Themasports

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) στηρίζει την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για 6η συνεχή χρονιά, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, με στόχο την ενημέρωση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η Εβδομάδα πραγματοποιείται φέτος με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια», μεταξύ 9 και 15 Οκτωβρίου 2023. Η έναρξη της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια.

Στόχος της ΕΑΣ είναι η ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κρατήσει ασφαλή την ενασχόλησή του με τα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης με ποιους τρόπους μπορεί να αναζητήσει κάποιος βοήθεια και θεραπεία.

Μέσα από την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Αρχή επιδιώκει να προβληματίσει το κοινό για τη σχέση του με τα τυχερά παιχνίδια, με βασικό ζητούμενο να παραμείνει το παιχνίδι ευχάριστο, υγιές και ασφαλές. Η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στην δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κυρία Ιωάννα Φιάκκου ανέδειξε σε δηλώσεις της ότι, η ΕΑΣ ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση βασισμένη στο μοντέλο της δημόσιας υγείας. Όπως επεσήμανε, «η Εβδομάδα υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία βασίζεται στη προσέγγιση της δημόσιας υγείας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Στόχος μας η μείωση της βλάβης από την ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια διασφαλίζοντας έτσι αυξημένη προστασία και πρόσθετα οφέλη στην κοινότητα, καθώς επίσης η βιωσιμότητα του τομέα».

Η κ. Φιάκκου υπογράμμισε ότι στόχος της Αρχής είναι η προστασία των παικτών και της κοινωνίας από τις επιβλαβείς συνέπειες ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και παράλληλα η ενδυνάμωση και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, ανέφερε ότι «πλέον η Εβδομάδα έχει καθιερωθεί ως θεσμός, κάτι το οποίο υποστηρίζει η ολοένα αυξημένη συμμετοχή του κοινού κάθε χρόνο στις δράσεις που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της. Το κοινό συμμετέχει και ενημερώνεται ανοικτά για θέματα που αφορούν το ασφαλές παιχνίδι και συζητά ανοικτά για τις προβληματικές συμπεριφορές, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη του στίγματος γύρω από την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ μπορούν να δουν το πρόγραμμα δράσεων της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy.

Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια!

Από ιστοσελίδα ΠΑΣΠ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ