Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει αλλάξει... ριζικά. Σπουδαίες προσωπικότητες που είχαν γράψει την δική τους «ιστορία» με την ομάδα αποτελούν παρελθόν μαζί με τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά. Με τις μεταγραφές των Ντεσπότοφ, Σαμάτα και Εκόνγκ ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαίνεται να καλύπτει (στην θεωρεία τουλάχιστον) το κενό αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με την απόκτηση του Ντεσπότοφ, ο ΠΑΟΚ κλείνει μία σειρά μεταγραφών που ακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο… μοτίβο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει χάσει (θέλοντας και μη) βασικούς παίκτες του κορμού του και σημαντικές προσωπικότητες στα αποδυτήρια. Η ανάγκη για νέους ηγέτες ήταν εμφανής από νωρίς και γι’αυτό βγήκε στην αγορά αναζητώντας… αρχηγούς.



Ο Ντεσπότοφ είναι (λογικά) το τελευταίο κομμάτι του… παζλ όσον αφορά την ανανέωση στο ασπρόμαυρου ρόστερ. Ο 26χρονος Βούλγαρος εκτός από τις επιθετικές του αρετές, που θα είναι άκρως σημαντικές για την ομάδα, φημίζεται και για τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Άλλωστε δεν φόραγε τυχαία το περιβραχιόνιο στην Λουτογκόρετς και την Εθνική του ομάδα.

Image

Ο Κίριλ δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα στο φετινό σχεδιασμό της ομάδας, καθώς δεν είναι ο μοναδικός αρχηγός που θα αγωνίζεται πλέον στην Τούμπα.

Στην θέση του Ίνγκασον, που «χαιρέτησε» την Θεσσαλονίκη για χάρη της Μίντιλαντ, ήρθε ο Εκόνγκ. Ο Νιγηριανός εκτός από το «βαρύ» βιογραφικό φέρει και την ευθύνη για το περιβραχιόνιο της χώρας του. Στις τελευταίες αναμετρήσεις της Νιγηρίας ο Γουίλιαμ έχει αναλάβει αυτόν τον τιμητικό και συνάμα άκρως απαιτητικό ρόλο. Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν πως θα μεταφέρει την σοβαρότητα αυτή και στην αμυντική γραμμή της νέας του ομάδας.

AFCON Watch: Troost-Ekong Scores In Nigeria Victory - Watford FC

Μία άλλη μεταγραφή του καλοκαιριού που (φαινομενικά) ταιριάζει στα «θέλω» του Λουτσέσκου είναι και ο Αλί Σαμάτα. Ο νέος σέντερ φορ της ομάδας είναι ταυτοχρόνως ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Τανζανίας αλλά και ο αρχηγός της.

Σίγουρα στο ποδοσφαιρικό «στερέωμα» η Τανζανία δεν αποτελεί κανένα φόβητρο, αλλά το να αναλάβει κάποιος την ευθύνη να κουβαλάει το περιβραχιόνιο της χώρας του, ανεξαρτήτου μεγέθους λέει πολλά για τον ίδιο και την ψυχοσύνθεση του.

Samatta admits knowing nothing about Equatorial Guinea

Σίγουρα το κενό των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί που έφυγαν ως ελεύθεροι, μαζί με τους Ίνγκασον-Αγκούστο που πήραν μεταγραφή, είναι μεγάλο ειδικά στο ψυχολογικό τομέα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ όμως φαίνεται να κινήθηκε… έξυπνα στο μεταγραφικό «παζάρι» αγοράζοντας ποδοσφαιριστές που θα ηγηθούν στην αναδόμηση μίας καινούργιας ομάδας.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 18:57

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 - Ο ρόλος του στα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού – Συμμετέχει στις αποφάσεις για επεισόδια.

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός-ThemaSports
01/05 @ 17:55

Η μόνη περίπτωση να ψαχτεί για έναν... Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σε ποιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν γκολκίπερ τύπου Λιβάκοβιτς; Ένα σενάριο και μόνο υπάρχει...

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα-ThemaSports
01/05 @ 15:30

AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα

Για το θέμα που αντιμετώπισε με το αλκοόλ μιλάει ο Ματίας Αλμέιδα στην εισαγωγή της αυτοβιογραφίας του, υπογραμμίζοντας ότι τον έφερε δύο φορές σε κατάσταση να αισθάνεται ότι θα πεθάνει.

 Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου-ThemaSports
01/05 @ 13:37

Αλαφούζος για όλα: Η αποτυχία, τα 130 εκατ, η συμφωνία με Σόουζα, ο Μαρινάκης, η σημαδεμένη τράπουλα του τίτλου

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου που μιλά ανοιχτά για τα πάντα. Γιατί άλλαξε τον Γιοβάνοβιτς, γιατί δε μιλά πλέον με τον Μαρινάκη, η επένδυση, η εξάντληση από τα στραπάτσα.

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα! -ThemaSports
01/05 @ 19:23

Η «βυσσινί» Πρωτομαγιά του 1988, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία, με… υπογραφή Μητσιμπόνα!

01/05/1988: Ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας σκοράρει ένα απίθανο γκολ, η ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ νικάει τον Ηρακλή με 1-0 και εξασφαλίζει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία αλησμόνητη Πρωτομαγιά για τους Λαρισαίους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου! -ThemaSports
01/05 @ 19:44

Από τον Εθνικό και την Προοδευτική μέχρι την Παναχαϊκή και τη Δόξα μέσω Βύρωνα και Καστοριάς: Κοιμώμενοι γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ρόδα είναι και γυρίζει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από αρχής καταβολής του (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) έως και τη σημερινή διοργάνωση της Stoiximan Super League, έχουν συμμετάσχει ομάδες και ομάδες, με κάποιες εξ’ αυτών να έχουν εμφανίσεις-πυροτεχνήματα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι με μακρά ιστορία που βολοδέρνουν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες αλλά … δεν ανήκουν εκεί.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ