Στην εκπομπή της Ομόνοιας Total Green μίλησε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας Γέσπερ Γιάνσον.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΛ: «Πιστεύω ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί, δημιουργήσαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Πολύ θετική εικόνα τα πρώτα λεπτά. Θα ήταν ωραίο να παίζαμε έναν αγώνα με 11 παίχτες (γέλιο) κάτι τέοιο όμως δεν γίνεται συχνά όπως φαίνεται και το δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοση μας».

Για την παρουσία της ομάδας στα πρώτα 9 παιχνίδια της σεζόν: «Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση σε κάποια παιχνίδια, λόγω του ότι δεχτήκαμε πολλές φορές την κόκκινη κάρτα. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον ρυθμό που θέλουμε, θα πρέπει να καλύπτουμε καλύτερα έτσι ώστε να μην έρχονται αυτές οι αποβολές. Όποτε παίζουμε 11 εναντίον 11 είμαστε καλοί, βλέπουμε και με τον Σωφρόνη ότι χτίζουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Στο ντέρμπι δείξαμε χαρακτήρα ακόμη και με λιγότερους παίκτες στο γήπεδο, φτάνουμε στο επίπεδο που θέλουμε βήμα-βήμα».

 Για τις μεταγραφές που έγιναν τον τελευταίο μήνα: «Όταν έχεις μια ομάδα και ποδοσφαιριστές πρέπει να εξελίσσεσαι συνεχώς. Πρέπει να χτίσεις πάνω στους ποδοσφαιριστές να δίνεις αυτοπεποίθηση, να παίρνεις ποδοσφαιριστές που χωρούν σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Προτεραιότητα είναι να αναπτύσουμε και να δίνουμε ψυχολογία στο υπάρχον ρόστερ. Είπαν ότι θέλαμε '9αρι', έχουμε τον Κακουλλή που του δόθηκε η ευκαιρία και είναι φανταστικός. Πιστεύω θέλουμε 2-3 μεταγραφικά παράθυρα για να κτίσουμε την ομάδα που θέλουμε. Αυτή την στιγμή έχεις ένα σύνολο που προπονείται μαζί και πρέπει να δουλέψει μαζί. Θέλει χρόνο να προσαρμοστούν κάποιοι, έχουμε νεαρούς που είναι οι καλύτεροι αυτής της ομάδας το τελευταίο διάστημα όπως ο Χαραλάμπους. Ο Μπέζους είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, στο μυαλό του κόσμου υπάρχει η ανάγκη για μεταγραφές. Δεν είναι έτσι υπάρχουν θέματα με συμβόλαια και πολλά άλλα, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αναπτύσσονται. Και εγώ ο ίδιος μαθαίνω το κυπριακό πρωτάθλημα, είναι σημαντικό το περιβάλλον να είναι καλό και όλοι να παίρνουν τις ευκαιρίες τους».

Για το ντεμπούτο του Αλιούμ και πότε θα είναι έτοιμοι Φράνσον και Αλιούμ: «Ο Αλιούμ ήταν έτοιμος, αφού το πρωτάθλημα Σουηδίας βρίσκεται στα μισά, ξέρω ότι είναι καλός και μπορεί να ταιριάξει στον τρόπο που θέλει να παίξει ο Σωφρόνης. Ήθελαν να τον δουν γι΄αυτό προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αφού οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Για τον Αμό, είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και όλοι δουλέυουν για να επανέλθει εκεί που πρέπει. Εδώ και μια εβδομάδα έχει αρχίσει να ανεβαίνει για τα καλά. Φυσιοθεραπευτές και διατροφολόγος δουλεύουν στην περίπτωση του. Άρχισα να αναγνωρίζω τον παλιό του εαυτό και να πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση  για να εκμεταλλευτεί αυτή την δεύτερη ευκαιρία.

Ο Φράνσον είναι έτοιμος αγωνιστικά, ένας διεθνής Σουηδός που θα παλέψει για την θέση στο κέντρο, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, εξαρτάται από τον προπονητή. Οι παίχτες δεν έρχονται στην Κύπρο αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θα πρέπει σιγά σιγά να ανεβούμε για να έρχονται κι αλλοι ποδοσφαιριστές σαν τον Φράνσον. Πολλές φορές έρχονται λόγω συγκυριών, αν έρχονταν στην καλή τους φάση θα ήταν πιο ψηλά η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή κατάταξη».

Aν άλλαξε η στρατηγική μετά τον αποκλεισμό: «Αν περνούσαμε στους ομίλους θα είχαμε άλλο πλάνο. Περισσότερα παιχνίδια, οπότε ίσως να θέλαμε περισσότερους παίχτες. Τώρα μπορούμε να καλύψουμε τα παιχνίδια μέχρι τα χριστούγεννα. Ξέραμε σε ποιες θέσεις θέλαμε ενίσχυση, μελετήσαμε και ακόμα μελετούμε γαι το πως μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα στο μέλλον. Παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές και χώρες από τις οποίες μπορούμε να φέρουμε παίχτες στην Ομόνοια. Χρειαζόμαστε χρόνο όμως».

Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται: «Η λογική είναι ότι το 1/3 των συμβολαίων θα λήξει το ερχόμενο καλοκαίρι. προσπαθούμε να μπο΄υμε σε διαλόγους και συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά. Θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε και να αναθεωρούμε. Ο Φαμπιάνο είναι η 'Ομόνοια' υπάρχουν συζητήσεις και θα τις συνεχίζουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές όπως και ο Φράνσις (Ουζόχο), υπάρχει μια τετράδα πολύ καλών τερματοφυλάκων. Είανι σίγουρο ότι θα κάνουμε το καλύτερο και με σεβασμό, ξέρουμε τι σημαίνει ο Φαμπιάνο για τον κόσμο και την ομάδα».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Να πιστεύει στο πρότζεκτ, είμαστε στην ίδια πλευρά. Υπάρχει προοπτική στην ομάδα. Η ομάδα σκάουτινγκ μεγαλώνει, πρέπει να δείξουμε τι στυλ θέλουμε να παίζουμε, επιθετικό ποδόσφαιρο για τους οπαδούς. Είδα τις ιδέες του Σωφρόνη και όλοι δουλεύουμε για το καλύτερο.

Αν πιστεύει ότι η Ομόνοια μπορεί να πα΄ρει το πρωτάθλημα: «Δεν φοβόμαστε κανένα, είμαστε η Ομόνοια. Πρέπει να παλέυουμε κάθε χρόνο. Να πα΄ρουμε τον τίτλο και να μείνουμε στα ψηλά, εκεί είναι το δύσκολο. Δουλέυουμε για τον αυτό τον στόχο».

Α.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Νέος τρόπος επικοινωνίας της διοίκησης με τον κόσμο…»

«Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με τα καθημερινά νέα της ομάδας, ενημέρωση για τραυματίες, θέματα ομοσπονδίας, εισιτηρίων και τα λοιπά, θα επιδιώξουμε να γίνεται μια φορά τη βδομάδα. Ο δεύτερος τομέας αφορά το πώς προχωρά ο βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός της ομάδας, τοποθετήσεις σε αυτό το ζήτημα εκτιμώ να γίνονται μια φορά τον μήνα. Θα έχουμε τις ευρύτερες τοποθετήσεις για το πώς προχωρά ολόκληρος ο οργανισμός, από τον πρόεδρο ή και τον αναπληρωτή πρόεδρο. Αυτές εκτιμούμε ότι θα γίνονται κάθε εξάμηνο. Θα υπάρχουν και οι έκτακτες τοποθετήσεις, περιπτώσεις όταν θα κρίνουμε πως χρειάζεται μια δημόσια παρέμβαση από την ομάδα και θα προχωρούμε αναλόγως».

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εποχή Νταμπράουσκας γεμάτη με... στόχους-ThemaSports
20/05 @ 20:14

Εποχή Νταμπράουσκας γεμάτη με... στόχους

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου ο οποίος θα έχει ρόλο Συμβούλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού και τη διοίκηση άρχισε ήδη τον σχεδιασμό για την νέα σεζόν.

Το «αντίο» του Λοΐζου στη Χέρενφεν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
20/05 @ 14:15

Το «αντίο» του Λοΐζου στη Χέρενφεν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Με ανάρτησή του στα social media ο Λοΐζος Λοΐζου, αποχαιρέτησε τη Χέρενφεν και την ευχαρίστηκε για την ευκαιρία που του έδωσε να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Κάντηλος: «Η Πάφος FC έπαιζε μόνη της στον τελικό» - Το... παράπονο του για τον Αναστασίου-ThemaSports
20/05 @ 13:23

Κάντηλος: «Η Πάφος FC έπαιζε μόνη της στον τελικό» - Το... παράπονο του για τον Αναστασίου

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Ανδρέας Κάντηλος, ο οποίος μίλησε για τον χαμένο τελικό κυπέλλου από την Πάφος FC.

ΒΙΝΤΕΟ-Ντροπιαστικό σκηνικό: Οπαδοί της Πάφου έβαλαν ΑμεΑ οπαδό του ΑΠΟΕΛ να φτύσει σε κασκόλ της Ομόνοιας-ThemaSports
20/05 @ 12:32

ΒΙΝΤΕΟ-Ντροπιαστικό σκηνικό: Οπαδοί της Πάφου έβαλαν ΑμεΑ οπαδό του ΑΠΟΕΛ να φτύσει σε κασκόλ της Ομόνοιας

Το σκηνικό έγινε έξω από το ΓΣΠ πριν τον τελικό Κυπέλλου Πάφος-Ομόνοια και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ψηλά στην ατζέντα το όνομα... Λοΐζος Λοΐζου-ThemaSports
20/05 @ 11:23

Ψηλά στην ατζέντα το όνομα... Λοΐζος Λοΐζου

Η σεζόν τελείωσε άδοξα για την Ομόνοια μετά την ήττα στον τελικό και ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τον .

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό-ThemaSports
19/05 @ 14:10

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό

Με ανάρτηση του στα social media ο Όμιλος Παλαιμάχων της Ομόνοιας την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου κόντρα στην Πάφο, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση ενόψει της επόμενης σεζόν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ