Στην Κύπρο έρχεται για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός Πειραιώς για να συμμετέχει στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο θα διεξαχθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας και φιναλίστ της Ευρωλίγκας Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95.0 για τη φετινή παρουσία των ερυθρολεύκων στο τουρνουά, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια για τη διοργάνωση, αλλά και με συγκινητικό τρόπο για το σκοπό του τουρνουά που είναι για να τιμηθεί για άλλη μια φορά η μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη.

Αρχικά ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκα, είπε:

«Είναι τιμητικό για εμάς που κάθε χρόνο ερχόμαστε. Νιώθουμε πολύ ωραία, πολύ άνετα από τη φιλοξενία και είναι πολύ τιμητικό που παίζουμε εκτός από το να γίνουμε καλύτεροι μέσα από σημαντικά παιχνίδια, για’ μένα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που παίζουμε και για τη μνήμη του Νεόφυτου. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία, έχω γνωρίσει την οικογένεια του είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρά, κάθε φορά να βοηθούμε λίγο να τον θυμόμαστε κάθε χρόνο».

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα και οι νίκες, είναι κάτι πολύ περισσότερο και τέτοιες διοργανώσεις μας το θυμίζουν.

«Συμφωνώ απόλυτα, έχετε απόλυτο δίκαιο. Γενικά η ατμόσφαιρα στα  παιχνίδια κάθε χρόνο είναι πολύ καλή, αρκετός κόσμος τα βλέπει, το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ ψηλό, το επίπεδο της φιλοξενίας πολύ καλό, βρίσκουμε την ευκαιρία να φάμε και λίγο καλό κυπριακό φαγητό, οπότε είναι ένα τριήμερο, τετραήμερο που είναι πολύ σημαντικό γιατί πάντα γίνεται σε μια εποχή λίγο πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα και είναι πολύ δυνατά τα παιχνίδια με άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα. Μας δίνεται η δυνατότητα να τεστάρουμε σε ποιο επίπεδο είμαστε και ταυτόχρονα να έρθουμε λίγο μαζί γιατί είχαμε έξι διεθνείς συν δύο παίκτες που είχαν τραυματισμό και δεν έχουμε εικόνα ακόμα για το που μπορούμε να φτάσουμε και πως μπορούμε να παίξουμε. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το τουρνουά θα δώσουμε μια καλύτερη εικόνα».

Είναι μια από τις πιο δυνατές συνθέσεις που είχε ποτέ το τουρνουά με τις ομάδες που συμμετέχουν φέτος και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη Ευρωλίγκα.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη πλέον η Ευρωλίγκα. Δεν πιστεύω ότι μια από τις 18 ομάδες που ξεκινούν δεν έχει φιλοδοξίες για το top8. Όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες, καλούς προπονητές, καλή οργάνωση. Όλες εκπροσωπούν τη χώρα τους με διαφορετικές σχολές μπάσκετ. Η Μακάμπι, η Ζαλγκίρις, ομάδες που είναι θρύλοι στις χώρες τους και είναι μια καλή ευκαιρία για όσους αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό να δουν καλά παιχνίδια».

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είχατε πολλούς διεθνείς που απουσίαζαν από την προετοιμασία.

«Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς από όλη την Ευρωλίγκα. Είχαμε έξι διεθνείς με αποτέλεσμα να είμαστε τελείως ανέτοιμοι αυτή τη στιγμή»/

Οι φίλοι του Ολυμπιακού ρωτάνε, αν ολοκληρώθηκε το ρόστερ.

«Θα πάρουμε ένα παίκτη ακόμα, Εδώ που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός πέρσι και πρόπερσι τερματίσαμε δεύτεροι και πρώτοι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, το επίπεδο μας είναι πολύ ψηλό, δεν μπορούμε να πάρουμε ένα παίκτη απλά για να πάρουμε, αλλά για να μας κάνει καλύτερους και αυτοί οι παίκτες δεν είναι πολλοί πιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Αμερική είναι ιδιόμορφη κατάσταση, έτσι όπως είναι το στάτους του NBA, με τα χρήματα που υπάρχουν εκεί και κάποιοι νόμοι. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα Αμερικάνο να έρθει στην Ευρώπη, είναι πολύ ελκυστικό το ΝΒΑ, τα χρήματα είναι πολλά και δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδο μας. Πάντως έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις, πιστεύουμε πως μια από αυτές θα ολοκληρωθεί για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πράξη δεύτερη στους τελικούς της Basket League-ThemaSports
18/05 @ 13:17

Πράξη δεύτερη στους τελικούς της Basket League

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο δεύτερος τελικός της ΟΠΑΠ Basket League, ανάμεσα στον Κεραυνό και την Πετρολίνα ΑΕΚ.

Πρωταθλητής ο Κεραυνός στην Α1 ανδρών Κ18-ThemaSports
16/05 @ 10:10

Πρωταθλητής ο Κεραυνός στην Α1 ανδρών Κ18

Τον τίτλο του πρωταθλητή για την ΟΠΑΠ Α1 ανδρών Κ18, κατέκτησε ο Κεραυνός, καθώς στον δεύτερο αγώνα για την τελική φάση του πρωταθλήματος, κέρδισε μέσα στην αίθουσα του Λυκείου Κύκκου τον γηπεδούχο Άτλαντα με σκορ 55-47.

Πρώτο βήμα ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ κόντρα στον Κεραυνό (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
15/05 @ 22:30

Πρώτο βήμα ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ κόντρα στον Κεραυνό (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

H Πετρολίνα ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε με 71-64 τον Κεραυνό και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League.

Πήρε την πρόκριση για τον τελικό ο Κεραυνός!-ThemaSports
09/05 @ 21:39

Πήρε την πρόκριση για τον τελικό ο Κεραυνός!

Με διπλό πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την τελική φάση των πλεϊ οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Basket League ο Κεραυνός. Επικράτησε της Ανόρθωσης με 78-71 και κορυφαίο παίκτη τον Raynolds με 19 πόντους, 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Προκρίθηκε στους τελικούς η ΑΕΚ, 3-0 τον ΑΠΟΕΛ-ThemaSports
08/05 @ 21:14

Προκρίθηκε στους τελικούς η ΑΕΚ, 3-0 τον ΑΠΟΕΛ

Την πρόκριση για την τελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Basket League, εξασφάλισε η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον», κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα με 88-74 και έτσι, με σκορ νικών 3-0, σφράγισε την πρόκριση μέσα από το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

Πράξη 3η στους ημιτελικούς των πλέι-οφ - Τέλος ή... παράταση;-ThemaSports
07/05 @ 20:48

Πράξη 3η στους ημιτελικούς των πλέι-οφ - Τέλος ή... παράταση;

Διεξάγονται το επόμενο διήμερο οι τρίτοι αγώνες στα δυο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League, με Πετρολίνα ΑΕΚ και Κεραυνό να έχουν μεγάλο προβάδισμα απέναντι σε Περεστρόικα ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση αντίστοιχα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ