Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας, ο οποίος μίλησε για την Εθνική μας ομάδα και σχολίασε το χθεσινό της παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η Κύπρος φοβήθηκε την Ισπανία: «Νομίζω και ο προπονητής αλλά και οι παίκτες το διατύπωσαν αυτό. Θεωρώ ότι με την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, έχουμε βάσιμους λογούς να θεωρήσουμε ότι έπρεπε να παίξει λίγο πιο απελευθερωμένα, να μην φοβηθεί τόσο πολύ την Ισπανία. Με την αμυντική τακτική, δεν υπήρχαν παίκτες για να δημιουργήσουν μια απειλή στην ισπανική ομάδα. Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Κύπρου αντέδρασε και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Είχε και μία ακόμα ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ».

Για το αν η Ισπανία χαλάρωσε και γι΄ αυτό το λόγο ήρθε το γκολ της Κύπρου: «Νομίζω πως δεν ισχύει αυτό. Το γκολ ήταν πολύ όμορφο. Με την άμυνα των Ισπανών, αυτό που χρειαζόταν, ήταν να περάσει η μπάλα με την κατάλληλη ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτό έγινε στο γκολ του Πηλέα».

Για το αν θεωρεί λανθασμένη την τακτική του Τιμούρ να τοποθετήσει πέντε υψηλόσωμους αμυντικούς: «Αν δούμε τα στατιστικά, η Ισπανία έχει πετύχει μόνο ένα γκολ από στημένες φάσεις. Άρα το να χρησιμοποιήσει πέντε αμυντικούς με αυτή τη σωματοδομή, δεν χρειαζόταν. Οι Ισπανοί δεν δίνουν έμφαση στα στημένα. Έκαναν 25 σέντρες, ήταν παιχνίδι που παιζόταν από τα πλάγια. Κατά την άποψη μου, έπρεπε να υπήρχαν πιο ευέλικτοι αμυντικοί και πέντε ποδοσφαιριστές στο κέντρο, όχι στην άμυνα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην Εθνική Κύπρου: «Είναι καθαρά θέμα των προπονητών και των διοικήσεων των ομάδων, το αν θα επενδύσουν σε ταλέντα. Η Κ19 της Ελλάδος ηττήθηκε με 1-0 από την Λευκορωσία πριν δύο μέρες. Βλέποντας τις ενδεκάδες, οι περισσότεροι παίκτες της Λευκορωσίας έπαιζαν στην Α΄ κατηγορία της χώρας, ενώ της Ελλάδας μόνο ένας. Οι ομάδες πρέπει να ποντάρουν στους νεαρούς».

Για την ΠΑΕΕΚ και το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας: «Νομίζω ότι αδικείται η ομάδα από την βαθμολογική της θέση. Έχει τις δυνατότητες για πιο ψηλά. Η διοίκηση και οι παίκτες εργάζονται για να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, οι περισσότερες ομάδες είναι αρκετά καλές και μέχρι τέλους θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα».

Για το πως βλέπει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας: «Είναι 5-6 ομάδες που είναι ανταγωνιστικές και θα διεκδικήσουν μέχρι και τον τίτλο. Υπάρχει ποιότητα και έχει ανέβει το επίπεδο. Η πορεία των ομάδων στην Ευρώπη το αποδεικνύει αυτό».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»-ThemaSports
26/04 @ 13:32

«Νομίζω ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αν παίζει για δύο αποτελέσματα»

Ο τεχνικός της ΠΑΕΕΚ, Βασίλης Βούζας παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM.

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!-ThemaSports
06/11 @ 20:08

Αποχωρεί μετά από 13 μήνες ο Νικολάου!

Η ΠΑΕΕΚ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νίκο Νικολάου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ