Η Ομόνοια για την 25η Νοεμβρίου: «Διεθνής ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών»

Η Ομόνοια για την 25η Νοεμβρίου: «Διεθνής ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών»

Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

«25 Νοεμβρίου: Έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η οποία παρουσιάζεται σε αρκετές μορφές όπως η ψυχολογική βλάβη, η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και διάφορες διακρίσεις.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για γυναίκες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, η βία κατά των γυναικών αποτελεί – ακόμη και στις μέρες μας – την πιο διαδεδομένη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσο οι κοινωνίες ανέχονται τέτοιες απόψεις και ενέργειες, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου η ισότητα και η αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας να είναι εγγυημένα.

Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση είναι καθοριστικής σημασία, ώστε να σπάσουν τα στερεότυπα και παλιά κατεστημένα. Ο καθένας μας πρέπει να είναι ενήμερος για τα δικαιώματα των γυναικών και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κουλτούρας σεβασμού και ισότητας. Τα παιδιά μας πρέπει να εκπαιδεύονται από τη νηπιακή τους ηλικία για την έμφυλη ισότητα».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Σίτι με υπογραφή Σεμένιο και σφραγίδα Σερκί κόντρα στη Νιούκαστλ και αγκαλιά με την πρόκριση

Σίτι με υπογραφή Σεμένιο και σφραγίδα Σερκί κόντρα στη Νιούκαστλ και αγκαλιά με την πρόκριση

Ο Σεμένιο άνοιξε τον δρόμο και ο Σερκί τελείωσε τη δουλειά, με τη Μάντσεστερ Σίτι να φεύγει από τη Νιούκαστλ με σκορ πρόκρισης (2-0) και να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Carabao Cup.