Διάβασα στις εφημερίδες την ακόλουθη είδηση η οποία πράγματι με συγκλόνισε, με συγκίνησε και με  προβλημάτισε.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

«Η επτάμηνη ποινή του Νικολό Φατζόλι ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού. Η Γιουβέντους με ανακοίνωση της δηλώνει την στήριξη της στον Ιταλό διεθνή ποδοσφαιριστή. Επίσης ξεκαθάρισε πως θα πληρώνει κανονικά τον Φατζόλι και θα του επιτρέπει να προπονείται.

Η Γιουβέντους δηλώνει την πλήρη στήριξη της στον ποδοσφαιριστή και σε συνεννόηση με την ομοσπονδία, θα προγραμματίσει τις απαραίτητες συνεδρίες για τον Νικολό Φατζόλι με  σκοπό την απεξάρτηση του από τον τζόγο. Τον στηρίζουν άπαντες στην Γιουβέντους, από την Διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές , αλλά και την οικογένεια του.»

Ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε τον Φεβράρη του 2001, 22 ετών νέος, αγωνίζεται στην φημισμένη ομάδα της Γιουβέντους και στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023, αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 23 ετών, του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Ένα σπουδαίο ταλέντο και ποδοσφαιριστής ψηλών αποδόσεων και ικανοτήτων, με ισχυρό οικονομικό συμβόλαιο και μια ορθάνοικτη λεωφόρο για επιτυχίες , ανέλιξη και ποδοσφαιρική και κοινωνική αποδοχή.

Το όνειρο του στο ποδόσφαιρο και στην  καταξίωση μόλις τώρα αρχίζει…. Όμως , ίσως οι μεγάλες του επιτυχίες, η αναγνωρισιμότητα , τα φώτα της δημοσιότητας, τύφλωσαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Πήρε κακούς δρόμους. «Ένας ποδοσφαιριστής έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο, βιώνει την συγκίνηση του τζόγου για να ξεπεράσει την πλήξη. Όσον περνούσε ο καιρός όμως, έγινε εμμονή» ομολογεί ο ποδοσφαιριστής Νικολό Φατζόλι. Ένοιωσε πλήξη , μοναξιά και δεν ήξερε που να αποταθεί να γεμίσει τα ψυχολογικά του κενά.

Με την πρώτη ευκαιρία, φίλοι του τον παρέσυραν στον τζόγο. Εδειξε τεράστια αδυναμία, όταν η δόξα , το χρήμα και η δημοσιότητα, δεν στάθηκαν ικανές να τον προστατεύσουν. Και ένα απλό παιγνίδι, σιγά – σιγά, του έγινε εμμονή και εθισμός. Τι κρίμα, ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο. Ένας νέος 22 ετών, να γίνει δούλος και υποχείριο του τζόγου. Ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής έγινε υπηρέτης του τζόγου, δεχόμενος απειλές, λόγω των χρεών του. Ενας ποδοσφαιριστής με σπάνια προσόντα και ταλέντα, να ηττηθεί από μια επικίνδυνη συνήθεια. Τον τζόγο. Είναι τραγικό , οδυνηρό , θλιβερό.

Ενας ποδοσφαιριστής νικητής, που συνάρπαζε τα πλήθη και τους οπαδούς της ομάδας του και της Εθνικής του, να χάνει  την αξιοπρέπεια και να τραυματίζει  την προσωπικότητα του.

Ο μάνατζερ  του ποδοσφαιριστή, δήλωσε « Ο Σάντρο δίνει τον πιο σκληρό αγώνα , αυτόν κόντρα στον εθισμό στον τζόγο».

Συμφωνώ απόλυτα με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, πιστεύω όμως ότι έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα γνώριζε πολύ  γρήγορα για τις συνήθειες του ποδοσφαιριστή του και να τον βοηθήσει από τα αρχικά στάδια, πριν τον εθισμό.

Σ΄αυτό τον σκληρό αγώνα και τις μεγάλες προσπάθειες, του Νικολό Φατζόλι, θεωρώ ότι  έχει από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες την ποδοσφαιρική οικογένεια του, τους φίλους του , την Ομοσπονδία , την οικογένεια του. Πράγματι η αντιμετώπιση του ποδοσφαιριστή από την Γιουβέντους και τους συμποδοσφαιριστές του, είναι συγκινητική. Θεωρώ δε ότι αυτή η αποδοχή και συγχώρεση, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια από όλους τους παράγοντες  πολύ γρήγορα θα φέρει και τα ποθητά θετικά αποτελέσματα. Μέσα από μια κακοτοπιά και δύσκολη εποχή για ένα νέο, να ξαναφέξει το άστρο του ποδοσφαιριστή σ’ όλα τα γήπεδα , αφού περάσει ο επτάμηνος αποκλεισμός του.

Θεωρώ την άμεση αντίδραση της Γιουβέντους και τις αποφάσεις της, καταλύτη στην εξέλιξη, της γρήγορης απεξάρτησης από τον τζόγο του ποδοσφαιριστή και την επαναφορά του, στα γήπεδα και στην πραγματική ζωή, από  τον ψεύτικο κόσμο του τζόγου.

Ποια τα μηνύματα από την περιπέτεια του Ιταλού ποδοσφαιριστή. Η κοινωνία είναι γεμάτη από επικίνδυνες εξαρτήσεις, προκλήσεις και πολλαπλούς κινδύνους.

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ταυτόχρονα , ο περίγυρος τους πρέπει να είναι  υποψιασμένοι με γρήγορα αντανακλαστικά. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι προπονητές τους, οι δάσκαλοι, οι παράγοντες μιας κοινότητας……….

Γνωρίζω ότι η σύγχρονη κοινωνία είναι μια ζούγκλα χωρίς υποβοηθητικά στηρίγματα, χωρίς αλληλεγγύη και μεγάλο ατομικισμό, χωρίς τον απαιτούμενο ενδιαφέρον για τον πλησίον μας. Οφείλουμε όμως σαν κοινωνία , ως  σύνολο και ως άτομα  ατομικά, να είμαστε έτοιμοι πάντοτε για να βοηθήσουμε και υποστηρίξουμε  τους νέους μας, οι οποίοι μπορεί να ακολουθήσουν κακούς δρόμους, όπως είναι ο εθισμός στον τζόγο και στο διαδίκτυο, στο ποτό στα ναρκωτικά, στην έκνομη ζωή και στις διάφορες άλλες καταχρήσεις. Οι νέοι είναι ευάλωτοι. Είναι δυνατόν να περιπέσουν στα  δίκτυα της δήθεν « καλής ζωής».

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Federbet, της οργάνωσης Ευρωπαίων στοιχηματικών εταιρειών συγκλονίζουν. Ισχυρίζεται ότι το 90% των ποδοσφαιριστών στοιχηματίζουν. Ο Φραντσέσκο Μπαράνκα αναφέρει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ επιρρεπείς στον τζόγο και ότι δεν μιλά για στημένους αγώνες αλλά και στοιχήματα. Τέλος αναφέρει ότι το προφίλ του ποδοσφαιριστή είναι το πιο κοντινό  προφίλ στον παίκτη στοιχήματος και ότι όλοι οι ψυχολόγοι του κόσμου το λένε αυτό.

Πρέπει να τους προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού , με πατρικό ενδιαφέρον και αγάπη. Με σωστή επικοινωνία, ευαισθησία και μια μεγάλη αγκαλιά. Θεωρώ ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Γιουβέντους, με τις αποφάσεις της στην περίπτωση του Νικολό Φατζόλι, δείχνει σ΄ όλους το σωστό δρόμο, στην αντιμετώπιση τέτοιων αρνητικών φαινομένων. Πράγματι η μεγάλη αγκαλιά αγάπη της, θέρμανε καταλυτικά τον ποδοσφαιριστή της , τον άνθρωπο , τον νέο , χωρίς περιορισμούς και αναστολές, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Κύρια επιδίωξη ή επαναφορά του ποδοσφαιριστή της, ενός μέλους της περίφημης οικογένειας της, μέσα από την απεξάρτηση , θεραπεία από τον τζόγο, στην κανονικότητα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής.

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

 

22 Οκτωβρίου 2023

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάγερν: Οι υποψήφιοι για τον πάγκο μετά το «ναυάγιο» με τον Ράνγκνικ-ThemaSports
03/05 @ 21:46

Μπάγερν: Οι υποψήφιοι για τον πάγκο μετά το «ναυάγιο» με τον Ράνγκνικ

Η Μπάγερν συνεχίζει την αναζήτηση νέου προπονητή και μετά το ναυάγιο με τον Ραλφ Ράνγκνικ στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για τον πάγκο ενόψει της νέας χρονιάς.

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;-ThemaSports
03/05 @ 21:19

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;

Θέλει να φύγει, το έχει αποφασίσει, το κρύβει από όλους και το ανακοινώνει ξαφνικά, ένα πρωί, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αφήσει τη Λίβερπουλ, ο «κύκλος» έκλεισε.

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!-ThemaSports
03/05 @ 20:48

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Εκνευρισμός, νεύρα και έντονη δυσαρέσκεια από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για το προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 20:23

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Γουάντα Νάρα επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με την Αργεντινή επιχειρηματία και μοντέλο να υπογράφει συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans!

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ