Γιάννης Ιωάννου

Έστω και με την «ψυχή στο στόμα», ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την ΑΕΛ, πήρε το 7ο συνεχόμενο τρίποντο και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής μετά την απρόσμενη συντριβή του Άρη!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα της Λευκωσίας έχει βαλθεί να... καταργήσει τη λογική τις τελευταίες εβδομάδες, αφού δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την απουσία του προπονητή της από τον πάγκο, με τον βοηθό προπονητή, Ζοσέ Ντομίνγκες να μετράει 6/6!

Αυτό το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί (σ.σ. 7/7 με το εξ αναβολής ματς με την Πάφο που ήταν στον πάγκο ο Σα Πίντο), έδωσε την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ όχι μόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών, αλλά τον ανέβασε και στην πρώτη θέση, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από Πάφο και Άρη που ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Βέβαια, μπορεί οι «γαλαζοκίτρινοι» να παίρνουν το ζητούμενο σε κάθε παιχνίδι, αλλά υπάρχει προβληματισμός για το ότι στα περισσότερα ματς η ομάδα... προκάλεσε την τύχη της, αφού ενώ είχε φάσεις για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, έπαιζε με τη «φωτιά» μέχρι τέλους και λίγο έλειψε να την πατήσει, αφού όταν το σκορ στο ποδόσφαιρο είναι ρευστό, μία στιγμή είναι αρκετή για να γίνει η ζημιά.

Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα να κάνεις σε κάθε παιχνίδι επιβλητικές εμφανίσεις όπως στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και να βάζεις τρία γκολ, όμως επιβάλλεται στον ΑΠΟΕΛ να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση και να μην σπαταλούν με μεγάλη συχνότητα τις ευκαιρίες που δημιουργούν για να κλειδώνουν τα τρίποντα.

Αν βγάλουμε εκτός εξίσωσης την πεντάρα επί του Εθνικού και την τριάρα επί της ΑΕΚ, στα υπόλοιπα 9 ματς, οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν 11 τέρματα, ενώ με τα 19 που έχουν σημειώσει συνολικά, είναι η 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Όμως, έχοντας δεχθεί μόλις έξι γκολ στα πρώτα 11 παιχνίδια, η γρανιτένια άμυνα τους, είναι για την ώρα το μεγαλύτερο τους «όπλο» που τους ανέβασε στην κορυφή.

Και εννοείται πως κανείς στον ΑΠΟΕΛ δεν θα χαλαστεί αν η ομάδα συνεχίσει να παίρνει... ψυχοβγαλτικές νίκες, αλλά επιβάλλεται τα ματς που μπορούν να τα «καθαρίζουν», να μην τα μετατρέπουν σε θρίλερ.

Γιατί μια, δυο, τρεις, θα έρθει κάποια στιγμή και η τιμωρία από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΕΛ: Πότε θα γίνει η Ετήσια Γενική Συνέλευση 2024 και η ημερήσια διάταξη-ThemaSports
21/05 @ 15:41

ΑΠΟΕΛ: Πότε θα γίνει η Ετήσια Γενική Συνέλευση 2024 και η ημερήσια διάταξη

Ανακοίνωση από τον ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2024.

Αποκαλύψεις Πρόδρομου για Κβιλιτάια: «Έγινε τριπλή υπέρβαση...»-ThemaSports
21/05 @ 14:27

Αποκαλύψεις Πρόδρομου για Κβιλιτάια: «Έγινε τριπλή υπέρβαση...»

Αποκάλυψε το στόρι των διαπραγματεύσεων με τον Κβιλιτάια ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

Δημοσίευμα για Ζέφτε: Το έχουν... τελειωμένο οι Βραζιλιάνοι!-ThemaSports
21/05 @ 14:02

Δημοσίευμα για Ζέφτε: Το έχουν... τελειωμένο οι Βραζιλιάνοι!

Νέο δημοσίευμα στη Βραζιλία για τον Ζέφτε Βιτάλ του ΑΠΟΕΛ.

Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου!-ThemaSports
21/05 @ 13:51

Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου!

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πάρη Πολυκάρπου.

Τι γίνεται με Δημήτρη Θεοδώρου...-ThemaSports
21/05 @ 13:47

Τι γίνεται με Δημήτρη Θεοδώρου...

Θέλει να κρατήσει στο δυναμικό της τον Δημήτρη Θεοδώρου η Καρμιώτισσα.

ΑΠΟΕΛίστικο ποστάρισμα ο Όσκαρ Σουάρες!-ThemaSports
20/05 @ 14:43

ΑΠΟΕΛίστικο ποστάρισμα ο Όσκαρ Σουάρες!

Ο Ισπανός Όσκαρ Σουάρες συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ για να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ του Νταβίντ Γκαγιέγο και έκανε σχετικό ποστάρισμα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ