Γιάννης Ιωάννου

Η ΑΕΛ μπήκε με το... δεξί στον Β' γύρο του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες, αφού επικράτησε της ουραγού Δόξας με 2-0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αυτή τη νίκη, η Λεμεσιανή ομάδα άνοιξε την ψαλίδα απο τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως παραμένει μακριά απο την εξάδα.

Και με βάση τη συνολική της παρουσία στις πρώτες 14 αγωνιστικές, δεν πείθει ότι μπορεί να «χτίσει» σερί νικών, για να αρχίσει να ροκανίζει τις διαφορές και να κυνηγήσει την υπέρβαση.

Το γεγονος μάλιστα ότι η Λεμεσιανή ομάδα δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι απέναντι σε ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για... αντεπίθεση και ανατροπή των δεδομένων στον Β'  γύρο.

Οι πέντε νίκες που έκανε η ΑΕΛ ήταν όλες απέναντι σε ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, οι δύο κόντρα στην ουραγό Δόξα, ενώ έχει κερδίσει και Καρμιώτισσα, Οθέλλο, ΑΕΖ με τα... χίλια ζόρια. Το μόνο θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ομάδα της εξάδας, ήταν η εντός έδρας ισοπαλία με την Ομόνοια, η οποία όμως αγωνιζόταν για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο!

Επειδή γίνεται πολύς λόγος και όχι άδικα για την έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ της Λεμεσιανής ομάδας, ας δούμε τι έκανε πέρσι στις πρώτες 14 αγωνιστικές που είχε ακόμα... χειρότερο ρόστερ, για να κάνουμε τη σύγκριση. 

Πέρσι λοιπόν, σεζόν 2022-2023, η ΑΕΛ τερμάτισε στην 8η θέση μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές, έξι λιγότερους από την 6η Ομόνοια και τρεις από την 7η Νέα Σαλαμίνα, ενώ μερικές αγωνιστικές πριν το τέλος της Α'  φάσης, ήταν μέσα στο κόλπο για την εξάδα...

Μέχρι και την 14η αγωνιστική, είχε απολογισμό τέσσερις νίκες κόντρα σε Ομόνοια, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ακρίτα, τρεις ισοπαλίες απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΠΟΕΛ και Άρη, ενώ ηττήθηκε έξι φορές. Το Λεμεσιανό ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω επεισοδιών και οι ομάδες μηδενίστηκαν.

Άρα, συγκέντρωσε 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από φέτος στις πρώτες 14 αγωνιστικές. Πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση. Με τη διαφορά όμως ότι πέρσι τουλάχιστον είχε καλύτερη παρουσία στα ντέρμπι. Κέρδισε Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα και έφερε ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ και Άρη, παίρνοντας οκτώ βαθμούς.

Το μόνο που εύχονται οι ΑΕΛίστες, είναι από τη νέα σεζόν η ομάδα τους να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική πορεία, όπως τη σεζόν 2020-2021 και οι τελευταίες τρεις χρονιές να αποτελούν μία κακή ανάμνηση. Βέβαια επειδή ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου πλέον έχει αλλάξει και αυξήθηκαν οι μνηστήρες για την εξάδα, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ΑΕΛ για να έχει μόνιμη θέση στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι... περιστασιακά.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη… -ThemaSports
30/04 @ 13:02

Ο Γιάννου της «τετράδας» και το «ποτάμι» για Γαρπόζη…

Έχει διαρρεύσει από το πρωί, ότι ένας από τους υποψήφιους για το πόστο του αθλητικου διευθυντή στην ΑΕΛ, είναι ο Παναγιώτης Γιάννου (τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ). Επιβεβαιώνεται από ενημερωμένες πηγές, ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα (με τέσσερα ονόματα), αλλά όχι ότι είναι μια ανάσα από την πρόσληψη του…

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»-ThemaSports
29/04 @ 22:04

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είχα πολύωρο ραντεβού με τον νέο πρόεδρο και ανταλλάξαμε απόψεις»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Γαρπόζη μετά το ματς με την Δόξα.

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ-ThemaSports
27/04 @ 11:00

Τεχνικός Διευθυντής / ΑΕΛ

Έχει παρθεί η απόφαση στην ΑΕΛ, ότι θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!-ThemaSports
26/04 @ 20:00

Τεχνικός διευθυντής - ΑΕΛ: Τρία ονόματα στη λίστα και φήμες μέχρι (και) για… Ταραπουλούζη!

Από ενημερωμένες πηγές μάθαμε, ότι έχουν καταλήξει σε λίστα με τρεις υποψήφιους, αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΛ.

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…-ThemaSports
26/04 @ 12:38

O Μάριος Ζαχαρίου στο πλάι του Συμεού…

Αρχές του επόμενου μήνα, επιστρέφει στο καίριο πόστο του αθλητικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΛ, ο Πάμπος Συμεού. Στενός του συνεργάτης θα είναι ο Μάριος Ζαχαρίου, ο οποίος ήταν για μια οκταετία σε διάφορες θέσεις, στα τμήματα υποδομής και στην επαγγελματική ομάδα των γαλαζοκίτρινων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ