Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 στο Θέατρο του Λανιτείου, η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Λανίτειο Λύκειο, με πρωτοβουλία των Θεολόγων του Σχολείου, το Αθλητικό Λύκειο και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στόχος της Ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας ενάντια σε κάθε μορφή βίας στον αθλητικό χώρο. Αρχικά, χαιρέτησαν την εκδήλωση η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Μυρτώ Πουαγκαρέ και ο Επόπτης του Αθλητικού Λύκειου κ. Λοΐζος Χρυσοστόμου ΒΔ. Εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο με χαιρετισμό τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα για πάταξη του φαινομένου της βίας. Οι χαιρετισμοί ξεκίνησαν με τη Μαρία Μάρκου, αθλήτρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Άρσης Βαρών και μέλος τόσο του Απόλλωνα, όσο και της Εθνικής ομάδας Καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.
Ακολούθησαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Πάμπος Πίττας, Σίμος Κρασιάς και Γιώργος Μερκής. Στη συνέχεια το μήνυμα τους έστειλαν οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές Λένος Σωφρονίου και ο Γάλλος επιθετικός Νικολά Ντιγκινί.
Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν η κ. Έλενα Αβραάμ, Αθλητική Ψυχολόγος και π. Χρήστος Μήτσιος (ΠΑΠΑ ΠΑΟΚ). Τόσο η κ. Αβραάμ όσο και ο π. Χρήστος με τις εισηγήσεις τους ενθουσίασαν τους μαθητές/τριες μας και τους προβλημάτισαν γόνιμα για το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και με μαθητές του σχολείου – ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Λεμεσού να ανεβαίνουν στη σκηνή με τα χέρια ενωμένα και φορώντας τις φανέλες των ομάδων τους, ΑΕΛ, ΑΕΖ, Απόλλων, Άρη και Καρμιώτισσας μετέφεραν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε ενάντια στη βία και την παραβατικότητα στον αθλητικό χώρο.
Ο Απόλλωνας παρουσιάζει τα εισιτήρια διαρκείας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/07 @ 13:27
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Μιχάλης Σεργίου.
26/06 @ 17:45
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας, με Τίτλο « 51 χρόνια προσφυγιάς – Κυπριακό Ποδόσφαιρο»: Citius – Altius – Fortius. Συνδιοργανωτές ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Χ’ Παντέλας.
20/06 @ 14:42
Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για την εκλογική συνέλευση και τις υποψηφιότητες.
20/06 @ 14:17
Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Χάρη Σαββίδη ενόψει της Εκλογικής Συνέλευσης της ΚΟΠ οριστικοποίησε το σκηνικό για την προεδρία.
20/06 @ 13:56
Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Χάρης Σαββίδης.
12/06 @ 20:54
Ο Αντρέας Κυπριανού άλλως «Κίτσης» θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet Ball Boyz την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουνίου στις 21:15.
BEST OF THEMASPORTS