Ανδρέας Χρίστου

Μέσα σε λίγες μέρες τα... σύννεφα απαισιοδοξίας διαλύθηκαν στον ΑΠΟΕΛ και η πεντάρα κόντρα στον Εθνικό δίνει άλλη δυναμική για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ελπιδοφόρα μηνύμα άφησε η εμφάνιση των γαλαζοκιτρίνων απέναντι στον Εθνικό καθώς επικράτησαν άνετα, εμφάνισαν επιθετικές αρετές και κόλλησαν δεύτερη σερί νίκη μετά την επικράτηση επί της Πάφου.

Πριν τον αγώνα με την Πάφο το κλίμα δεν ήταν ιδανικό αφού ο ΑΠΟΕΛ σε 4 ματς μετρούσε 1 νίκη στην πρεμιέρα, 1 ήττα στο αιώνιο και 2 ισοπαλίες με Απόλλωνα και Ανόρθωση ενώ οι εμφανίσεις του δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο. Η νίκη επί της Πάφου έδωσε ψυχολογία και κόντρα στον Εθνικό εμφανίστηκε ένας... άλλος ΑΠΟΕΛ παρά την απουσία του Σα Πίντο από τον πάγκο.

Η τριάδα Κονσταντίνοφ-Ντάλσιο-Σαρφό στο κέντρο δείχνει να... κλειδώνει αφού έχουν χημεία μεταξύ τους και πρόκειται για τρεις παίκτες που προσφέρουν ισορροπία στον άξονα. Και από την στιγμή που ο Ντάλσιο πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι ήταν πιο εύκολο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Εθνικού.

Επίσης και η... ευέλικτη τριάδα στην επίθεση με Μαρκίνιος, Ντονγκαλά και Γαβριήλ έδωσε ταχύτητα και ευελιξία στον ΑΠΟΕΛ. Ο Μαρκίνιος από αριστερά είναι μόνιμη πηγή κινδύνου ενώ πλέον ο Ντονγκαλά βρήκε ρόλο και... ουσία από δεξιά. O 32χρονος Κονγκολέζος βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και το απέδειξε με την ασίστ στον Γαβριήλ αλλά και το γκολ που πέτυχε.

Παράλληλα η παρουσία του Γαβριήλ στην κορυφή της επίθεσης κάνει πιο... ευέλικτο τον ΑΠΟΕΛ και ο 21χρονος αξιοποιεί στο έπακρο την ευκαιρία που του δίνεται. Ο Κύπριος άσος αποδεικνύει ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες και με την επιθετική... αφλογιστία του Κβιλιτάια πλέον προσθέτει έξτρα ανταγωνισμό για την θέση στην κορυφή.

Σε γενικές γραμμές οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάστηκαν πιο ενεργητικοί, με καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τους χώρους που άφησε ανοικτούς ο Εθνικός.

Οι δύο νίκες δίνουν ψυχολογία και χρόνο στον Σα Πίντο για περαιτέρω βελτίωση ενώ και το πρόγραμμα επιτρέπει περαιτέρω... αισιόδοξια. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν να αντιμετωπίσουν διαδοχικά Οθέλλο εκτός, Σαλαμίνα στο ΓΣΠ και Καρμιώτισσα εκτός πριν αρχίσουν ξανά τα ντέρμπι.

Εύκολα ματς δεν υπάρχουν όμως αντιλαμβάνονται όλοι πως εάν οι γαλαζοκίτρινοι εμφανιστούν όπως... πρέπει και κτίσουν σερί τότε θα αποκτήσουν μεγάλη δυναμική.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»-ThemaSports
06/05 @ 10:50

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»

Δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας sportdog.gr, αναφέρει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, Καρλίτος, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΑΠΟΕΛ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά-ThemaSports
04/05 @ 20:07

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε ματς που κρίνεται η πρώτη θέση κόντρα σε ομάδα που είναι στη δεύτερη.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ-ThemaSports
04/05 @ 11:13

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ

Ο Ντάλσιο ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, το καλοκαίρι του 2022.

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!-ThemaSports
04/05 @ 08:31

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!

Αρκετών ποδοσφαιριστών που έχουν σημαντική συνεισφορά στον φετινό ΑΠΟΕΛ, εκπνέουν τα συμβόλαια τους με το τέλος της σεζόν.

H σεζόν του όλη...-ThemaSports
03/05 @ 15:00

H σεζόν του όλη...

Τα...ψέμματα τελείωσαν και η ημέρα της αλήθειας πλησιάζει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ