Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσίασε και επίσημα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας που είναι ο γνωστός Ντομένικο Μεσσίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Οι τοποθετήσεις του Γιώργου Κούμα: «Καλωσορίζω τον κ. Μεσίνα, η εμπειρία του και η πορεία του του αποτελεί εχέγγυο για μια επιτυχημένη πορεία στην Κυπριακή διαιτησία. Ως ΚΟΠ παρέχουμε την καλύτερη εκπαίδευση στους διαιτητές μας. Ο κ. Μεσίνα είναι εδώ για να σας πει τους νέους κανονισμούς για να μπορείτε και εσείς να ενημερώνετε σωστά».

Οι τοποθετήσεις του Ντομένικο Μεσσίνα: «Καλωσορίσατε. Φυσικά πρέπει να συνεργαστούμε για να δώσουμε ένα καλύτερο θέαμα στους θεατές. Μίλησα στους παίκτες και τους προπονητές. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε στην ίδια γραμμή. Έκανα δύο παρουσιάσεις με τους παίκτες και τους προπονητές. Η πρώτη είναι η παρουσίαση των νέων κανονισμών. Μετά μίλησα μαζί τους για τα καθήκοντα μας και τους στόχους μας για τη σεζόν και τις οδηγίες που έδωσα στους διαιτητές. Αν έχετε ερωτήσεις μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Όμως μη με ρωτήσετε για τα χθεσινά παιχνίδια, θα υπάρχει ανάλυση στη σελίδα της ΚΟΠ».

Η επεξήγηση των κανονισμών: «Ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξηθεί. Είναι οδηγία της UEFA. Η Κύπρος είναι στον πάτο της λίστας σε σχέση με τον χρόνο που παίζεται το παιχνίδι. Πέντε λεπτά είναι πραγματικά πάρα πολλά. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον χρήσιμο χρόνο παιχνιδιού. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, όχι διακοπές κτλπ. Ο χρόνος που διαρκεί ο πανηγυρισμός του γκολ θα πρέπει να μπαίνει στις καθυστερήσεις.

* Αν στο παιχνίδι μπει οποιοσδήποτε, παίκτης ή παράγοντας ή φίλαθλος μέσα και δεν επηρεάζει τη φάση, δεν ακυρώνεται το τέρμα».

Για τα πέναλτι: «Όταν ένας παίκτης (εκτός του εκτελεστή και του κίπερ) την ώρα της εκτέλεσης έχει τα πόδια έξω από την περιοχή και το σώμα εντός, τότε δικαιούται να μπει στη φάση την ώρα που κτυπά ο εκτελεστής. Όταν τα πόδια όμως είναι ξεκάθαρα μέσα, τότε είναι παράβαση. Μέχρι τώρα, όταν γινόταν σουτ προς την εστία και γινόταν χέρι, τότε λέγαμε ότι είναι πέναλτι και κίτρινη. Τώρα η UEFA (όχι η FIFA) το άλλαξε. Τώρα για να δοθεί κίτρινη κάρτα σε χέρι, πρέπει να υπάρχει καθαρή πρόθεση να σταματήσει την μπάλα ο αμυνόμενος».

Για τους στόχους της Κυπριακής διαιτησίας:

1) Να διασφαλίσουμε την ομαλότητα των πρωταθλημάτων
2) Να ανεβεί η ποιότητα της διαιτητικής ομάδας
3) Βελτίωση της διεθνούς θέσης των διαιτητών μας
4) Αναζήτηση νέων ταλέντων για να προωθηθούν στις ανώτερες κατηγορίες

Για τα θέματα με τη γραμμή του VAR στο οφσάιντ: «Στην Ιταλία έχουμε ημιαυτόματη γραμμή. Δεν την βάζει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος απλά τσεκάρει την ώρα της πάσας. Μετά είναι αυτόματο. Έχουμε πολύ καλούς χειριστές και θα δουλέψουμε σε αυτό και στην Κύπρο. Πίσω από την κονσόλα όμως, είναι άνθρωπος. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα λάθη, δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε. Και εγώ θα κάνω τα πάντα για να τα μειώσουμε. Η ελπίδα μας είναι πως τα λάθη δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν μπορώ να έρθω εδώ και να αλλάξω τη νοοτροπία της χώρας, όμως το όνειρο μου είναι να μην έρχονται διαιτητές από το εξωτερικό. Στόχος μου είναι να μειωθούν βήμα-βήμα. Όμως φέτος να περιμένετε διαιτητές από το εξωτερικό. Δεν είμαι επαναστάτης, η φιλοσοφία μου είναι να δουλεύουμε σιγά-σιγά. Όμως δεν έχω μια γυάλινη σφαίρα για να κάνω μαγικά. Δεν σας ζητώ να υποστηρίξετε τους διαιτητές. Σας ζητώ να είστε ειλικρινείς και δίκαιοι. Αν υπάρχει λάθος να το γράψετε. Έχουμε κι εμείς ευθύνη, αλλά και εσείς. Επηρεάζουμε τον κόσμο και θέλουμε να ανεβάσουμε την ποιότητα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε το καλύτερο και ζητώ και από εσάς να κάνετε το καλύτερο δυνατό».

Συνάντηση αρχηγών και προπονητών ομάδων με Ντομένικο Μεσσίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για να γράψει ιστορία η Πάφος, για το 3ο σερί η Ομόνοια!  -ThemaSports
17/05 @ 20:35

Για να γράψει ιστορία η Πάφος, για το 3ο σερί η Ομόνοια!

Μάχη για το Κύπελλο θα δώσουν αύριο (Σάββατο, 18/5) στο ΓΣΠ, Ομόνοια και Πάφος.

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος-ThemaSports
17/05 @ 13:36

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για τον Τελικό Κυπέλλου της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ και ΠΑΦΟΣ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18.05.2024 και ώρα 8.00μ.μ., στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία. Τονίζεται ότι ο αγώνας θα γίνει στην παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Κόζλει για τελικό κυπέλλου και Γκούλα-ThemaSports
17/05 @ 11:30

Κόζλει για τελικό κυπέλλου και Γκούλα

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης Γιοζεφ Κόζλει.

 «Έγινε εδώ και καιρό μια προεργασία - Κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική»-ThemaSports
16/05 @ 15:17

«Έγινε εδώ και καιρό μια προεργασία - Κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική»

O Χριστόδουλος Ιεζεκιήλ, μέλος του γραφείου Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.

PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24: Αυτούς επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας!-ThemaSports
16/05 @ 13:07

PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24: Αυτούς επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας!

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «The Βest Player» και της κορυφαίας ενδεκάδας στα ποδοσφαιρικά βραβεία «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

Η 2η ισοβαθμία του ΑΠΟΕΛ, η 6η φορά της ΑΕΚ και η οδυνηρή... «πρωτιά» του Απόλλωνα-ThemaSports
16/05 @ 20:00

Η 2η ισοβαθμία του ΑΠΟΕΛ, η 6η φορά της ΑΕΚ και η οδυνηρή... «πρωτιά» του Απόλλωνα

Από την περίοδο 2013-2014 που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της Β' φάσης του πρωταθλήματος, ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε για δεύτερη φορά στην ισοβαθμία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ