Η Εθνική ομάδα έγινε... άνω-κάτω τις τελευταίες ώρες μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ στη media day της Γαλανόλευκης, ενόψει των δύο προσεχών αγώνων της, το φιλικό με τη Ν.Ζηλανδία και την αναμέτρηση με τη δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Άνευ βαθμολογικού αντικρίσματος και τα δύο παιχνίδια, πλην όμως ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε ο Ουρουγουανός τεχνικός να βγάλει ένα εσωτερικό ζήτημα στο φως της δημοσιότητας, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. 

Αρκετοί μιλούν για μία unfair κίνηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, που ανέφερε ότι ο ότι ο βοηθός του, Μαουρίσιο Ταρίκο είναι απλήρωτος εδώ και οχτώ μήνες (η ΕΠΟ απάντησε πως ο ίδιος αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ), αφού τέτοια θέματα -πρέπει να- λύνονται ΠΑΝΤΑ εσωτερικά. Ο Πογέτ ωστόσο αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, να το αποκαλύψει δημόσια μπροστά στις κάμερες, βάζοντας στην εξίσωση και το ζήτημα του προπονητικού κέντρου, που είναι μεν κι αυτό ένα υπαρκτό πρόβλημα, άπαντες το αναγνωρίζουν, όμως επίσης είναι από εκείνα που έπρεπε να συζητηθούν “εντός των τειχών”. Αλλά δεν έγινε...

H πίεση για νέο συμβόλαιο και το... turning point

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος για το ξέσπασμα του Πογέτ; Είναι πράγματι τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο άμεσος συνεργάτης του, και κατά την ΕΠΟ αυτό έχει γίνει με ευθύνη του ιδίου του Αργεντινού; Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως άλλη είναι
η πραγματική αιτία. 

Συγκεκριμένα η συμπεριφορά του Πογέτ σχετίζεται με το θέμα του νέου συμβολαίου του. Κι εξηγούμαστε: Ο Ουρουγουανός είχε υπογράψει τον Φεβρουάριο του 2022 που ανέλαβε τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Υπήρχε ωστόσο κι οψιόν μέχρι τον Μάρτιο, για το ενδεχόμενο που περνούσαμε στα μπαράζ του Nations League. Όπως κι έγινε τελικά, αφού ως γνωστόν η Εθνική μας θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro. 

Όσο για το... μετά τον Μάρτιο; Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα. Αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει τον μεγάλο της στόχο, να προκριθεί δηλαδή στο Euro και να επιστρέψει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά από μία δεκαετία, είναι αυτονόητο πως η ΕΠΟ θα προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Πογέτ και μάλιστα όχι μόνο για την προσεχή διοργάνωση, αλλά πιθανότατα για παραπάνω. Για ένα ή και δύο χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, αν αποκλειστούμε από έναν αντίπαλο του βεληνεκούς του Καζακστάν για παράδειγμα ή τη Γεωργία που μπορεί να βρούμε μπροστά μας, τότε θα στραφεί σε άλλες λύσεις η Ομοσπονδία για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής. Το turning point δηλαδή είναι τα μπαράζ. 

Ο Πογέτ ωστόσο πιέζει τον τελευταίο καιρό για να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό του, πριν από τα μπαράζ δηλαδή, με την ΕΠΟ ωστόσο να μην είναι διατεθειμένη να ενδώσει. Κι αυτό γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. 

Ο Ουρουγουανός από την πλευρά του έχει ήδη κάνει συζητήσεις και με άλλες ομάδες που τον έχουν βολιδοσκοπήσει, ενδεχομένως μία εξ αυτών να είναι και η εθνική Ιρλανδίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει αλλού σε περίπτωση που δεν του προσφερθεί άμεσα νέο συμβόλαιο. Κι επειδή ακριβώς δεν βρίσκει ανταπόκριση από το Πάρκο Γουδή, έχει βγάλει αυτόν τον εκνευρισμό προς τα έξω. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως “θέμα” είχε δημιουργήσει και πριν από το παιχνίδι στη Γαλλία. 

Με Πογέτ στα μπαράζ, εκτός αν...

Σε ό,τι αφορά τώρα το αν θα... αντέξει ως τα μπαράζ η συνεργασία της ΕΠΟ με τον Γκουστάβο Πογέτ, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η απάντηση είναι απλή: από την πλευρά της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να παρθεί κανένα ρίσκο αλλαγής προπονητή πριν από τόσο κρίσιμους αγώνες για τη Γαλανόλευκη, που ενδέχεται να διαταράξουν το κλίμα στην ομάδα. Αν πάλι ο ίδιος ο Ουρουγουανός πιέσει προς την κατεύθυνση του διαζυγίου, τότε δεν πρόκειται να τον κρατήσουν με το... ζόρι στην ΕΠΟ, παρότι θα υπάρχει σε ισχύ συμφωνία.

Sdna.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Το ξέφρενο γλέντι των παικτών του Λουτσέσκου για τον τίτλο, στα αποδυτήρια του "Βικελίδης" (Φωτογραφίες)-ThemaSports
19/05 @ 22:40

ΠΑΟΚ: Το ξέφρενο γλέντι των παικτών του Λουτσέσκου για τον τίτλο, στα αποδυτήρια του "Βικελίδης" (Φωτογραφίες)

Ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του νικώντας μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του, Άρη, με το φινάλε να βρίσκει τους παίκτες του Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν ξέφρενα στα αποδυτήρια την τεράστια επιτυχία τους.

Φλέγεται η Τούμπα για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (Φωτογραφίες)-ThemaSports
19/05 @ 22:35

Φλέγεται η Τούμπα για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (Φωτογραφίες)

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέκλυσαν την Τούμπα και έκαναν τη νύχτα να μοιάζει με μέρα, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ: Οι συγκλονιστικές αντιδράσεις του Λουτσέσκου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (Φωτογραφίες)-ThemaSports
19/05 @ 22:30

ΠΑΟΚ: Οι συγκλονιστικές αντιδράσεις του Λουτσέσκου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (Φωτογραφίες)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέσπασε μετά το φινάλε της νίκης του ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που σηματοδότησε την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Stoiximan Super League: Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Άρη-ThemaSports
19/05 @ 22:25

Stoiximan Super League: Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Άρη

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την 3η θέση στη Stoiximan Super League, με τον Παναθηναϊκό να μένει 4ος. Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Άρης - ΠΑΟΚ: Ξύλο στη φυσούνα στην αποχώρηση των παικτών στο Βικελίδης μετά την ανάδειξη του Δικεφάλου του Βορρά σε πρωταθλητή-ThemaSports
19/05 @ 22:23

Άρης - ΠΑΟΚ: Ξύλο στη φυσούνα στην αποχώρηση των παικτών στο Βικελίδης μετά την ανάδειξη του Δικεφάλου του Βορρά σε πρωταθλητή

Χαμός επικράτησε για λίγο στο Κλεάνθης Βικελίδης, αφού έπεσε ξύλο την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαιναν προς τη φισούνα, έχοντας μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ο Ποντένσε κράτησε όρθιους και Ευρωπαίους τους "ερυθρόλευκους" με γκολάρα και ασίστ-ThemaSports
19/05 @ 22:20

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ο Ποντένσε κράτησε όρθιους και Ευρωπαίους τους "ερυθρόλευκους" με γκολάρα και ασίστ

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 73' με 2-0 εν τέλει αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να κρατάει όρθιους τους "ερυθρόλευκους" με μια γκολάρα και μια ασίστ στον Γιόβετιτς. Οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν τρίτοι και το τριφύλλι θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ