Ο Ολυμπιακός έφερε ξανά στο λιμάνι τον Ντάνιελ Ποντένσε, ύστερα από τρεισήμισι χρόνια, ολοκληρώνοντας τις μεταγραφές του για αυτό το καλοκαίρι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, φρόντισαν να ανακοινώσουν και την απόκτηση του Στέβαν Γιόβετιτς, λίγο πριν οριστικοποιηθεί το μεγάλο come back του Πορτογάλου εξτρέμ. Κάπως έτσι, η πειραϊκή ομάδα συνεχίζει κάτι, το οποίο τείνει, πια, να γίνει συνήθεια.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτό που μας έχει δείξει ο Ολυμπιακός είναι πως οι ποδοσφαιριστές που υπογράφει στα... χασομέρια των μεταγραφικών περιόδων πάντα ξεχωρίζουν. Για τους σωστούς ή και τους λάθος λόγους. Όμως, το σίγουρο είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις έχουν κάτι το διαφορετικό και πάντα κάνουν ντόρο. Είτε με την έλευση, είτε με τη μετέπειτα παρουσία τους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αλλά και στου Ρέντη. Κάποιες φορές, βέβαια, μπορεί και για τα δύο.

Ο Ποντένσε ξυπνά, χωρίς αμφιβολία, μόνο ευχάριστες αναμνήσεις στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς. Ένας από τους «μαέστρους» της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, κατά την πρώτη του θητεία, από το καλοκαίρι του 2018, μέχρι και το Γενάρη του 202068 συμμετοχές, με 13 γκολ και 14 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν η συγκομιδή του 27χρονου, πια, επιθετικού, που πήρε πολλή αγάπη από τον Πειραϊκό σύλλογο και θέλει τώρα να την ανταποδώσει.

Στον αντίποδα, το βιογραφικό του Στέβαν Γιόβετιτς σίγουρα δεν αποτελεί κάτι που μας αφήνει αδιάφορους. ΠαρτίζανΦιορεντίναΜάντσεστερ ΣίτιΣεβίλληΜονακόΧέρτα Βερολίνου και εθνική Μαυροβουνίου η προϋπηρεσία του έμπειρου φορ, που έκανε το μεγαλύτερο χαμό στους «βιόλα», φτάνοντας τα 40 γκολ και τις 21 ασίστ, σε 134 ματς, και τώρα θέλει να δώσει νέα πνοή, στη γραμμή κρούσης των Πειραιωτών.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την έλευση του Νορβηγού εξτρέμ Όλα Σολμπάκεν, με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα. Και ενώ πριν το φετινό μεταγραφικό παζάρι, έχουμε δει ουκ ολίγα ονόματα να…ρίχνουν άγκυρα στο Λιμάνι, στο φινάλε του καλοκαιριού.

Το στίγμα τους το άφησαν όλοι. Ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι θετικά και άλλοι αρνητικά.

Μαρσέλο
Χωρίς αμφιβολία, ο Βραζιλιάνος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, και έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο κορυφαίος αριστερός μπακ των τελευταίων ετών ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα», με πλήθος κόσμου να συρρέει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ώστε να δει την παρουσίασή του. Τελικά δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό, αποχωρώντας το Φεβρουάριο, έχοντας καταγράψει 10 εμφανίσεις και τρία γκολ.

Χάμες Ροντρίγκες
Έχοντας αποκτήσει το Μαρσέλο, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κάνει το φινάλε της περασμένης μεταγραφικής περιόδου ακόμα πιο έντονο, κάνοντας δικό του τον Κολομβιανό σταρ μερικά 24ωρα αργότερα. Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου ήρθε και αυτός ως ελεύθερος στο Λιμάνι, θέλοντας να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του. 23 συμμετοχές, 5 γκολ και 6 ασίστ μετά κάτι τέτοιο φάνηκε πως δύσκολα θα γινόταν. Κάπως έτσι, ο Χάμες αποτέλεσε παρελθόν τον Απρίλιο. Με τρόπο επεισοδιακό, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ενταχθεί στα «ερυθρόλευκα» δεδομένα, με την πίκρα του για τη συμπεριφορά που έλαβε από το σύλλογο να είναι έκδηλη, αν λάβουμε υπόψη και τις αναφορές του, μετέπειτα, στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πεπ Μπιέλ
Αν και έκανε μικρότερο «κρότο», ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει βάλει σκοπό να μακροημερεύσει στον Πειραιά. Την τελευταία στιγμή τον απέκτησε πέρυσι ο Ολυμπιακός από την Κοπεγχάγη, έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά τις 39 συμμετοχές του την περασμένη σεζόν με τα «ερυθρόλευκα», που συνδυάστηκαν από 10 γκολ και 4 ασίστ, η παρουσία του στην ομάδα, για την ερχόμενη σεζόν, τέθηκε εν αμφιβόλω. Πλέον, πολλά είναι τα στόματα που έχει κλείσει ο 27χρονος εξτρέμ, ξεκινώντας ιδανικά τη χρονιά. 6 παιχνίδια, 2 γκολ, 1 ασίστ και καταλυτικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού για τον Μπιέλ, που θέλει να αποδείξει ότι στον Πειραιά ήρθε για να μείνει.

Γκάρι Ροντρίγκες

Ένα από τα μεγαλύτερα what if της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού επέστρεφε στην Ελλάδα…κυριολεκτικά στα χασομέρια, και ενώ η αγωνιστική σεζόν 2021/22 είχε ήδη ξεκινήσει. Μετά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, από το 2015 έως και τα μέσα του 2017, ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021 στον Πειραιά, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Αλ Ιτιχάντ. Παρά τα θετικά δείγματα που έδειξε με τα «ερυθρόλευκα» οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω, μην αφήνοντας τον να δείξει ποτέ την πραγματική του αξία. Σε 51 αγώνες κατέγραψε μόλις 8 γκολ και 4 ασίστ, αποχωρώντας τον Αύγουστο του 2023 για την Τουρκία και την Ανγκαραγκουτσού.


Ρούμπεν Βινάγκρε
Ένεκα της έξαρσης του κορονοϊού, το καλοκαίρι του 2020 ήταν πολύ δύσκολο και μεταγραφικά, μεταθέτοντας το τέλος του μεταγραφικού παζαριού τον Οκτώβριο. Τελευταία κίνηση του Ολυμπιακού τότε ήταν η απόκτηση του Πορτογάλου από τη Γουλβς, με τη μορφή δανεισμού. Η έλευσή του στους «ερυθρόλευκους» είχε γίνει με διθυράμβους, μια και φάνταζε ο ιδανικός αντικαταστάτης του Κώστα Τσιμίκα, που μόλις είχε πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Οι προσδοκίες γύρω από το όνομα του Βινάγκρε δεν επιβεβαιώθηκαν και μετά από 4 μόλις συμμετοχές επέστρεψε, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους στους «Λύκους», αφού δε μπόρεσε ποτέ να αποδείξει τη βαριά προϋπηρεσία του, τόσο στο σύλλογο του Γούλβερχάμπτον, όσο και στη Μονακό.

Γιαγιά Τουρέ
Μπορεί η πρώτη παρουσία του Ιβοριανού αμυντικού χαφ στον Ολυμπιακό να ήταν η αρχή για μία λαμπρή καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ άλλων, ωστόσο η δεύτερη θα ξεχαστεί γρήγορα. Παρά την αποθέωση που δέχθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018, έξω από τα γραφεία της ομάδας στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Μόλις πέντε εμφανίσεις για τον Γιαγιά Τουρέ, που…πέρασε και δεν ακούμπησε, αποχωρώντας το Δεκέμβριο του ίδιου έτους από το Λιμάνι, στην αρχή του ποδοσφαιρικού του τέλους. Ή αλλιώς ένα πραγματικό παιχνίδι της μοίρας.

Σίλβιο Προτό
Η σεζόν 2017/18 ήταν από τις πιο ασταθείς της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού, αλλά είχε και ορισμένα κέρδη. Ένα από αυτά ήταν η παρουσία του Βέλγου τερματοφύλακα, κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ. Η μεταγραφή του έγινε με την εκπόνηση του Αυγούστου του 2017, λίγο αφότου έμεινε ελεύθερος από την Οστάνδη. Η απουσία του Ρομπέρτο είχε στοιχειώσει αυτή τη θέση, ωστόσο ο πορτιέρε από τη Σαρλεουά ήταν η ευχάριστη έκπληξη εκείνης της χρονιάς. Ήρωας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, κράτησε απαραβίαστη την εστία του 9 φορές, σε 30 εμφανίσεις με τους Πειραιώτες, δεχόμενος 32 γκολ, ήτοι 1,06 γκολ ανά παιχνίδι.

Ιντέγε Μπράουν
5,4 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε ο Ολυμπιακός, «μία ανάσα» πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για το καλοκαίρι του 2015, ώστε να φέρει στον Πειραιά από τη Γουέστ Μπρομ το Νιγηριανό φορ. Ξεκινώντας από τα τελευταία 24ωρα εκείνου του Αυγούστου και ολοκληρώνοντας το Φεβρουάριο του 2017, η παρουσία του Ιντέγε στο Λιμάνι είχε πολλές πτυχές. Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, σκαμπανεβάσματα και σίγουρα ένα τέλος που θα μπορούσε να είναι καλύτερο. 65 εμφανίσεις, 28 γκολ και 10 ασίστ ο τελικός του απολογισμός, αποχωρώντας τελικά για την Κίνα και την Τιαντζίν Τζινμέν Τάιγκερ ΦΚ, έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς
Πρότυπο αμυντικού μέσου για τον Ολυμπιακό ο Σέρβος, που ήρθε στον Πειραιά, παρ’ όλα αυτά, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης, στα τελειώματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2014. Πρώτα ως δανεικός από την Άντερλεχτ και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή, που πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα, έναντι 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η δυσπιστία μετατράπηκε σε αποθέωση, με τον Μιλιβόγεβιτς να μετρά 94 συμμετοχές, 15 γκολ, 7 ασίστ και πάρα πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο με τους Πειραιώτες. Η μεταγραφή στην Κρίσταλ Πάλας, έναντι 15,1 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιανουάριο του 2017 αποτέλεσε απλά το…κερασάκι στην τούρτα. Και η καθιέρωσή του στην Premier League για μία εξαετία φυσικό επόμενο.


Όπως γίνεται αντιληπτό, το να κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός με την…κλεψύδρα να αδειάζει είναι κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σαν χόμπι την τελευταία δεκαετία. Άλλες φορές με την έλευση κάποιου ονόματος-βόμβα και άλλες με έξυπνες λύσεις που καταλήγουν να μας εντυπωσιάζουν εν τέλει, η ομάδα του Πειραιά δείχνει να ξεχωρίζει πάντα στη «δύση» του μεταγραφικού παζαριού, κάθε καλοκαίρι.

Οι κινήσεις ουσίας είναι αρκετές. Έχουν επισκιαστεί, βέβαια, από αυτές που έκαναν «θόρυβο» χωρίς όμως να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Και αυτό πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα.

Τα τελευταία παθήματα σε αυτόν τον τομέα επιβάλλεται να γίνουν μαθήματα περισσότερο από ποτέ άλλοτε!

Sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 18:57

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού – Συμμετέχει στις αποφάσεις για επεισόδια.

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός-ThemaSports
01/05 @ 17:55

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σε ποιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν γκολκίπερ τύπου Λιβάκοβιτς; Ένα σενάριο και μόνο υπάρχει...

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα-ThemaSports
01/05 @ 15:30

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα

Για το θέμα που αντιμετώπισε με το αλκοόλ μιλάει ο Ματίας Αλμέιδα στην εισαγωγή της αυτοβιογραφίας του, υπογραμμίζοντας ότι τον έφερε δύο φορές σε κατάσταση να αισθάνεται ότι θα πεθάνει.

 Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου-ThemaSports
01/05 @ 13:37

Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου που μιλά ανοιχτά για τα πάντα. Γιατί άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς, γιατί δε μιλά πλέον με τον Μαρινάκη, η επένδυση, η εξάντληση από τα στραπάτσα.

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα! -ThemaSports
01/05 @ 19:23

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα!

01/05/1988: Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας σκοράρει ένα απίθανο γκολ, η ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ νικάει τον Ηρακλή με 1-0 και εξασφαλίζει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία αλησμόνητη Πρωτομαγιά για τους Λαρισαίους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου! -ThemaSports
01/05 @ 19:44

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ρόδα είναι και γυρίζει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από αρχής καταβολής του (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) έως και τη σημερινή διοργάνωση της Stoiximan Super League, έχουν συμμετάσχει ομάδες και ομάδες, με κάποιες εξ’ αυτών να έχουν εμφανίσεις-πυροτεχνήματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι με μακρά ιστορία που βολοδέρνουν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες αλλά … δεν ανήκουν εκεί.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ