Στην Κύπρο έρχεται για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός Πειραιώς για να συμμετέχει στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο θα διεξαχθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας και φιναλίστ της Ευρωλίγκας Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95.0 για τη φετινή παρουσία των ερυθρολεύκων στο τουρνουά, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια για τη διοργάνωση, αλλά και με συγκινητικό τρόπο για το σκοπό του τουρνουά που είναι για να τιμηθεί για άλλη μια φορά η μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη.
Αρχικά ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκα, είπε:
«Είναι τιμητικό για εμάς που κάθε χρόνο ερχόμαστε. Νιώθουμε πολύ ωραία, πολύ άνετα από τη φιλοξενία και είναι πολύ τιμητικό που παίζουμε εκτός από το να γίνουμε καλύτεροι μέσα από σημαντικά παιχνίδια, για’ μένα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που παίζουμε και για τη μνήμη του Νεόφυτου. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία, έχω γνωρίσει την οικογένεια του είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρά, κάθε φορά να βοηθούμε λίγο να τον θυμόμαστε κάθε χρόνο».
Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα και οι νίκες, είναι κάτι πολύ περισσότερο και τέτοιες διοργανώσεις μας το θυμίζουν.
«Συμφωνώ απόλυτα, έχετε απόλυτο δίκαιο. Γενικά η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια κάθε χρόνο είναι πολύ καλή, αρκετός κόσμος τα βλέπει, το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ ψηλό, το επίπεδο της φιλοξενίας πολύ καλό, βρίσκουμε την ευκαιρία να φάμε και λίγο καλό κυπριακό φαγητό, οπότε είναι ένα τριήμερο, τετραήμερο που είναι πολύ σημαντικό γιατί πάντα γίνεται σε μια εποχή λίγο πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα και είναι πολύ δυνατά τα παιχνίδια με άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα. Μας δίνεται η δυνατότητα να τεστάρουμε σε ποιο επίπεδο είμαστε και ταυτόχρονα να έρθουμε λίγο μαζί γιατί είχαμε έξι διεθνείς συν δύο παίκτες που είχαν τραυματισμό και δεν έχουμε εικόνα ακόμα για το που μπορούμε να φτάσουμε και πως μπορούμε να παίξουμε. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το τουρνουά θα δώσουμε μια καλύτερη εικόνα».
Είναι μια από τις πιο δυνατές συνθέσεις που είχε ποτέ το τουρνουά με τις ομάδες που συμμετέχουν φέτος και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη Ευρωλίγκα.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολη πλέον η Ευρωλίγκα. Δεν πιστεύω ότι μια από τις 18 ομάδες που ξεκινούν δεν έχει φιλοδοξίες για το top8. Όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες, καλούς προπονητές, καλή οργάνωση. Όλες εκπροσωπούν τη χώρα τους με διαφορετικές σχολές μπάσκετ. Η Μακάμπι, η Ζαλγκίρις, ομάδες που είναι θρύλοι στις χώρες τους και είναι μια καλή ευκαιρία για όσους αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό να δουν καλά παιχνίδια».
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είχατε πολλούς διεθνείς που απουσίαζαν από την προετοιμασία.
«Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς από όλη την Ευρωλίγκα. Είχαμε έξι διεθνείς με αποτέλεσμα να είμαστε τελείως ανέτοιμοι αυτή τη στιγμή»/
Οι φίλοι του Ολυμπιακού ρωτάνε, αν ολοκληρώθηκε το ρόστερ.
«Θα πάρουμε ένα παίκτη ακόμα, Εδώ που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός πέρσι και πρόπερσι τερματίσαμε δεύτεροι και πρώτοι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, το επίπεδο μας είναι πολύ ψηλό, δεν μπορούμε να πάρουμε ένα παίκτη απλά για να πάρουμε, αλλά για να μας κάνει καλύτερους και αυτοί οι παίκτες δεν είναι πολλοί πιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Αμερική είναι ιδιόμορφη κατάσταση, έτσι όπως είναι το στάτους του NBA, με τα χρήματα που υπάρχουν εκεί και κάποιοι νόμοι. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα Αμερικάνο να έρθει στην Ευρώπη, είναι πολύ ελκυστικό το ΝΒΑ, τα χρήματα είναι πολλά και δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδο μας. Πάντως έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις, πιστεύουμε πως μια από αυτές θα ολοκληρωθεί για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».
Γλυκόπικρη γεύση άφησαν σε ΑΕΚ και Ομόνοια, τα παιχνίδια της Πέμπτης (06/11) κόντρα σε Αμπερντίν και Λωζάνη αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
06/11 @ 16:06
Από το βράδυ της Παρασκευής, 7 Νοεμβρίου, μέχρι το βράδυ της Κυριακής (09/11) θα εξελιχθεί η δράση στην 6η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League.
05/11 @ 23:16
Σταμάτησε το σερί των δύο συνεχόμενων νικών για την Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία μετά από έναν συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε με 89-86 από την Οραντέα στο «Κίτιον» για την 4η αγωνιστική του γ’ ομίλου του FIBA Europe Cup.
05/11 @ 23:00
Με ήττα για την Ανόρθωση τελείωσε στο «Σπύρος Κυπριανού», η αποψινή προσπάθεια της Ανόρθωσης, για την 4η αγωνιστική στη φάση των ομίλων για τη διοργάνωση του FIBA Europe Cup.
05/11 @ 22:48
Tην τρίτη του ήττα σε τέσσερις αγώνες δέχθηκε ο Κεραυνός, χάνοντας στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» με 109-59 από την Πριέβιντζα, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του δ’ ομίλου του FIBA Europe Cup.
01/11 @ 19:32
Με εκτός έδρας νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε η μια εκ των δυο σημερινών αναμετρήσεων για την 5η αγωνιστική της 1ης φάσης του Πρωταθλήματος ECOMMBX Basket League, καθώς στο Λευκόθεο, η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε τον MAD Διγενή με 82-71.
29/10 @ 23:40
Με ήττα στην Ουγγαρία τελείωσε η προσπάθεια της Ανόρθωσης για την 3η αγωνιστική των ομίλων στο FIBA Europe Cup
BEST OF THEMASPORTS