Η Σουηδία μετά από ένα οριακό ματς επικράτησε με σκορ 2-1 της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για μία θέση στον τελικό!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ακόμη μια σπουδαία επιτυχία για τη Σουηδία!
Η σκανδιναβική ομάδα νίκησε μετά από πολύ ωραίο ματς με σκορ 2-1 την Ιαπωνία, εξασφαλίζοντας μία θέση στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών! Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (15/8, 11:00 πμ) για μία θέση στον τελικό του τουρνουά.
Η Σουηδία μπήκε καλύτερα στο ματς και τελικά κατόρθωσε να προηγηθεί με γκολ της Αμάντα Ίλεστεντ στο 32', μετά από «αναμπουμπούλα» στην περιοχή της Ιαπωνίας. Η τελευταία πάλεψε για την ισοφάριση και είχε δοκάρι, ωστόσο η Γιόνα Άντερσον κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Φιλίπα Άνγκελνταλ για το 2-0 της Σουηδίας στο 51'.
Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε «ροντέο», με την Ρίκο Ουέκι να κερδίζει πολύ αμφιλεγόμενο πέναλτι, όμως να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ιαπωνία κατόρθωσε τελικά να μειώσει στο 87' με την Χονόκα Χαγιάσι, ωστόσο αυτό το γκολ δεν έφτασε και η Σουηδία πήρε την πρόκριση στην τετράδα για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις.
sport-fm.gr
Μήνυμα από τον Απόλλωνα στα social media..
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/06 @ 09:54
Πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου UEFA Women's Champions League στην οποία συμμετείχε η πρωταθλήτρια μας Apollon Ladies.
19/06 @ 10:23
Ιστορική η νέα ποδοσφαιρική περίοδος για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αφού θα διεξαχθεί για πρώτη φορά δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση, πέραν του Women's Champions League.
06/06 @ 14:50
Την Αλβανία θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας στα play-offs του UEFA Women's Nations League.
02/06 @ 19:16
Φωτογραφίες από την τελευταία προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών στο M. Meskhi II της Τιφλίδας ενόψει του αγώνα με τη Γεωργία.
30/05 @ 22:11
Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών ηττήθηκε απόψε στο Εθνικό Στάδιο της Μάλτας και δυστυχώς χάθηκαν οι ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλο μας.
27/05 @ 13:44
Σε δηλώσεις που αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις ανισότητες που υπάρχουν στις Εθνικές ομάδες μεταξύ ανδρών και γυναικών και γενικότερα στο γυναικείο ποδόσφαιρο προχώρησαν στη χθεσινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση με την Κάτια Σάββα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νειφυτίδης, ο ποδοσφαιριστής Νικόλας Εγγλέζου και η πρώην ποδοσφαιρίστρια Άντρια Μιχάηλ.
BEST OF THEMASPORTS