Ένα από τα πιο ρεαλιστικά σενάρια μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, θέλει τέσσερις ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν στα νοκ-άουτ του Conference League!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Να που τα έφερε έτσι η μπάλα, που ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο πια, θέλει τέσσερις ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν στα νοκ-άουτ του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήδη εξασφάλισε ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση, μένει να μάθουμε αν θα περάσει απευθείας στους «16» (ως πρώτος) ή στην φάση των νοκ-άουτ (ως δεύτερος).

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Φρανκφούρτη απέναντι στην Αϊντραχτ, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει απλώς να μην χάσει για να γίνει απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, που τον βοηθάει να κερδίσει έναν γύρο, αλλά και έναν… μήνα, αφού οι αγώνες του νοκ-άουτ είναι προγραμματισμένοι για τις 15/22 Φεβρουαρίου, ενώ αυτοί των «16» στις 7/14 Μαρτίου.

Μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους του Europa League, το πιο ρεαλιστικό σενάριο για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οτιδήποτε ψηλότερο μοιάζει πολύ δύσκολο, οτιδήποτε λιγότερο θα μοιάζει με ηχηρή έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -5 από Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και στο +3 από την Μπάτσκα Τόπολα, την οποία υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά. Η τρίτη θέση δηλαδή μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -3 από την δεύτερη Μπράιτον και στο +2 από τον Άγιαξ. Αν δεν κερδίσει τους Άγγλους αποχαιρετά το Europa League και θα χρειαστεί αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ για να περάσει ως τρίτη. Κι εδώ, η τρίτη θέση μοιάζει ως ένα αρκετά λογικό σενάριο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη τρίτος, με την Βιγιαρεάλ να έχει και παιχνίδι λιγότερο απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Σε περίπτωση που δεν κάνει διπλό στην Ισπανία, τότε κι αυτός επικεντρώνεται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, όπου ενδεχομένως να του αρκεί ακόμα και ισοπαλία εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τρεις (ή ακόμα και τέσσερις ομάδες) στα 8 ζευγάρια νοκ-άουτ στην επόμενη φάση του Conference League, που θα δώσει 8 εισιτήρια για τους «16» της διοργάνωσης.

Αν τελείωνε σήμερα, η φάση των ομίλων τότε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα συνέχιζαν στα νοκ-άουτ του Conference League και οι 8 πιθανοί τους αντίπαλοι (με τα σημερινά πάντα δεδομένα) θα ήταν οι: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Αστάνα, Μπόντο-Γκλιμτ, Άστον Βίλα, Φερεντσβάρος, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Νόρτζελαντ.

Αν εξαιρέσει κανείς την Άστον Βίλα, την Λιλ, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και την Φιορεντίνα δυσκολεύεται να βρει κανείς άλλα «μεγαθήρια» που συνεχίζουν στο Conference League.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ίσως φέτος προκύπτει μία χρυσή ευκαιρία για κάποια ελληνική ομάδα να κάνει την υπέρβαση. Το φετινό Conference League δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε μία μικρή Super League με ότι συνεπάγεται αυτό, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος στις 29 Μαΐου στην Αθήνα και την OPAP Arena.

Να τονίσουμε ότι οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, μέχρι την φάση των προημιτελικών, ενώ οι ομάδες που θα «υποβιβαστούν» από το Europa στο Conference League, θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια νοκ-άουτ στην έδρα τους και τους επαναληπτικούς εκτός έδρας.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε τις βαθμολογίες στους ομίλους των τεσσάρων ελλαδικών ομάδων σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε:

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελειώνει ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό-Πιθανότατα ο Κόντης στη θέση του!-ThemaSports
17/05 @ 02:25

Τελειώνει ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό-Πιθανότατα ο Κόντης στη θέση του!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό.

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"-ThemaSports
16/05 @ 23:35

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"

Ο Ντάνιελ Ποντένσε με μήνυμά του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή του κατά την διάρκεια της σεζόν.

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη-ThemaSports
16/05 @ 22:40

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη

Μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ στράφηκε αμέσως στον «τελικό» της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Άρη που θα κρίνει τον τίτλο.

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:12

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρακάμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 4-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό τα έχει όλα. Την υψωμένη γροθιά του Τάισον, τον τρελό πανηγυρισμό του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και φυσικά την αποθέωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
16/05 @ 19:25

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έσπρωξε στον... γκρεμό τον Παναθηναϊκό Β η Παναχαϊκή, επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας. Νίκη του υποβιβασμένου Ολυμπιακού Β επί του Γιούχτα με 3-1. Ισόπαλη με τη Νίκη Βόλου η ΑΕΚ Β.

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»-ThemaSports
16/05 @ 14:31

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»

Ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ, και πως το τέλος της συνεργασίας τους πλησιάζει!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ