Οι Πειραιώτες έχασαν στην λεπτομέρεια πέρυσι την Ευρωλίγκα, φέτος θέλουν να πετύχουν αυτό, που δεν μπόρεσαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός παραδίδει μαθήματα λειτουργίας ομάδας τα τελευταία χρόνια, μέσα και έξω από το παρκέ. Το κακό για αυτόν είναι ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι το τέλος, που είναι και το μότο του. Υπό την έννοια ότι στο Βελιγράδι για ένα σουτ έχασε την πρόκριση στον τελικό και πέρυσι στο Κάουνας για ένα σουτ πάλι δεν μπόρεσε να πάρει κάτι, που άξιζε 100%.

Ετσι, όμως, είναι το μπάσκετ, έτσι είναι ο αθλητισμός. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, αλλά π.χ. το 2012 η τύχη ήταν με το μέρος του στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να δουλεύουν με την ίδια όρεξη και την ίδια μεθοδικότητα, μόνο, που φέτος αλλάζουν και την αγωνιστική τους κατεύθυνση. Υπό την έννοια ότι έφυγαν δύο σπουδαίοι παίκτες, που παράλληλα είναι και Ελληνες.

Το γεγονός ότι έφυγε ο Σλούκας με τον Βεζένκοφ δεν αλλάζει μόνο το αγωνιστικό στυλ, άλλαξε και το ρόστερ του Ολυμπιακού. Καθώς με αυτή την εξέλιξη π.χ. δεν υπάρχει τρίτος κλασικός σέντερ. Αυτή την θέση θα την παίζει ο Σίκμα. Και δεν υπάρχει τρίτος σέντερ καθώς δεν έβγαιναν τα διαβατήρια.

Ηδη άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει οκτώ ξένους και να φανταστεί κανείς ότι έκανε Ελληνα και τον Ουόκαπ. Κάτι, που σημαίνει (οι οκτώ ξένοι δηλαδή) ότι δύο εξ αυτών θα πρέπει να μένουν εκτός ελληνικού πρωταθλήματος.

Και βέβαια ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα εύχεται να είναι καλά όλοι οι παίκτες του αλλά ιδίως ο Μιλουτίνοφ με τον Φαλ. Είπαμε ότι κλασικός τρίτος σέντερ δεν υπάρχει. Ενώ πέρυσι υπήρχε αφού μετά τον Φαλ, ήταν ο Μπολομπόι με τον Μπλακ. Ναι, Μιλουτίνοφ και Φαλ είναι πολύ καλύτεροι από την περυσινή τριάδα. Το θέμα, όμως, φέτος δεν είναι ποιοτικό. Είναι ποσοτικό.


Να δούμε, λοιπόν, πως θα λειτουργήσει το νέο σχήμα των Πειραιωτών και αυτό θέλει τον χρόνο του, γιατί εκτός των άλλων δεν έχει μπει ακόμη στην διαδικασία ο Ιγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός δεν είναι Μπολομπόι ή Μπλακ, που και να μην παίξει, δεν έγινε τίποτα. Είναι 24 ετών, έχει ανοδική πορεία και θα είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Πειραιά.

Ο πρώην άσος της Ζαλγκίρις αναμένεται να είναι «γαλλικό κλειδί» για τον Μπαρτζώκα, καθώς είναι παίκτης, που μπορεί να παίξει από το «1» μέχρι το «4». Δεν είναι πλέι-μέικερ εννοείται, αλλά έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός, θα τον δούμε και να παίζει κατά κάποιο τρόπο πλέι-μέικερ.

Από τις άλλες μεταγραφές, για τον Μιλουτίνοφ δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι από τα γνωστά, ο Σίκμα θέλει τον χρόνο του για να φτάσει στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είναι πλέον πολύ πιο έμπειρος σε σχέση με την πρώτη του θητεία στο μεγάλο λιμάνι.


Ο Γιώργος Τανούλης είναι σε διαδικασία φροντιστηρίου: κάθε μέρα μαθαίνει όλο και περισσότερα. Τα βασικά προσόντα τα έχει ήδη, την πρώτη ύλη δηλαδή.

Για τον στόχο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τι άλλο να είναι; Η κατάκτηση του τροπαίου. Ο συντελεστής δυσκολίας έχει ανέβει, αλλά οι Πειραιώτες είναι ομάδα φτιαγμένη για να ξεπερνάει τα εμπόδια.

Βασική πεντάδα: Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοφ

Έμειναν: Τόμας Ουόκαπ, Αϊζάϊα Κάνααν, Κώστας Παπανικολάου, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μουσταφά Φαλ, Τζορτζ Πάπας, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς.

Ήρθαν: Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (Ρεάλ), Λουκ Σίκμα (Άλμπα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιώργος Τανούλης (Προμηθέας), Ίγκνας Μπραζντέικις (Ζαλγκίρις).

Έφυγαν: Σάσα Βεζένκοφ (Σακραμέντο Κινγκς), Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός), Τζοέλ Μπολομπόι (Ερυθρός Αστέρας), Ταρίκ Μπλακ (ελεύθερος).
 
Sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 96-99 (παρ.): Πήρε το «θρίλερ» της χρονιάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά και επικεντρώνεται στο... Βερολίνο!-ThemaSports
18/05 @ 22:39

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 96-99 (παρ.): Πήρε το «θρίλερ» της χρονιάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά και επικεντρώνεται στο... Βερολίνο!

Στο ματς της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ «πάλεψε» και έφτασε κοντά σε μία σπουδαία νίκη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός νίκησε στην παράταση (18/05, 99-96) και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: «Περίπατος» προς τα ημιτελικά, με πολλούς πρωταγωνιστές!-ThemaSports
18/05 @ 19:45

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: «Περίπατος» προς τα ημιτελικά, με πολλούς πρωταγωνιστές!

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το κλειστό των Άνω Λιοσίων (68-100), και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League, δίνοντας τέλος στην πολυτάραχη χρονιά της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του-ThemaSports
16/05 @ 22:19

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του

Με το δεξί μπήκε στα playoffs της Stoiximan Basket League ο Παναθηναϊκός AKTOR, που έκανε το 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 84-66 στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πριν από το Final Four της EuroLeague. Μόνος του πάλευε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ που μέτρησε 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη.

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"-ThemaSports
15/05 @ 11:05

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στα κανάλια novasports ότι το βραβείο του "προπονητή της χρονιάς" της EuroLeague δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και δεν θυμάται καν πώς και γιατί το κέρδισε το 2021, ωστόσο θυμάται τους back to back τίτλους με την Αναντολού Εφές.

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»-ThemaSports
15/05 @ 09:50

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστας Σλούκας, στη media day του «τριφυλλιού», ενόψει του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)-ThemaSports
14/05 @ 22:39

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)

MVP της EuroLeague εκτός Final 4 ή Αμερικανός MVP; Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κάτι απ' όλα αυτά, πριν τη φετινή «στέψη» του Μάικ Τζέιμς;

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ