Η Ατλέτικο έριξε... τίτλους τέλους στον 5ο όμιλο μια αγωνιστική πριν το φινάλε του, αφού πέρασε νικηφόρα (1-3) από την έδρα της Φέγενορντ για να στείλει έτσι τόσο την ίδια, όσο και την Λάτσιο, οριστικά στους «16» του Champions League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μόνο που απομένει πια είναι να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις «1-2», όταν η Ατλέτικο θα φιλοξενήσει τη Λάτσιο στις 13 Δεκεμβρίου, αφού άλλωστε λίγες ώρες πριν το «διπλό» της ομάδας του Σιμεόνε, οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει με τη σειρά τους 2-0 επί της Σέλτικ. Αντίστοιχα, οι Σκοτσέζοι με τον 1 βαθμό έναντι 6 της Φέγενορντ θα αρκεστούν στην 4η θέση, με τον σύλλογο του μεγάλου ολλανδικού λιμανιού να υποχωρεί στο Europa League.

Τώρα, ως προς το 90λεπτο του «Ντε Κάιπ», παίχτηκε ένα ακόμη κλασικό και... παραδοσιακό ματς Ατλέτικο, στην εποχή Σιμεόνε. Γρήγορο προβάδισμα στο σκορ και μετά υποδειγματική διαχείριση του αγώνα, με άψογη κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο του ρυθμού, τακτική προσήλωση και... τελειωτικό χτύπημα όταν της δόθηκε η ευκαιρία για αυτό. Στο 13' ο Μοράτα είχε την πρώτη ευκαιρία των Ισπανών, η οποία ακολούθησε δύο καλές στιγμές της Φέγενορντ, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, στο 14' ήρθε το 0-1 με μια επική γκάφα της άμυνας.

Ο Γιορέντε έκανε το γέμισμα μετά από κόρνερ και ο Χεερτρούιντα με μια προσπάθεια που κανείς δεν κατάλαβε σε τι ακριβώς αποσκοπούσε, κάτι μεταξύ διωξίματος και αποφυγής της μπάλας, τελικά την έστειλε με το σώμα στην εστία της ομάδας του, με τον Μπάιλοου να μην μπορεί να κάνει κάτι από κοντά.

 
 Ως το φινάλε του ημιχρόνου λίγες φάσεις υπήρξαν, όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Γκριζμάν είχε δοκάρι, στο 47'. Δέκα λεπτά ακόμη μετά, η Ατλέτικο βρήκε το δεύτερο γκολ που επί της ουσίας... σφράγισε την τύχη του ομίλου συνολικά. Μετά από ένα γέμισμα του Μπάριος στην περιοχή, ο Μάριο Ερμόσο με ένα απίθανο βολέ στην κίνηση από πολύ δύσκολη γωνία, ξύπνησε μνήμες... Φαν Μπάστεν στους Ολλανδούς και έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπάιλοου για το 0-2.
 
Από εκεί και μετά, η «Ατλέτι» οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο, άφησε τη μπάλα στους Ολλανδούς που πίεζαν μεν, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλούν για αρκετή ώρα. Αυτό πάντως το έκαναν στο 77', όταν και κατάφεραν να μειώσουν με κεφαλιά του Βίφερ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι ελπίδες τους όμως να ξαναμπούν στο ματς κράτησαν μόλις 4 λεπτά.
 
Ο Μολίνα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο σέντερ φορ των γηπεδούχων, Σαντιάγκο Χιμένες, με το δεύτερο αυτογκόλ της Φέγενορντ στο ματς, έκανε το 1-3, αφού η κεφαλιά του ήταν... άψογη, απλά σε λάθος εστία!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα, με το 1-3 να στέλνει την Ατλέτικο στους 11 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Λάτσιο με 10, με το μεταξύ τους ματς στη Μαδρίτη την τελευταία αγωνιστική να ξεκαθαρίζει την πρωτιά του γκρουπ. Αδιάφορο το Σέλτικ – Φέγενορντ, με τη δεύτερη να έχει προβάδισμα 5 βαθμών και να συνεχίζει στο Europa League.

Sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ