπόλντγουιν»-ThemaSports
06/05 @ 15:37

Πιστεύει στο... «θαύμα» ο Κάτας: «Μπορούμε να νικήσουμε ξανά στο ΟΑΚΑ - Θα δούμε για Μπόλντγουιν»

Ο Όντεντ Κάτας εξέφρασε την πίστη πως η Μακάμπι μπορεί να πάρει το Game 5 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αν δεν σπάσει ούτε φέτος η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παράδοση, ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ομάδες του Final 4 στο Βερολίνο!-ThemaSports
06/05 @ 15:10

Αν δεν σπάσει ούτε φέτος η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παράδοση, ΑΥΤΕΣ θα είναι οι ομάδες του Final 4 στο Βερολίνο!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, προκρίθηκε με «σκούπα» (3-0 νίκες) επί της Μπασκόνια και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της για το Final 4 του Βερολίνου.

Οι ΜΥΘΙΚΕΣ επιδόσεις Σλούκα και Ναν στα πλέι-οφ με τη Μακάμπι που τον... στέλνουν στο Final 4!-ThemaSports
06/05 @ 11:04

Οι ΜΥΘΙΚΕΣ επιδόσεις Σλούκα και Ναν στα πλέι-οφ με τη Μακάμπι που τον... στέλνουν στο Final 4!

Ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν «οργιάζουν» στα playoffs απέναντι στη Μακάμπι κι οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο Final 4.

Τελευταίο ποντάρισμα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για το... ραντεβού τους στο Βερολίνο-ThemaSports
06/05 @ 09:00

Τελευταίο ποντάρισμα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για το... ραντεβού τους στο Βερολίνο

Σκέφτονται διαφορετικά, θέλουν το ίδιο πράγμα. Την πρόκριση τους στο Final Four του Βερολίνου. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το τελευταίο ποντάρισμα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη ρουλέτα των πλέι-οφ.

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 23:34

Στον γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς το μέρος του Κερίμ Ραχμί Κοτς, γιο του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, όρμηξε μαινόμενος ο Μάικ Τζέιμς.

ΧΑΜΟΣ στο φινάλε του Φενέρ-Μονακό: Οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν στο παρκέ και τα έβαλαν με παίκτες των Μονεγάσκων! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 23:04

ΧΑΜΟΣ στο φινάλε του Φενέρ-Μονακό: Οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν στο παρκέ και τα έβαλαν με παίκτες των Μονεγάσκων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ένταση υπήρξε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Φενέρ-Μονακό, με δεκάδες φίλους των γηπεδούχων να μπαίνουν στο παρκέ και να τα λένε σε έντονο ύφος με τους παίκτες των Μονεγάσκων!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ