Η Σεβίλλη προχώρησε σε μία άμεση και αποτελεσματική κίνηση κόντρα στα ρατσιστικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο γήπεδό της.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Σεβίλλη είναι μία από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας. Όχι μόνο αγωνιστικά. Αλλά και για άλλα θέματα που μπορεί να ξεκινάνε εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, μα έχουν προεκτάσεις και μακριά από αυτό.

Οι Ανδαλουσιάνοι με επίσημη ανακοίνωσή τους, λίγο μετά το εντός έδρας ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ανέφεραν ότι απέβαλλαν μια για πάντα οπαδό τους, ο οποίος έβριζε ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων και έκανε ήχους μαϊμούς όταν η μπάλα πήγαινε σε έγχρωμους παίκτες της «βασίλισσας».

Η Σεβίλλη με τέτοιες κινήσεις δείχνει ότι θέλει να κάνει καλύτερο το ισπανικό ποδόσφαιρο. Κυρίως με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βινίσιους Τζούνιορ την περσινή σεζόν είχε δεχτεί σε πολλά γήπεδα της La Liga ρατσιστικές επιθέσεις. Και το είχε τονίσει πολλάκις ότι δεν του αρέσει και πως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που έβγαλε η Σεβίλλη για το εν λόγω συμβάν:

«Η Σεβίλλη μέσω αυτής της ανακοίνωσης θέλει να κάνει γνωστό ότι απέβαλλε επ’ αορίστου τον οπαδό που φώναζε και τραγουδούσε ρατσιστικά συνθήματα στο εντός έδρας αγώνα μας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο εν λόγω οπαδός βρέθηκε άμεσα και δόθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές είναι κόντρα σε όλα αυτά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα και όλες αυτές τις αξίες που θέλουμε να κάνουμε γνωστές, μέσω του ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία ρατσιστική ή σεξιστική συμπεριφορά στις τάξεις μας».

sportsking.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!-ThemaSports
19/10 @ 15:58

Με λουκ… Rolling Stones η Μπαρτσελόνα στο «clasico»!

Το θρυλικό λογότυπο του συγκροτήματος θα έχουν στη φανέλα τους οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ.

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
29/09 @ 23:59

Μοιραίος Ράμος, έκανε δώρο το τρίποντο στην Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο κόντρα Σεβίλλη, καθώς επικράτησε των Ανδαλουσιανών με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος κι επέστρεψε στις νίκες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ