Ανδρέας Χρίστου

Δύο στιγμές αδράνειας και ένα κακό τέταρτο στοίχισαν στον ΑΠΟΕΛ που για 75 λεπτά βραχυκύκλωσε την Γάνδη και τα αστέρια της.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν τον αγώνα στο Βέλγιο το μεγάλο ερώτημα ήταν πως θα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να σταματήσει τα πολυβόλα της Γάνδης, τους Ορμπάν και Κάιπερς και μάλιστα χωρίς τον Κρέσπο διαθέσιμο, αφού απουσίαζε λόγω τραυματισμού. Την απάντηση την έδωσαν στο γήπεδο ο Σα Πίντο και οι παίκτες του αφού για 75 περίπου λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι ήταν τακτικά αλάνθαστοι.

Οι Πέτροβιτς, Ντβάλι και Κονσταντίνοφ έκλεισαν όλους τους χώρους με τους Κάιπερς και Ορμπάν να ψάχνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπέλετς ανησύχησε μόνο στη φάση του 44ου λεπτού με τον Μπράουν ενώ στην επανάληψη μέχρι το 77' οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Μάλιστα μέχρι σε εκείνο το σημείο ο ΑΠΟΕΛ είχε φτιάξει την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Φετφατζίδη στο 59ο λεπτό να μπαίνει μόνος στην περιοχή όμως να κάνει κακό πλασέ. Αυτό ήταν το πρώτο... κομβικό σημείο της ήττας του ΑΠΟΕΛ με 2-0.

Στο τελευταίο τέταρτο χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και η ηρεμία με αποτέλεσμα να έρθει στο 77' το 1-0 με αρκετή δόση τύχης και στο φινάλε, στο 90+2' ο Χονγκ σκόραρε ξανά και δημιούργησε ένα... βουνό για τον ΑΠΟΕΛ ενόψει του επαναληπτικού.

Η ήττα με 2-0 φαντάζει βαριά λόγω και της εξέλιξης του αγώνα αφού μέχρι το 77' ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε να κρατάει εύκολα το μηδέν πίσω. Η αμυντική λειτουργία μέχρι αυτό το σημείο άγγιξε το τέλειο όμως σε αυτό το επίπεδο το παραμικρό λάθος και η παραμικρή στιγμή αδράνειας κοστίζει. Τα λάθη και η αποδιοργάνωση της ομάδας μετά το 1-0 είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον κόουτς του ΑΠΟΕΛ όμως σε γενικές γραμμές τα θετικά από το ματς στο Βέλγιο είναι περισσότερα.

Ο Σα Πίντο σίγουρα κρατάει το πρώτο 75λεπτο όμως πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την πίστη του για ανατροπή στο ΓΣΠ. Πλέον ο Πορτογάλος κόουτς θα πρέπει να φτιάξει ένα πολύ διαφορετικό πλάνο για τη ρεβάνς αφού πέρα από το αμυντικό κομμάτι, θα πρέπει πλέον να ρισκάρει μπροστά και να σκοράρει για να έχει ελπίδες ανατροπής του 2-0 και πρόκρισης στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετρούν... αντίστροφα στον ΑΠΟΕΛ για τον μεγάλο... τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/05 @ 19:44

Μετρούν... αντίστροφα στον ΑΠΟΕΛ για τον μεγάλο... τελικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με βίντεο ο ΑΠΟΕΛ προετοιμάζει τον κόσμο του για τον "τελικό" του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ!

Αντίστροφη μέτρηση από τον ΑΠΟΕΛ (Βίντεο)-ThemaSports
07/05 @ 12:15

Αντίστροφη μέτρηση από τον ΑΠΟΕΛ (Βίντεο)

Πως και πως περιμένουν τον τελικό πρωταθλήματος στον ΑΠΟΕΛ

Θα είναι το 7ο!-ThemaSports
07/05 @ 10:45

Θα είναι το 7ο!

Το Σάββατο ο Γιώργος Εφραίμ ενδέχεται να στεφθεί πρωταθλητής για έβδομη φορά στην καριέρα του

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»-ThemaSports
06/05 @ 10:50

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»

Δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας sportdog.gr, αναφέρει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, Καρλίτος, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΑΠΟΕΛ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά-ThemaSports
04/05 @ 20:07

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε ματς που κρίνεται η πρώτη θέση κόντρα σε ομάδα που είναι στη δεύτερη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ