Ο πρόεδρος του ΚΟΑ και πρώην προπονητής (μεταξύ άλλων και της Εθνικής Κύπρου) Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον Super Sport FM, την επομένη της νέας ήττας της Εθνικής μας ομάδας, αυτή τη φορά από την Ισπανία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάντια της Εθνικής Κύπρου: «Είναι άσχημος ο απολογισμός, το είπε και ο ίδιος ο Τιμούρ. Δεν ήρθαν αποτελέσματα που θέλαμε. Θέλω να είμαι δίκαιος. Για να μπορείς να πεις τι φταίει, πρέπει να είσαι κοντά και να ξέρεις περισσότερα. Εγω κρίνω από αυτό που βλέπω. Δεν ικανοποιεί ούτε εμένα, ούτε κανέναν, ούτε τον Τιμούρ. Είναι καταθλιπτικός ο απολογισμός, όμως το μπαράζ του Nations League είναι μπροστά μας. Να τελειώσει και αυτό και να γίνει σε βάθος ανασκόπηση και συζήτηση. Να υπάρχει μια τεχνική επιτροπή η οποία θα πρέπει να συνεδριάζει κάθε μήνα τουλάχιστον, αν όχι και νωρίτερα, να αποτελείται από ανθρώπους της ΚΟΠ και άλλους ειδικούς. Υπάρχει νομίζω, προέδρευε ο Μιχάλης Ππεκρής και έφυγε. Δεν αναφέρομαι στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων».

Για το αν θα έδινε παραίτηση αν ήταν στη θέση του Κετσπάγια: «Εντάξει, η ερώτηση δεν είναι εύκολη, διότι αυτόματα υποδεικνύω με οποιαδήποτε σκέψη στον προπονητή τι θα κάνει. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα παραιτούμουν ποτέ. Υπήρξα προπονητής και ξέρω. Ο Τιμούρ είναι έμπειρος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όμως υπάρχει και το παιχνίδι μπαράζ. Δεν είπα να πανηγυρίζουμε αν κερδίσουμε το Γιβραλτάρ, αλλά για να κλείσει ένας κύκλος και να δούμε. Εκείνο που έλεγα για την τεχνική επιτροπή ποδοσφαίρου που συστάθηκε όταν ήμουν εγώ Ομοσπονδιακός, δεν ξέρω αν υπάρχει και ισχύει ακόμα. Θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα να γίνει μια ανασκόπηση, ένας απολογισμός, να καθίσει κάτω η Ομοσπονδία που παίρνει αποφάσεις, μαζί με τον προπονητή για να δουν τι θα κάνουν. Αυτοί αποφασίζουν».

Για το αν παρατηρεί αδιαφορία στους Κύπριους διεθνείς όταν αγωνίζονται: «Δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος από το ενδιαφέρον που βλέπω».

Για το αν θεωρεί πως παλαιότερα υπήρχαν καλύτεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές: «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα που δέχομαι συχνά στα πηγαδάκια έξω. Η κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα κακά της. Καλούς και μέτριους παίκτες. Έτσι και τώρα. Εγώ δεν δέχομαι αυτή τη συζήτηση που λέμε ότι στην παλιά εποχή ίσχυε το ένα και το άλλο. Πρέπει ο καθένας να κρίνει ανάλογα με την εποχή. Παλιά δεν υπήρχαν ξένοι, μετά έπαιζαν τρεις, τώρα είναι πολλοί. Απλά πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ταλέντο που υπάρχει».

Για το γεγονός πως τα σωματεία είναι που κάνουν κουμάντο και όχι ο Κούμας: «Εγώ λέω πάντα ότι στα σωματεία είναι το θέμα. 17 σωματεία ανανέωσαν τη θητεία του Κούμα, αποφασίζουν για μείωση ομάδων, αύξηση ομάδων, αύξηση ξένων κλπ. Αυτά παίρνουν τις βαριές αποφάσεις. Μπορεί ένας προπονητής να αποτύχει σε μια ομάδα και να κάνει θαύματα σε άλλη. Δείτε το παράδειγμα του Ιραόλα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία-ThemaSports
04/07 @ 15:58

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία

Σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων η Εθνική μας ομάδα Γυναικών με δύο παιχνίδια που θα διεξαχθούν εντός Ιουλίου.

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν-ThemaSports
03/07 @ 21:00

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν

Η Εθνική Ιταλίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αποφάσισε εν τέλει να μην αποχωρήσει από την ομάδα, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος που του δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα-ThemaSports
03/07 @ 08:28

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα

Δείτε τα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα-ThemaSports
03/07 @ 08:17

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Βραζιλία και Κολομβία στην αυλαία του 4ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977-ThemaSports
02/07 @ 22:57

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977

Προκριματική Φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978, χρονικά πέμπτος αγώνας για την Εθνική μας.

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή-ThemaSports
30/06 @ 08:20

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή

Ο Καναδάς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Copa America και μετά το 0-0 με την Χιλή προκρίθηκε στα προημιτελικά. Τρίτη νίκη με Λαουτάρο για την Αργεντινή 2-0 το Περού του Κάλενς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ